Pàgines

dimecres, 11 de maig del 2011

Junts Per Albocàsser. Agricultura i ramaderia

     - Formació. Proposem la convocatòria continua de cursos, la consulta d'experts en temes agrícoles, la informació mitjançant conferencies, seminaris, etc. Es podria contractar a temps parcial per a que assessore als agricultors sobre plans d'abonament, tractaments fitosanitaris , tractaments de plagues ...

     - Productes. Indagar per a fer dels nostres productes un cicle tancat, es a dir, producció, transformació, promoció i venda. Potenciar que el nom d'Albocàsser siga sinònim de qualitat en productes com oli, ametla, mel...
     Hi ha que buscar una eixida, juntament amb la cooperativa, per solucionar el problema del "alpeorujo", subproducte de l'oliva que tans problemes dona.

     - Abandonament de les terres. Hi ha que buscar mètodes per evitar-ho. Podria ser la reparcel·lació de finques disseminades o la creació d'una borsa on puguen acudir oferents i demandants de terres.

     - Temporada de l'ametla i l'oliva. Creació d'una borsa de desocupats on puguen ser contractats amb facilitat.

     - Consell agrari local. Hi ha que crear-lo per a que sigue el punt d'assessorament i debat del sector.

     - Envasos fitosanitaris. Creació d'un punt de recollida.

     - Instal·lacions de la cooperativa. Es facilitarà el trasllat fora del casc urbà. Per això s'ha de modificar el PGOU en els terrenys de la bodega.

     - Fires agrícoles i ramaderes. Potenciar en primer lloc la nostra, tornant-li el reconeixement que històricament tenia i organitzar visites tècniques a altres.

     - Preu de l'aigua. Que passa amb això? Als ramaders se’ls va prometre coses que no s’han dut a terme. Que passa amb la bassa del Mas del Riu? Se pot tindre l’aigua debades? Intentarem resoldre tot açò.

     - Camins rurals. Es tindrà cura en la seua reparació i conservació.

JUNTS: REPTE I COMPROMÍS.
                                                                           www.juntsperalbocasser.tk

* Les noves idees són nostres . Segur ens les copien.

5 comentaris:

  1. També caldra pensar en una reconversió cap a cooperatives d'agricultura ecològica, cooperatives de fruita i verdura de venda directa o per internet,..., és a dir, donar-li eixida al sector tenint en compte les necessitats socials actuals.

    ResponElimina
  2. I de passo crear llocs de treball per a la gent del poble.

    ResponElimina
  3. Hem de potenciar l'agricultura perquè no es desermen les terres. Hem d'aconseguir que siga rentable. S'hauria d'aconseguir que els joves agricultors puguen alquilar terres de diversos propietaris per fer les finques més grans i amb menys temps fas més faena. No abandonem les terres,els arbres són el nostre pulmó, i si al final tot és malea només pot passar que un incendi ho arrase tot.

    ResponElimina
  4. La frase: "Les noves idees són nostres . Segur ens les copien" que no deu ser al contrari?

    ResponElimina
  5. jo crec que als independents no els fa falta copiar, són gent d'idees propies. A l'actual equip de govern no el vec tan capaç, no sé, serà que no tenen estudis?

    ResponElimina