Pàgines

divendres, 30 de setembre del 2011

Plenari ordinari 27 de setembre

1.  Aprovació actes sessions 11/6/2001, 8/7/2011, 4/8/2011.
Respecte a la primera JPA al·lega que no consten dues preguntes que es van formular: la xifra de la caixa de l'Ajuntament al dia del començament de la legislatura i els diners que s'han gastat en el pla urbanístic.
VOTAREM A FAVOR, S'APROVA.

2.  Conveni servei recepció i transferència eliminació residus urbans.
El servei correrà a càrrec de una empresa pública i es pagaran 68 euros + IVA per tona de residus. Preguntarem quan es paga ara, ja se'ns contestarà. Preguntarem quantes tones produeix el poble, ja se'ns contestarà. Preguntarem si suposaria un increment en la taxa de "basures", se'ns va contestar que directament a la gent no però si a l'ajuntament. Preguntarem quina altra opció hi havia, se'ns va contestar que cap altra. Vam comentar que en temps de crisi no cabia un augment de despeses en serveis.
VOTAREM EN CONTRA, S'APROVA.

3.  Escrit Conselleria Educació bonificació Impost construccions obres escoles Joan de Brusca.
Al ser un impost que ha de pagar una administració a una altra, existeix una bonificació. Preguntarem qui tenia que pagar-lo si la Conselleria o l'empresa constructora, se'ns va contestar que Conselleria.
VOTAREM A FAVOR, S'APROVA.

4.  Aprovació inicial modificació Ordenança Impost vehicles tracció mecànica.
Es pretén modificar aquesta ordenança per a que els vehicles de més de 25 anys no paguen IVTM a petició de un veí. El primer que vam dir es que en el més de juliol JPA vam demanar les ordenances municipals i encara no se'ns han facilitat. Vam dir que si el vehicle passa ITV ha de pagar, si per contra està classificat com a vehicle històric, podia estar exempt; se'ns contesta que per un no suposa res, contestàrem que era un "agravi" per als que paguen.
VOTAREM EN CONTRA, S'APROVA.

5.  Moció PP corredor mediterrani.
Es tracta de recolzar una proposta de resolució, que es llig per part de l'Alcalde, per a que la Federació de Municipis i Províncies la presente a Brussel·les a favor del corredor mediterrani.
VOTAREM A FAVOR, S'APROVA.

6.  Assumptes caràcter urgència.
En aquest punt, JPA presenta una moció a favor de l'escola pública a Albocàsser, que podeu llegir al final. Es vota en primer lloc si s'admet, i es vota que sí. El portaveu de JPA procedeix a la seua lectura i després de demanar al plenari la aprovació, el grup PP diu que no està d’acord amb el punt 1 dels acords que s’han de votar i per tant votarà en contra de la moció. JPA proposa la no votació del esmentat punt 1, el PP accedeix i es resol per unanimitat aprovar els punts 2,3 i 4 dels acords, deixant a fora de votació el punt 1.

7.  Resolucions Alcaldia.
Es procedeix per part del secretari a llegir, donant compte, dels últims decrets i resolucions adoptats per l'alcaldia. 

8.  Precs i preguntes.
En aquest punt hem fet arribar al plenari el PREC que us vam llegir en la reunió per l'ubicació de l'escola i que podeu trobar en aquest blog amb dada 14 de setembre.
També hem fet arribar al plenari, queixes i observacions que la gent ens heu fet sabedors. 
Per part de JPA, hem demanat la retirada de cartells obsolets de infraestructures ja consolidades i de les barreres que encara queden als carrers, així com la neteja dels mateixos i dels contenidors de reciclatge. Hem demanat la creació de un espai públic amb aparells de gimnàstica per a tota la gent, i també que a les ofertes de treball de l'Ajuntament se'ls done la publicitat necessària per a que tots tinguen les mateixes oportunitats.
L'alcalde s'ha donat per assabentat i es va comprometre a donar solucions.
ES TANCA LA SESSIÓ.

MOCIÓ PRESENTADA AL PLENARI PER JPA
per a la seua consideració, debat i aprovació, si es cau en aquest proper Plenari donada la seua urgència i a la fi de que els veïns estiguen ben informats sobre si l'Ajuntament té la intenció de cedir sòl públic municipal a la Conselleria d'Educació per a posar-lo a disposició d'empreses privades per a la construcció i explotació de la futura escola.
     1. El passat 13 de setembre es va publicar en els mitjans de comunicació el comunicat fet per els portaveus oficials de la Conselleria de que la Conselleria d'Educació defenen la implantació de centres de gestió privada promoguts en sòl públic en Castelló, després de l'anunci realitzat el passat 7 de setembre per la directora general d'Educació, i el subsecretari de la Conselleria d'Educació, on deien que la Generalitat licitarà al gener els primers centres de gestió privada concertada en la província de Castelló i van assenyalar que la conselleria havia identificat en Castelló "tres o quatre zones" en les que preveu construir els mencionats col·legis.
     2. Segons la Conselleria, continua la noticia, en aquests moments s'està negociant amb els ajuntaments dels municipis implicats. El Consell tampoc hauria de contractar professorat, ja que d'això s'encarregaria la concessionària. La creu de la moneda és que aquests centres deixaran de ser gratuïts i tindran un cost de matrícula  de l'abast de bona part de les butxaques castellonenques. A més, el model de gestió privada obri un debat sobre els efectes que puga tindre el fet que els professors passen a dependre d'una empresa amb ànim de lucre.
     3. El conseller, José Císcar, va anunciar ja amb anterioritat, el 8 de juliol, aquestes intencions de la Conselleria i va afirmar que tenien el plec de condicions i se estava  estudiant el model de conveni amb els ajuntaments que realitzen la cessió del terreny a la Generalitat per a que aquesta licite la seua concessió a l'empresari corresponent.
     4. Aquesta iniciativa suposa renunciar a l'escola pública de qualitat com la única que pot garantir la igualtat d'oportunitats, i substituir-la per una privada/concertada, on l'escola pública seria merament subsidiària d'aquesta. Darrere d'aquesta proposta es troba igualment la renuncia de la Conselleria a la construcció de nous centre escolars propis.
     Per tot açò exposat, l'Ajuntament d'Albocàsser acorda:
     1. Reafirmar la defensa del sistema públic d'ensenyament, com a millor manera de garantir l'exercici del dret a l'educació que, durant tota l'etapa de l'Educació obligatòria, estiga al servei de les necessitats socials, de la igualtat d'oportunitats i dels valors democràtics.
     2. No cedir terrenys a la Generalitat per a que aquesta licite la concessió a l'empresa privada per implantar una escola de gestió privada al nostre poble.
     3. Que els terrenys que es cedeixen a la Conselleria d'Educació siguen per a la construcció de una escola amb infraestructura nova 100% pública.
     4. Traslladar aquest acord a l'AMPA, al claustre del CEIP Joan de Brusca i al Consell Escolar.

12 comentaris:

  1. O sigue que l'Ajuntament d'Albocàsser està en contra de l'ensenyament públic i de la igualtat d'oportunitats.
    Ja s'havia vist en la forma d'actuar però que ho diguen en veu alta i se queden tant amples es MOLT FORT!!!

    ResponElimina
  2. En quant al punt 2 podríeu aclarir quina es l'empresa pública que es fará càrrec dels residus urbans?. I en el punt 8 quines son les queixes i observaciones dels ciutdadans que heu fet arribar a la consideració del plenari ??Gracies per tota la informació que ens faciliteu.

    ResponElimina
  3. Ja està bé d'hipocresia2 d’octubre del 2011, a les 23:27

    Açò si que està bo, es manifesten en contra dels serveis públics, dels funcionaris, de la educació, de la sanitat... i del que tot això comporta, i per una altra banda volen que paguem impostos per ficar-se sou, perquè tots volen ser funcionaris, sense oposició. El que haurien de fer és buscar-se un treball per mèrits propis, si en tenen, deixar la caixa municipal tranquil·la i mostrar una mica de respecte per als que vivim amb dignitat i vulguem seguir usant els serveis públics.

    ResponElimina
  4. Hi ha una normativa que regula el tema dels vehicles.Però com sempre tiren pel dret i fan el que volen.Segur que l'amo d'aquest vehicle és amic.Si fora de JPA una altra cosa sería.Tots no son iguals i les lleis no son pa tots iguals.Qui mana fa el que vol en este poble.

    ResponElimina
  5. Yo miro las cosas con sentido común. ¿Es de sentido común, dejar de cobrar un impuesto municipal? No estamos hablando de bajarlo, sino de quitarlo. Se quita para los vehículos de más de 25 años, que son los que más contaminan y más necesidad hay de que desaparezcan de las vías públicas. Espero que hayan hecho una estimación del coste que va a suponer el suprimir este impuesto, aunque, personalmente, creo que no les importa. Por otro lado, se pide un préstamo a Bancaja para comprar un solar de 70 metros cuadrados a un precio de 115.000 euros, sin contar intereses (solo el solar). El motivo es muy importante para esta época de crisis: Es necesario ampliar el ayuntamiento. Sino ahora, para dentro de 50 años, así ya estará hecho. A nivel nacional la cosa está muy mal, pero a nivel local, resultan patéticas algunas decisiones, casi todas de índoles urbanísticas y económicas. Las conclusiones son sencillas. Le echaremos las culpas a los demás.

    ResponElimina
  6. Así se habla Christian!!!!!! Cuánta razón y cuánta ignorancia existe el Albocacer. En fin, tenemos lo que merecemos.

    gracias JPA por informar y sacar a la luz tanta calamidad. Seguid luchando!!! mucho ánimo.

    ResponElimina
  7. Ja fa dies que ho dic, tenim el que es mereixem , cada dia que passa aquest poble em sorprèn més.....

    ResponElimina
  8. El precio medio de vivienda en castellón a fecha de septiembre de 2011 es de 1626 euros por metro cuadrado.

    El precio valorado por el técnico municipal del ayuntamiento de Albocàsser del solar anexo al consistorio es de 115.000 euros, entre 70 metros cuadrados, nos da que sale a 1642 euros el metro.

    Conclusión: Es más caro un metro de solar en Albocàsser que un metro edificado en Castellón.
    Conclusión 2: Mejor no decirla...

    Ancha es castilla

    ResponElimina
  9. Pos jo tinc un pati que no me val pa res igual en un poc de sort me'l compre l'alcalde i me faig ric

    ResponElimina
  10. No vull ni saber quan va costar el pati de detras de les campanes aon estan fen el Museu.

    ResponElimina
  11. Ànim JPA, us estem molt agraïts els que, gràcies a vosaltres, ens enterem del que passa al poble. A més, heu demostrat molta sensatesa al no votar tots els putns dels plenaris en contra, sinó que teniu criteri al fer-ho. Crec que a Albocàsser en aquest moment, i vist com s'està governant, necessita d'aquesta sensatesa. Que no us cremen que aquests, i els que els envolten, juguen al desgast enredant , criticant i inventant. Ànim.

    ResponElimina
  12. Es que estar a l'oposició no vol dir estar en contra de tot.Hi ha que controlar la prepotencia,les injusticies.les desigualtats,els nomenaments a dit,la desigualdat d'oportunitats...

    ResponElimina