Pàgines

dimecres, 4 de juny del 2014

Les polítiques sense consens estan esgotades



Les eleccions europees han trencat el bipartidisme, els dos grans partits, PP i PSOE, han fracassat. Aquestes eleccions han impulsat el pluralisme polític, han propiciat la renovació democràtica i han reforçat l'alternança, també a Albocàsser. Això ens ha de servir perquè prenguem nota del sentir de bona part de la gent, del cansats que estem d'interesos de partit i particulars per damunt de l'interès general, i de la corrupció política. La gent vol polítiques alternatives a les actuals.

Les eleccions europees han suposat una bona reprimenda als Governs de l'Estat i a l'Autonòmic: la manera singular d'afrontar la crisis, les polítiques de retallades i la seua manera d'aplicar-les a tota la societat, les desigualtats socials, la desocupació o ocupació mediocre, els desnonaments, la pujada d'impostos i pagaments que afavoreixen les grans empreses subministradores de serveis (llum, aigua,...), les reformes de lleis de manera unilateral i idealista (administració local, educació, avortament,...) i més. S'hauria de canviar la trajectòria però, es canviarà? La gent ha dit prou a uns governants que accentuen la crisis que patim , que ara es consideren vencedors d'unes eleccions amb una participació tant sols del 45,8 %, i que han traslladat a la ciutadania el descrèdit de la política i la injusta sensació de què tots els governants són iguals.

També l'Equip de Govern del nostre Ajuntament s'ha emportat un bon "varapalo" en aquestes eleccions . Aquest Govern municipal del PP, sense transparència en les actuacions ni claredat en la comptabilitat, ha estat en el punt de mira de l'electorat. Ha passat de 534 vots en les eleccions municipals de 2011, o 537 vots en les eleccions generals de 2011, a tan sols 266 vots en aquestes últimes (menys de la meitat). L'altra dada a tenir en compte és l'abstenció, del 19,44 % i 21 % s'ha passat al 48,8 % respectivament, mostra manifesta del desencant que provoca l'actual Equip de Govern i del Sr. Querol al seu cap, un Alcalde que no dona informació i tanca les portes a l'oposició a poder treballar des de l'Ajuntament per als veïns, a pesar de l'acceptació que l'Alcalde va fer a la Recomanació del Síndic de Greuges de l Comunitat Valenciana i que incompleix. Aquestes hostilitats no ajuden a que la gent vaja a votar.

Consens, transparència i diàleg és el que vol la gent, i el que JPA venim demanant des de que estem a l'Ajuntament.

3 comentaris:

  1. para hacer una lectura real de las votaciones, has de compararlas con las europeas, no con las municipales, y has de analizar tambien los votos de la izquierda.
    aun asi mayoria ABSOLUTA para el PP d'albocasser.

    ResponElimina
  2. En vista de las europeas el Rey se ha dado prisa en abdicar, no sea que en las próximas generales no haya mayoria en las Cortes para la sucesión. Antes blindó la línea sucesoria ante la justicia, por si acaso.
    Toda una estratagema del PP que se las ve venir, aunque no haya sabido dejar España en las condiciones que require este acontecimiento.

    ResponElimina
  3. ya que teniu la majoria absoluta lo que hau de fe es arreglà el merdé que hau dissat a l´ajuntament.¿ No sen doneu vergonya?
    estem endeutats hasta el cul per la vostra forma de governà. Els atres partits no tenen cap culpa de trobasse un ajuntament tan empastrat com este. VERGONYÓS!!

    ResponElimina