Pàgines

dimecres, 14 de setembre del 2011

REUNIÓ UBICACIÓ ESCOLA


     Hem cregut convenient convocar esta reunió perquè ja s'ha encetat el tràmit d'expropiacions per adquirir els terrenys per a la nova escola. Cal dir en primer lloc que JPA estem en contra en que es canvie la ubicació de l'escola, o sigue, estem en que es faça una escola nova al lloc que tenim l'actual. Pensem que és lloc idoni perquè és un terreny privilegiat per als nostres xiquets, perquè està cèntric i els accessos formen part del casc urbà, perquè és on hem anat a l'escola sempre al poble, perquè es un lloc on tots ens sentirem orgullosos de tindre una infraestructura nova, i perquè no ens hem d'hipotecar per comprar cap terreny.

     En total s'expropien 16.127 m2 i el cost per al poble serà en principi de un total de 194.112 euros, 134.112 euros de les expropiacions més 60.000 euros dels Plans Provincials per a urbanitzar. Diem en principi perquè hi ha que tenir en compte que els afectats poden recórrer, de fet ens costa que alguns ja han començat aquest tràmit, per tant, que la quantitat anterior és pot ben bé duplicar si foren tots els afectats que recorreren.

     El terreny on és troba actualment l'escola té més de 5.600 m2 i per construir-ne una de nova Conselleria en demana 4.885 m2, per tant en sobren més de 1000 m2,  suficient per mantenir-la al lloc on es ara. Considerem innecessaris els 16.127 m2 dels terrenys a expropiar i considerem una bestiesa que per poder-los adquirir el poble es tinga que empenyar en més de 200.000 euros.

     Hem demanat el conveni o document pel que conselleria es compromet a construir una escola nova si l'Ajuntament cedeix els terrenys. Si aquest conveni no existeix, conselleria no construeix centres nous.

     Nosaltres estem fent tot el que tenim al nostre abast perquè l'escola no canvie de lloc, però si vosaltres, els pares i tota la gent que pense igual no ho dieu, el canvi de ubicació és un fet.

     Nosaltres hem preparat un Prec que signem els tres regidors de JPA per portar-lo al pròxim plenari ordinari. Un prec dona lloc a debat en el plenari, però no dona lloc a votació. Pensem que ja no podem fer res més, a banda de demanar-vos que qui ens vullga recolzar signe al nostre costat.  Aquest és l'escrit:

PREC que formulen Joan J. Fermosell Roig, Dolores Miralles Climent i Esperanza Adell Miralles,  regidor i regidores de l'Ajuntament d'Albocàsser, a l'empara del que disposa l'article 118 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Règim Local de la Comunitat Valenciana i de l'art. 97.6 del Reglament d'Organització i Funcionament de les Entitats Locals (on també diu que dona lloc a debat).

Text:
El passat 14 de juliol és va aprovar en sessió extraordinària de Junta de Govern el Projecte d'Expropiació per obtenir els terrenys afectats pel Pla Especial de Centre Docent i Area Educativa. Aquesta expropiació afecta a 16.127 m2 i l'Ajuntament, segons el justipreu ofert, haurà de desemborsar un total de 134.112 euros més 60.000 euros dels Plans Provincials per a urbanitzar. A tot açò hi ha que tenir en compte que els afectats poden recórrer, de fet ens costa que alguns ja han encetat aquest tràmit, i segons valoracions de diverses assessories, l'Administració expropiant valora habitualment els béns expropiats molt per davall del valor que amb posterioritat solen concedir els tribunals, que depenent de zones geogràfiques pot arribar fins el 100%. Hem de tenir en compte, per tant, que la quantitat anterior és pot ben bé duplicar si foren tots els afectats que recorreren.
El terreny on és troba actualment l'escola té més de 5.600 m2 i per construir-ne una de nova Conselleria en demana 4.885 m2, per tant suficient per mantenir-la al lloc on es ara. Considerem innecessaris els 16.127 m2 dels terrenys a expropiar.

Per tot açò que s'ha exposat,
PREGUEM que per part d'aquest Plenari es considere innecessari portar a terme l'esmentada expropiació i s'anul·le tot el procés a la fi d' estalviar al poble un préstec que Albocàsser no es pot permetre. Que així li ho faça vore a l'Alcalde, i que es mantingue l'escola en l'indret on es ara, un lloc privilegiat per als nostres xiquets, i un lloc on tot el poble ens sentim orgullosos de una escola nova.

54 comentaris:

  1. Jo volia dir que aquest matí m´he enterat que ahir hi habie una reunió, es veu que van fer un pregó, jo no hem vaig enterar i per el que he vist la majoria de pares que he parlat tampoc ho sabien hi hagueren anat a la reunió, jo miro el blog una volta a la setmana, per lo que vos demane que si feu un altra reunió aviseu a tots els pares d´un altra manera i no en un pregó. Ja aniré a firmar la vosta proposta.

    ResponElimina
  2. Jo tampoc em vaig enterar, tot i això, jo no crec que després d'haver fet obres a l'escola facen cap escola nova. Ens podrieu corroborar d'aguna manera si després de cedir terrenys, siguen els que siguen, la Conselleria té alguna intenció de fer una escola nova?

    ResponElimina
  3. EL CUENTO DE UN PUEBLO LLENO DE CASTILOS EN EL AIRE: ni autovia a la platja, ni quarter de la guardia civil, ni jutjats, ... NI ESCOLA NOVA. Ja està bé de mentides!!!!

    ResponElimina
  4. ....ni poligon industrial!!!!!

    ResponElimina
  5. Tot i el presupost que te l'Ajuntament enguany...

    Butlletí Oficial de la Provincia de Castelló nº 60 de 14/05/2011 aprovacio definitiva del presupost de l'Ajuntament d'Albocàsser per al 2011.
    .- "4.755.980,58" euros. (Casi 800 milions de les antigues pesetes)...
    No tenen prou i ens volen endeutar encara mes, fa falta? no es millor administrar-se be, i pagar el que es deu que fer mes gasto que no es pot pagar?

    ResponElimina
  6. ...ni 5000 habitants i tot al poble plè de vivendes i escaparates.

    ResponElimina
  7. aixó si, les borxaques plenes.

    ResponElimina
  8. les dels espavilats, perquè encara hi ha que a hores d'ara espere omplir-se-les.

    ResponElimina
  9. ...ni 100 llocs de trevall a la presó!!!!!

    ResponElimina
  10. ES DE SENTIT COMÚ, Q SI TENS UN LLOC PER A PODER CONTRUIR LES ESCOLES (A ON ESTAN ARA), PERQ T'HAS DE GASTAR 200.000 € EN COMPRAR UN SOLAR NOU. A MÉS, NO TENS ELS DINERS PER A COMPRAR-LO.

    ResponElimina
  11. no serà q l'alcalde vol el lloc de les escoles actuals per a construir-se una mansió ?????

    ResponElimina
  12. No ho crec, ja que podrie haver-se construit la mansio en el terreny del costat que li va comprar a Jeremías i que després va parcelar, i va obrir el carrer pel terreny de les escoles municipals, (pelotazo de manual), segurament te pensat fer equipaments pel poble...

    ResponElimina
  13. YES, JO NON COMMENT
    TOTS AAAAA RESSSSAR EL ROSARI, AQUEST POBLE ES EL POBLE DELS BEATOS = MADE IN BEATORUM , cuant es mor un beato es diu : a mort de gloriosis, ( en castellano fino ) SOM LA REPERA , LA REOSTIA CONSAGRADA, EN FI LA BUFA LA GAMBA , JA NO ES DIEM BOCASSINS , ARA ES DIEM BUFONS GAMBONS , EIXIU PER ELS POBLES DEL COSTAT , I VERUEU LA RISA QUE PRODUIM JAAAAJJJAAA .... BUFONS GAMBONS

    ResponElimina
  14. Açò és al que ens ha portat el nostre alcalde i la seua excel·lentíssima que maneje el cotarro que done gust. I a més, amb la cultura que es fomenta des de l'Ajuntament el poble crispat. Però no passe res el tornarem avoatr no? TTENIM EL QUE ENS MEREIXEM.

    ResponElimina
  15. I tant que si , teniu el que us mereixeu, heu tingut la oportunitat de fer un canvi i heu tornat a votar al mateix, el mateix que enguany no por pagar el llibres del institut i el mateix que no paga a les editorials, QUINA VERGONYA!!!!!!

    ResponElimina
  16. Tota la vida a Albocàsser s'han fet pregons i tot el mon sa enterat de tot, enterros, carafals, excursions...El que no ho ha entés li ha preguntat a la veina.
    És més facil no donar-se a coneixer, per no reñir en ningú, i dir que no tas enterat, encara que això suposen 200.000 euros al poble.
    Aixo si que es gros, no lluitar per el que tenen tots els pobles, ni mes ni menos UNES ESCOLES NOVES!!!en el minim gasto posible per al poble

    ResponElimina
  17. Pero de quines escoles noves parleu? Vos penseu de després de fer reformes farán escoles noves? esteu apanyats, ara si que no cal comprar terrenys per a l´escola, ja tenim escola per a molts anys més. Ja no cal que l´Ajuntament compre cap terreny.

    ResponElimina
  18. Claro que hay que hacer el colegio nuevo ,faltaría mas, el pequeño problema es que no hay niños.
    Asi que, a ver si fomentamos mas la natalidad,(viagra pagado por el ayuntamiento) y las parejas que sean ya muy mayores para esto , pues que adopten uno.
    El futuro no seria un problema ,si al terminar los estudios ,no tienen trabajo ,pues a las Brigadas Municipales, y si tienen que delinquir , a la carcel ,al lado de casa , que mas queremos ,somos un pueblo con futuro .

    ResponElimina
  19. Tornant al tema de l'AMPA i en referència a la darrera carta de les extraescolars.
    Quina diferència entre la carta en castellà i la de valencià.La de castellà ben escrita,frases ben construides,separacions correctes,punts diferenciats.La de valencià en les frases totes juntes,sense separacions.Lo dificil és seguir-la i saber trobar tots els punts fins i tot als que sabem algo de valencià.
    Quin exemple! Si nosaltres no cuidem i estem orgullosos de la nostra llengua com volem que els de fora tinguen interés.Representeu a una gent.Poseu més interés. ÉS LA NOSTRA IDENTITAT!!!

    ResponElimina
  20. Jo vaig sentir per la tele i també en unes declaracions que va fer el conseller en un diari,que no es faria CAP ESCOLA NOVA, només acabarien les que estan a mitad fer. Això vol dir que tenin en compte els milers de xiquets que estan en barracons i la inversió que han fet arreglant la nostra,ja hem perdut el tren de tenir una escola nova desde fa 12 ANYS.!!! QUE LA CONSELLERIA EN EL PROJECTE JA FET ESTAVE DISPOSADA A CONSTRUIR EN EL MATEIX LLOC PERQUÈ EL CONSIDERAVA IDEAL I QUE EL SR. ALCALDE NO VA VOLER. Ara ja no té cap sentit expropiar terrenys ni gastar-mos tants diners (que són de tots) sinò és per altres interesos ocults....clar!.

    ResponElimina
  21. Quienes son los propietarios de los terrenos ,que van a expropiar? ,donde se encuentran exactamente? alguien los compro a precio bajo con informacion privilegiada y va a "venderselos" al ayuntamiento mucho mas caros ,se podria investigar por esta linea.?

    ResponElimina
  22. Prova-ho, ficat a trevallar. Idees tots ne tenim, falten valents.

    ResponElimina
  23. http://www.levante-emv.com/castello/2011/09/13/consell-alega-ahorrara-7-millones-colegio-privatizado/839085.html

    ResponElimina
  24. Molt fort el que diu la noticia!!!! Mira que si estem endeutant el poble per a fer una escola privada ja sería..... perquè clar el nostre ajuntament podria ser un d'aquests de la provincia que es diu que mantenen en secret la construccio d'aquestes escoles, no?

    ResponElimina
  25. escola publica digna ja!!!!!21 de setembre del 2011, a les 13:35

    No seria la primera vegada que l'ajuntament manté un secret, quan el centre penitenciari també ho va mantindré en secret fins que el va convindré . No més faltaria que l'escola fos privada i de pas que privatitzen el metges.....mare meua

    ResponElimina
  26. el modelo educativo que propone jpa es el mismo que el de la planeta? un edificio que se cae y que sales hipotecó porque no se aguantaban las deudas...qué preferimos la planeta o un ies como el de vall d'alba moderno, con buenas instalciones y mejores profesores...

    si manda jpa los libros se compraran en la librería (más caros para las familias) o a una distribuidora donde son más baratos?

    hay alguien de jpa al que le expropien terrenos y por eso no quiere que se haga una nueva urbanización?

    el ies de albocasser es público, privado o concertado?

    un guardia civil retirado, que cobra prestación de la seguridad social (y no es una pensión de viudedad) y ejerce una actividad profesional ilegal a la vista de todo el pueblo es alguien para dar lecciones de ecuanimidad, ética y buen hacer?

    permitiran que los comunicados del colegio se puedan enviar en castellano (también) y no solo en valenciano...

    ResponElimina
  27. El manteniment dels centres d'ensenyament tant de l'edifici de l'escola Joan de Brusca com la Planeta es, si no m'equivoco competencia municipal.
    I no estan be els atacs personals intimidatoris a una persona que únicament done informació, i a voltes opine, llegitimament com ho fem tots, pero ell ho fa donant el seu nom, per aixo es mes facil atacar-lo.
    I a la vista de tot el poble hi han moltes coses i aquí sembla que unes es volen vore molt i altres no gens... tot i que no crec que este sigue el lloc per posar-ho de manifest, ja que Cristian en la seua vida privada es el seu problema el que fa, com tots,

    ResponElimina
  28. Estic d'acord en tu anònim , aquest no es el lloc per atacar a la gents ni per jutjar el que fan en la seva vida privada
    Al altre anònim de més amunt si tan contento estas con Vall d'Alba porquer no te vas a vivir alli y nos dejas un poquito tranquilos

    ResponElimina
  29. Per si no tas donat conte, estem al País Valencià i aquí parlem i escrivim en valencià, el mínim que pot fer una persona que viu aquí es entendre el idioma de la terra on està.

    ResponElimina
  30. Me gustaria exigir al AMPA que los escritos desde la escuela sean también en rumano o en árabe, ya que hay tantos padres de alumnos de estos paises que de castellanos.
    Y por supuesto las comunicaciones del AMPA.
    Gracias

    ResponElimina
  31. Al anònim del 21, si prefereixes el ies de Vall d'Alba i tens fills que estudien o tenen q estudiar ESO, portals allí que ningú et dirà res i si no tens fills, q t'importe¡ cada u q faça el q vugui. No series dels primers pares d'Albocàsser que poden portar als seus fills a peu a estudiar al poble, prefereixen fer-los matinar i agafar l'autobús cap a Vall D'Alba.
    Per què mescles la compra dels llibres amb JPA? No tenen res que vore.

    ResponElimina
  32. I un Ajuntament que sa ventilat 500 millons de pesetes en 5 anys pot donar lliçons de "ECUANIMIDAD"?.Aon estàn? perque al poble no s'han quedat( al menos a la vista de tots).

    ResponElimina
  33. El que vullga portar als seus fills a la Vall d'Alba que els porte, i que deixe estar tranquils als que volem tindre els fills al poble hasta els 16 anys sense posar-los diariament en perill per eixes carreteres.Quan no tindrem més remei ja ho farem.Que us penseu que a la Vall d'Alba niguen els gossos en llanguanisses?

    ResponElimina
  34. Els llibres d'aquest curs els va encomanar la junta de l'AMPA de l'any passat i la presidenta era de l'AJUNTAMENT i no precisament de JPA.Eh!!!.A cadascú el que li toca

    ResponElimina
  35. M'agradaria que l'AMPA penjara els seus estatuts a eixe blogg que ha fet per donar informació. Seria molt interessant que tots i totes lessòcies el coneguerem i així demostren que no hi ha res que amagar.

    ResponElimina
  36. Ja jaja , que l'AMPA no te res que amagar, quina gracia, si L'AMPA de este poble fan i desfan el que volen , es fan creure que entre tots els pares decidim , quan ells o tenen tot decidit i tot parlat, jajajja es que no puc para de riure ,perdoneu pero es que prefereixo riure per no plorar

    ResponElimina
  37. Que fem el paper del bobo, no vol dir que ho estiguem.Tots sabem que les novetats de este curs:llibres i horari ha sigut una pifia de l'AMPA.Als pares no ens van demanar l'opinió ABANS de proposar el nou horari al Consell.

    ResponElimina
  38. NO os heu a donat que quan l'AMPA, convoca una reunió, i os demana opinió , ja te clar el que decidiran, tot es una farsa

    ResponElimina
  39. Es sistema que es gasta a l'AMPA es sembla molt a l'utilitzat dins l'ajuntament de les majories. Un o dos fan i desfan i els altres no s'enteren "de la misa la mitat".
    Moltes vegades aquest tipus de voluntariat fan por.
    Confiem en que puga canviar.

    ResponElimina
  40. si segur que canviarà ... igual que ha canviat el Ajuntament

    ResponElimina
  41. les reunions del ampa es fan al pele divendres de nit

    ResponElimina
  42. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  43. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  44. Pareix mentira que hi haja gent vivint a aquest poble tant roïna,o es que la gent que escriu a aquest blog no te cap altre mal de cap, o és que son uns reprimits de la vida que estan contra tot i contra tots. Això d'insultar als veïns no te nom, i vos fa caure molt baix. Cadascú intenta fer les coses lo millor que sap, i amb bona voluntat. Esta clar que no tots estem fets de la mateixa pasta, això faltarie,i que les opinions difereixen d'uns als altres, això es el que ens enriqueix a tots com a poble. Per favor, poseu comentaris constructius per a que entre tots puguem fer l'Albocàsser que tots volem. Des d'aquí donar ànims a l'AMPA, a la CAL, a l'Assoc. de Dones,...a totes les associacions i persones del poble en general que treballen amb la il·lusió i les ganes de construïr poble.

    ResponElimina
  45. Si no se fiquen els del poble a fer coses per el poble, es tenen que ficar els forasters a fero . No critiqueu tant i feu algo mes de profit

    ResponElimina
  46. En tot això teniu raó, però no s'ha d'oblidar que les juntes de les associacions representen a una part de la població, per tant les decissions que afecten a una associació en concret s'han de votar ANTES entre tots els socis i adoptar el que digui la majoria.

    ResponElimina
  47. Pero si la majoria, no van , a totes les reunions i votacions , que vaig , sempre ne som 4 els 4 de sempre , als altres no els interesen les reunions

    ResponElimina
  48. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  49. cadas-cu intenta fer les coses lo millor que sap.....per el seu propi profit....gaire be tots els que estan ai......de ja fa uns cuans anys.....

    ResponElimina
  50. aparteuvos de la primera fila i deixeu passar nova gent i noves ideies

    ResponElimina
  51. l'AMPA, podria pegar caña en quant els asseos de l'escola:FAN FASTIC, per molt que es netejen la pudor que fan es de pronostic.Deu ser questió de les tuberies.Pregunteu als vostres fills.
    Clar com només se li ha rentat la cara per fora
    (lo que veu la sogra)

    ResponElimina
  52. L'AMPA no fará res. Sino ho va fer quan hi havia una ordré d'evacuació de l'escola menys ho fará ara per uns asseos que fan pudor...la voluntarietat dels membres de l'AMPA no es per a lluitar pels interesos de tots sino més be pels interesos d'uns poquets.

    ResponElimina
  53. Diuen que a les reunions la gent no acudeix.Per a qué hem d'anar si les decissions ja estan preses?.No ens donen la opció de votar.Quan convoquen la reunió es per a dirnos la decisió que ells han prés.

    ResponElimina