Pàgines

dijous, 19 de juny del 2014

Auditori ?


La pàgina web de l'Ajuntament anunciava: L'Ajuntament d'Albocàsser destinarà els 260.000 euros que li corresponen del Pla d'Inversió de la Generalitat per a convertir en auditori l'antiga nau de la cooperativa. El consistori sumarà a aquesta quantitat els fons del Pla d'Infraestructures Culturals de la Generalitat i els Plans Provincials. En total 185.000 euros més. D'aquesta manera la inversió superarà els 400.000 euros. L'edifici comptarà amb escenari i un auditori amb capacitat per a 400 persones. D'aquesta manera la localitat comptarà amb un edifici per a tot tipus d'esdeveniments culturals: teatre, música i altres actuacions que fins avui no podia acollir en un recinte tancat. L'Ajuntament d'Albocàsser va acordar amb la cooperativa una permuta per a disposar d'aquest antic magatzem. 

El regidor José Francisco Febrer explicava a elperiodic.com: La primera inversió es destinarà a millorar la teulada de l'actual nau de la cooperativa. Es revisarà l'estructura i també es folrarà de fusta.

En el Plenari de 29 de març de 2012, a la pregunta de: El local d'activitats socioculturals, compleix requisits tècnics com a auditori? El Tinent d'Alcalde contestava que l'enginyeria de l'obra si que en compleix, es la finalitat del local.

En el Plenari de 28 de juny de 2012, a la pregunta de: Està l'obra de l'auditori acabada? L'Alcalde va contestar que està acabat, però s'han de fer millores.

En el Plenari de 28 de setembre de 2012, a les preguntes de: S'han tret els elements que els tècnics van aconsellar per millorar l'acústica del què anomeneu auditori? L'Alcalde va contestar que sí. Qui els ha tret? ? L'Alcalde va contestar que "l'amo dels tubos". On s'han col·locat? L'Alcalde va contestar que no ho sap. (JPA recorda que es van treure coincidint amb la posada dels tubs a la cuneta de la ctra. de les Coves)

Les obres es va fer en tres adjudicacions:
                     
La 1a, Reparació i rehabilitació de local municipal, es va fer a GYF Construcciones el 17/11/2008 pel procediment de negociat sense publicitat, i per un import de 135.220 € sense millores. Es va demanar també oferta a Enrique Bellido Construcciones SL que no va presentar documentació, i a Mainconstruc Construcciones SL que no presenta plica. L'obra consistia en: demolició coberta i substitució per panell Sandwich amb aïllament tèrmic i acústic, cates d'estat de cimentació i estructura metàl·lica, eliminació del reforç estructural i reforçament de la cimentació, i execució xarxa de sanejament.

La 2a, Construcció de local per a activitats socioculturals, es va fer al contractista D. Francisco Fabregat Barreda el 15/06/2010 pel procediment de negociat sense publicitat, i per un import de 140.309 € amb millores. Es va demanar també oferta a Construcciones Albocácer SL i a Garcia Monterde SL. Les condicions que van oferir per aquestes últimes no consten en l'expedient. L'obra (el local ja estava construït) consistia en realitzar els acabats (posar pis, fusteria...). Les millores van ser: Execució de dos banys complets, rebaix zona exterior i formigonat, i zona d'emmagatzemament.

La 3a adjudicació, Rehabilitació i adequació de local per a activitats socioculturals, es va fer al contractista Instalaciones Ferrandis SL el 09/11/2010 pel procediment de negociat sense publicitat, i per un import de 233.080 € sense que consten millores. Es va demanar també oferta a D. Andrés Garcia Veleta i a D. Francisco Fabregat Barreda que no es van presentar a l'adjudicació. En aquesta adequació no consta cap referència a requisits de sonoritat, ni en l'equip de l'empresa cap tècnic ni personal de so.

En els expedient d'obra no es nomena per a res el nom "auditori", s'evita. El nom és: Local per a activitats socioculturals.

Ara, els que heu estat, podeu jutjar l'acabat que ha tingut aquest "auditori" en què s'han gastat passa de 580.500 € contant els honoraris de l'arquitecte. Un altre Alcalde se'n donaria vergonya de presentar-lo i dels accessos que té, el nostre no. I no deixa revisar l'obra, impropi i lamentable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada