Pàgines

dilluns, 9 de maig del 2011

Junts Per Albocàsser. Festes i tradicions.

 
     - Hem de promocionar i popularitzar la riquesa  de les nostres festes i costums autòctones  que són la senya d’identitat dels bocassins.
     La manera de defensar les nostres tradicions és també adaptar-les als temps moderns, fent més participativa i democràtica l’organització de les festes i introduint els valors de la igualtat i el respecte a la dignitat de les persones.
     Al mateix temps volem fer de les nostres tradicions un reclam d’atracció turística per al nostre poble, organitzant esdeveniments i mostres de la nostra gastronomia i de les nostres formes tradicionals de vida i de treball, com ara fires gastronòmiques i mostres de la vida tradicional.
     Com a exemples d’impuls innovador alhora que respectuós de les nostres tradicions proposem algunes coses com són:

     - Sant Antoni. A més a més de col·laborar amb els majorals, afavorirem el caràcter de sàtira crítica de la Publicata de Sant Antoni com a manifestació popular d’exercici de la llibertat d’expressió democràtica.
 
     - Sant Pau al prat. Completarem la germanor d’aquest dia amb altres activitats participatives obertes a gent de totes les edats: concursos, jocs infantils i tradicionals, danses, cants populars...

     - Pasqua. Dinamitzarem el caràcter festiu de la Pasqua amb mostres de jocs infantils tradicionals, realització de tallers artesans, activitats conjuntes entre pares i xiquets, ...

     - Festes d'agost. Tot el poble s’ha de veure reflectit en les festes més importants de l’any. El programa d’actes inclourà activitats variades, populars i participatives per a tots els gustos i  edat, tenint en compte sempre la viabilitat econòmica.
                  
     - La Puríssima. Recolzarem la tradició tan nostra del cant de les cartes i la rondalla i afavorirem l’adequació de les de les lletres de les albades a les xiques fadrines per a fer-les més respectuoses i dignes, tal com elles es mereixen (per exemple, amb concursos, aportacions de poetes locals, ...).
     - Nadals. En aquestes dates tan entranyables dissenyarem campanyes de conscienciació i solidaritat pensant en aquelles persones més necessitades. També fomentarem concursos d’ornamentació nadalenca a les cases i comerços.
     Dinamitzarem l’activitat local amb distintes activitats participatives: xerrades, representacions teatrals, concerts, nadales, rondalles, mercats típics, etc.
     Enriquirem la cavalcada de reis per als més menuts.
   
     - L'oferta. Aprofitarem la tradició de l’Oferta per a fer un cap de setmana de mostra tradicional de dolços bocassins, amb tallers d’aprenentatge.
     - Recuperació, manteniment i promoció de tot llegat cultural del poble. Afavorirem el coneixement de la història del poble i farem accions participatives per tal d’evitar que s’obliden coses tan nostres com cants tradicionals, músiques, cançons, contes, històries, fets importants, oficis, experiències, ...
     - Evidentment, la innovació de les festes, i més encara en l’actual situació de crisi, passe també per fer-les econòmicament sostenibles, fent ús d’altres recursos que tenim a l’abast com la imaginació, la creativitat, el treball conjunt,  la il·lusió.


JUNTS: REPTE I COMPROMÍS.
                                                                            www.juntsperalbocasser.tk

9 comentaris:

  1. Un treball en comú a la organització de les festes de tot l' any sería molt bona idea.
    Participació de tot el poble (inclós majors i xiquets).
    A vore com ho farieu!!!... ;)

    ResponElimina
  2. NO cal pensar en bou tan majos i en cadires i taules tan cares.......i penseu un poquet en els xiquets, que també son del poble

    ResponElimina
  3. Pos la veritat és que per una piiiiiiiiiip de cursa infantil que van fer i encara havien de pagar. Els xiquets sempre els últims en aquest poble, clar com no boten.

    ResponElimina
  4. un fan de Gustavo " cantant de la orquesta Liverpool"16 de maig del 2011, a les 21:13

    Una orquesta que esta molt bé es la Liverpool, si al voste programa teniu compromís de dur-la a festes teniu el meu vot i suport incondicional. Es una orquesta que descriu a la perfecció els valors i les senyes d'ídentitat del nostre honorable poble. Per una Liverpool sense fronteres tots els bocassins units. VISCA EL JPA

    ResponElimina
  5. Jo també estic en la mateixa línea que el fan de Gustavo. Casi que preferisc que lleveu un bou embolat d'eixos majos i porteu a la inigualable Liverpool.

    ¡Ànim JPA¡

    Açí us pose un enllaç
    http://www.youtube.com/watch?v=MbjrHQRE0L8

    ResponElimina
  6. Eixa orquesta no és la q tots els anys fiquen a Mariaagustina a Magdalena? Jo sempre m ho pase dálló més bé en ells sobretot quan canten la part de la Quinta estación. Anim que sou una gent jove i teniu les capacitats per concedir els desitjos de tots el bocassins. Volem la Liverpool!" Volem la Liverpool......

    ResponElimina
  7. M'encante que ja ens estigueu ajudant a fer les festes,tingueu per segur que vos escoltarem.Ja tenim ganes de escolta com toque i el que diu LIVERPOOL!!!!!!!!!. Gracies companys!

    ResponElimina
  8. Me pareix una gran idea que a les festes d agost porteu a la Liverpool, es una orquesta molt bona i el seu cantant és un tipet entranyable jo vaig tindre el gust de coneixer una nit a Villafranca. Jo votaré per vosaltres la Liverpool magrà molt

    ResponElimina
  9. Però es enserio que portareu la Liverpool?

    ResponElimina