Pàgines

dijous, 22 de setembre del 2011

Educació manté en secret les negociacions amb ajuntaments per construir els primers centres privats en sòl públic a Castelló.


Noticia treta de http://www.levante-emv.com/castello/2011/09/13/consell-alega-ahorrara-7-millones-colegio-privatizado/839085.html

Així ho van manifestar els portaveus oficials de la conselleria davant l'anunci realitzat el passat 7 de setembre per la directora general d'Educació, Beatriz Gascó, i el sotssecretari de la Conselleria d'Educació, Jesús Marí.
Tots dos van ser els encarregats d'anunciar en roda de premsa que la Generalitat licitarà al gener els primers centres de gestió privada concertada a la província de Castelló.

Segons la conselleria, en aquests moments s'està negociant amb els ajuntaments dels municipis implicats i "existeix un compromís de no informar de les ubicacions que s'estan negociant".

La conselleria s'estalviaria el cost d'alçar nous centres i de mantenir-los en un context marcat per la falta de liquiditat i per la incertesa respecte als 60 projectes del Mapa Escolar de 2004 que encara es troben pendents a la província de Castelló.

Aquests centres deixaran de ser gratuïts i tindran un cost de matrícula fora de l'abast de bona part de les butxaques castellonenques.

Jesús Marí va al·legar que el cost pel Consell d'un estudiant "en un centre privat és de 3.054 euros i en un públic és de 6.464; amb la qual cosa hi ha un estalvi de 3.400 euros".


Per part de JPA es comunica, que existeixen fulles per a recollida de signatures reclamant a l'Ajuntament d'Albocàsser que no obstini al poble amb més de 200.000 euros en la compra d'uns terrenys que no fan falta, perquè l'actual solar del col·legi públic, és, a efectes legals, més que suficient terreny per construir un nou col·legi.

5 comentaris:

  1. Això si que seria tindre criteri, voler fer un institut públic als terrenys que volen comprar, i llevar l'escola pública i privatitzar-la.Això es diu nadar a contra-corrent.

    ResponElimina
  2. Al final no més podran estudiar els fills dels rics, els fills dels treballadors , no es podran permetre pagar les matricules i les despeses dels estudis, es el mateix que fa anys el poble quant més ignorant millor......

    ResponElimina
  3. Us imagineu quin alcalde s'haurà presentat voluntari per aquest nou invent?

    ResponElimina
  4. Ara pensen en la crisis i volen retallar en una cosa tant important com és l'educació.
    Mentrestant a los "ESTOMAGOS AGRADECIDOS"els van anomenant ASSSESSORS i més assessors...Per una part retallen i per l'altra...
    Es qüestió de prioritats i retallar en alló que els pareis menys important.

    ResponElimina
  5. Molt be ,i que la gestio de la escola li la donen al OPUS o als legionarios de cristo, que aquesta gent ensenyen "educacion sexual", amb practiques i tot.

    ResponElimina