Pàgines

dimecres, 22 d’agost del 2012

Plenari extraordinari 14 d'agost




Mitjançant una Resolució d'Alcaldia, ja esmentada, es va denegar que aquest plenari es celebrara en el mes de juliol, ara el secretari , per qüestió de terminis, ha estat obligat a convocar-lo en plenes festes d'agost.

1. Gestions, tramitacions i actuacions fetes com a conseqüència del nou perfil educatiu de l'escola Joan de Brusca.

Antecedents: Segons Resolució de 29 de juny de 2012, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació (DOCV 04/07/2012), en el CEIP Joan de Brusca es mantenen els 2 cursos d'infantil, i en primària es passa de 5 a 3 cursos. Es perden tots els professors especialistes que passaran a ser compartits amb altres escoles, i es passa de 12 professors fixes a tant sols 5, per tant, en total es perden 7 mestres. Passar de 12 mestres fixos a 5, suposa una forta mancança en la qualitat educativa per a Albocàsser. A més a més desapareixen càrrecs, la direcció assumeix les tasques de secretaria, cap d’estudis i tutoria de dos cursos i també de l’organització del menjador.

Se'ns informa per part de l'Alcalde que s'ha parlat amb la Conselleria i se'ls ha dit que la Resolució forma part de les mesures que s'estan duent a terme com a conseqüència de la situació actual.

- Amb quin càrrec s'ha parlat de Conselleria? Se'ns contesta que amb la Directora Territorial.

- S'ha estat in situ? Se'ns contesta que si.

 - Qui ha pres la iniciativa des de l'Ajuntament? Se'ns contesta que l'Alcalde i van estar el Tinent d'Alcalde i representants del Consell Escolar i de l'AMPA.

- Quines al·legacions per part de l'Ajuntament s'han presentat a Conselleria per a què no s'aplique la Resolució? Se'ns contesta que estan al recurs que s'ha presentat i que està a la nostra disposició.

- S'ha presentat recurs de reposició o recurs contenciós administratiu? Se'ns contesta que recurs de reposició.

JPA diu que els pareix bé el recórrer i que és el que s'havia de fer, però, recrimina que no se'ls haja tingut en compte en aquest assumpte i a l'hora de redactar el recurs, perquè, segurament haguérem aportat més al·legacions i s'haguera pogut fer una redacció més completa. L'Alcalde contesta que si ens referíem a les contestacions per part de Conselleria a la Mesa de les Corts ells també les tenien. No ho pareixia així quan se'ls van oferir, llavors, es van que dar sense saber que dir. Ens pareix bé que les hagen fetes sevir, ho veurem en el recurs.

2. Motius que justifiquen la conveniència del canvi d'ubicació de l'escola.

EL Sr Alcalde continua sense donar-ne cap, ni seriós ni convincent, no en té cap, i el que dona són excuses. Va dir que Albocàsser és cap de comarca, que aposta pel futur i que en la zona anirà el nou institut. No veiem cap motiu i nosaltres també apostem pel futur, i?.

- En què es bassa per dir que Conselleria construirà un institut? No té cap document, no te cap previsió, no té cap estudi fet per a la seua viabilitat, no té res per basar-se amb el que diu. JPA pensa que només té l'ambició en el PAI. Nosaltres li aconsellem que mantingue ben mantingut el CES Alt Maestrat pel bé de l'ensenyament a Albocàsser i dels nostres estudiants. El dia que no estarà els nostres alumnes se'n hauran d'anar fora del poble. El que es treu no és recupera, la mateixa dita val per a l'escola, les unitats que es treuen ja no es recuperaran.

- En la web oficial de l'Ajuntament és pot llegir: "En l'actual terreny no hi ha espai suficient per una escola segons les exigències de la Conselleria d'Educació". L'Alcalde ratifica el que va dir en el seu dia a la web? Contesta que sí.

- S'han expropiat 14.977 m, l'expedient del Pla Especial parla de 16.127 m. Quants n'exigeix Conselleria per construir la nova escola? L'Alcalde contesta que 8.000 m. En el programa de necessitats per a centres d'infantil i primària consta que per a un centre de 3 cursos d'infantil més 6 de primaria es necessiten uns espais exteriors de 4.500 m i l'escola d'Albocàsser en tindrà 2 d'infantil i 3 de primaria.

- Se'ns pot marcar al plànol la zona on va ubicada l'escola? L'Alcalde es nega.

- El 27 de setembre de 2011, en sessió ordinària de la Junta de Govern, es va aprovar el Projecte d'Expropiació dels terrenys per a la escola nova. Consta també en l'acta que existeix urgència per posar-los a disposició de la Conselleria perquè duga a terme les obres i el retard pot comportar la perduda de la inversió. Pot explicar l'Alcalde això?. Contesta que es poden perdre subvencions.

- Quines subvencions? Se'ns contesta que ajudes que venen de fora.

- Quines ajudes? No ho pot explicar.

3. Detall de les previsions del cost total dels terrenys i el seu condicionament per poder cedir-los a Conselleria.

Fins ara l'Ajuntament s'ha gastat:

- 134.112 € amb un préstec (al 5,5% a 20 anys) per adquirir per expropiació els terrenys. 

- 65.000 € dels plans provincials.


- Del conveni de la Diputació es posaran 259.915,34 €.

- Quant ha costat el projecte (memòria, normativa i plànols)? Se'ns contesta que 5.646 €.

- Quant ha costat l'estudi d'impacte ambiental? Ja se'ns contestarà.

- Quant ha costat l'estudi d'integració paisatgística? Ja se'ns contestarà.

- Quants diners costarà el portar la llum? Ja se'ns contestarà, no hi ha pressupost.

- Quin pressupost total hi ha del cost total per poder-los cedir a Conselleria? No ens se sap contestar.

Fins ara portem comptabilitzats 464.600 €, més el que ens s'ha de contestar i més els interessos del préstec, i si aneu a veure l'obra veureu que només hi ha marcat un carrer. Aquesta obra Albocàsser no se la pot permetre, es malbarataran els diners d'un bon conveni signat amb la Diputació, s'han balafiat diners dels plans provincials que s'hagueren pogut invertir en arreglar carrers, asfaltar-los o fer voreres i ens endeutarà més del què ja estem, tot per l'egoisme d'un Alcalde que no mira la conveniència d'una escola nova, sinó l'interès d'un PAI, amb el promotor del qual, es va negar a contestar en un plenari si havia fet alguna compra conjunta i després la pregunta no va constar en acta. Ara li se va tornar a formular i va contestar que no ha fet cap compra en el PAI evadint la pregunta. Li se pregunta que si n'ha fet alguna compra conjunta en algun altre lloc, i sense convicció contesta que tampoc, quan pel poble es diu el contrari.

- Hem preguntat ja en més d'una ocasió amb quina llei es va tramitar el PAI i no ens s'ha contestat encara, si amb la Llei Urbanística Valenciana (LUV) o amb la Llei Reguladora Activitat Urbanística (LRAU, ara derogada). La tramitació del Pla Especial ha sigut de conformitat amb la LUV, i segons aquesta una de les comeses dels Plans Especials, és crear o ampliar reserves de sòl dotacional. No es pot justificar tota aquesta malversació si no és per justificar l'obertura d'un PAI paralitzat, se'ns pot explicar perquè està paralitzat el PAI? Se'ns contesta que per la crisi.

- ¿No està afectat per la Sentència del Tribunal Suprem, que deixa en l'aire l'urbanisme valencià, qüestionant la legislació valenciana, cosa que posa en un destret tots els plans de la Comunitat (Levante, 11 d'agost de 2012)? Se'ns contesta que no se'n està al cas.

- Si està paralitzat per la crisi i no hi ha cap impediment legal, perquè l'interès en obrir-lo amb diners públics? Se'ns contesta que perquè corre presa.

JPA recorda que l'escola actual Joan de Brusca el la més vella del País Valencià, que Conselleria espera la cessió d'uns terrenys per construir una escola nova des del 2003, que en l'actual escola es van tindre que fer unes reformes forçoses perquè va haver una ordre d'evacuació i quan la mateixa Consellera diu que la prioritat en escoles noves són les que tenen "barracons". Ara l'Alcalde torna a dir en el plenari que aposta per una escola en dues línies sense tindre cap previsió ni estudi de matricula fet i quan Conselleria rebaixa a 5 aules el CEIP d'Albocàsser.

20 comentaris:

  1. Me pareix tot molt irreal, si no fos perquè s´ha dit en un pleno es per a no creuseu. Dues linies i no tenim ni 100 xiquets, i hem pareix que cada volta en seran menys, a vore qui te ganes de portar xiquets a aquet poble.

    ResponElimina
  2. No entenc res. L'Ajuntament sap realment que està gobernant Albocàsser i no Alcossebre o Almassora? A veure si com tot comença per Al s'han confundit.

    ResponElimina
  3. No será que suposadament, l'alcalde vol obrir de la manera que sigue el PAI perque així "La Perdigana-Sant Pau" pugue recuperar part de la inversió que te inmobilitzada?, per a la urbanització recaude diners de tots els propietaris, ceceix com a terreny dotacional el mas de la Valltorteta i que es pague entre tots i després s'ho deixen tot enpantanat,i "si te he visto no me acuerdo",es una hipotesi, podríe ser un motiu pel que s'insisteix en fer l'Escola i obrir el PAI en estos temps que corren, perque está clar que l'escola i l'institut no es podrán fer en molts anys.

    ResponElimina
  4. l'alcalde viu en los mundos de Yupi.
    com han de fer 2 linies si no ñan xiquets ???????????
    algu pot llevar-li la idea del cap ????
    q no canvie l'escola de lloc !!!!!! a on està ara és el millor lloc, i de sobra !!

    ResponElimina
  5. claro que si, Ahora a mi admirado Wert le queda sustituir a los 20.000 maestros por 20.000 curitas babeantes para salvar España. Y trasformar la Educación para la Ciudadanía en Educación para la Pederastia, disciplina en la que somos una potencia científica mundial. ¿No querías educación sexual para tus niños, rojo de mierda? Pues toma.

    ResponElimina
  6. A mi el que més fort em sembla de tot açò és que tots els pares i mares estaven avisats del pleno i de la seua temàtica per l'AMPA i quasi no va assistir ningú, ni tan sols els de l'AMPA. Això si que em pareix llastimós que al nostre poble no ens preocupem ni pel que afecta els nostres fills, no siga cas que si anem l'alcalde s'enfade. Abans l'Alcalde que els nostres fills? Quanta temo hi ha al poble.

    ResponElimina
  7. Si, hi ha molta temó, però jo uns quans en els que he parlat, hi habien que no s´habien enterat, no tenien el correu de l´ampa i altres no van poder, ja que en plenes festes son mals dies, uns dormen els xiquets, altres no tenen on deixar-los, etc, o tal volta son excuses per justificar-se.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si el pleno va ser en plenes festes mentre el bou estaba solt va ser perque el secretari aixina o va decidir. lo altre tot son excuses per temó. Despues per darrere tots volen saber com va anar.

      Elimina
  8. La gent no té la culpa de res.
    Si vos pareix que en va assistir poca és perquè no se la va informar o motivar de manera adequada.
    Jo crec que sí es va informar suficientment i l'assistència va ser un èxit per què no hi ha costum d'anar als plens. Mai cap ple havia tingut tanta assistència.
    Si JPA continua informant i motivant l'assistència en pròximes ocasions serà més gran, però la gent no pot assistir amb una braga al cap o amb un lletreret que pose anònim.
    Hi ha que donar la cara!!
    Amb educació i respecte podem opinar el que vulguem, anar on vulguem i parlar de lo que vulguem. No tinguem por ni vergonya.

    ResponElimina
  9. I a la reunió en la directora territorial l'AMPA quina opinió transmitia perque que yo sabia no ha convocat cap reunió per saber la opinió de TOTS els pares aqui representa. AMPA = ASOCIACIO DE PARES I MARES

    ResponElimina
    Respostes
    1. La reunión que se hizo con la directora territorial fue para que nos explicara los motivos por los que nos quitaban tal cantidad de profesores. Explicó su pesar por la situación, pero había que hacer lo que dice la ley. La opinión que transmitió el AMPA fue bastante dura contra la directora territorial. Asistieron el representante del ayuntamiento, un representante de los padres del consejo escolar y yo como representante del ampa. Te puedo asegurar que la charla no fue divertida y amena. Creo que no hacía falta hacer una reunión para ver qué decíamos, ya que lo que se transmitió fue el malestar general de no solo los padres y madres, sino de la población en general. De esa charla no salió nada positivo, porque ellos lo tienen claro. Yo estoy a favor de convocar reuniones para ver qué podemos hacer, pero esto es lo de siempre, hablamos de boquila, pero nadie mueve un dedo. El aviso de pleno se envió a todos los que tenían el email registrado en los documentos de socios. Se hizo el respectivo pregón y se comentó vía oral, pero creo que éramos cuatro padres en total de público. A eso me refiero. Dar la cara si quereis tener derecho a quejaros.

      Elimina
    2. Me pareix entendre que no estava ni la presidenta ni la representant del ampa al consell escolar. Un pleno que nomes tratava l'escola! No pareix massa normal aixó, eixa gent que defen?

      Elimina
  10. Tot el que diu Cristian esta mol be, pero no estarie de mes que en una questio tan importan els pares estiguerem ben informats per part de l'asociació a la que perteneixem i que paguem.Menos mal que JPA informa de tot sino tindriem que anar preguntan pels cantonets.
    Algú va fer un comentari que a l'altre poble implicat si que van fer una reunió y van acudir mes de 100 persones.

    ResponElimina
  11. El que esta clar es que els pares no donem la cara però l'AMPA tampoc ens ho facilita perquè no fa el que cal, perque segons diuen els estatuts de totes les associacions,suposo que la de l'AMPA també( perquè com a soci no tinc el gust de coneixe'l) és que s'ha de passar comptes tots els anys en una assemblea general a tots els socis. Ningú sabem quans diners tenim a la nostra associació, com s'invertixen, en que es gasten.... volem tranparència. La secretaria de l'AMPA te que donar-nos eixa informació. Amb el resto de coses passe el mateix feu i desfeu i no conteu en els socis per a res. Ens enterem de les coses pels cantonets. I damunt es fa un pleno que parle de l'escola i no va cap representant de l'associació. No es que no vullguem donar la cara és que passem d'aquesta AMPA com l'AMPA passa dels seus socis. Si vosaltres no canvieu les maneres no podeu exigir la confiança dels socis perquè no ens informeu de res i tot son coses rares que si no sabeu qui demana els llibres ni els preus, que si l'unic que vos interessa es anar contra els mestres i tirar a la directora i després ho negueu, que si feu una paradeta a la trufa i ha d'estar la dona de l'alcalde dins(polititzant l'associació) i altres membres que no son ni de la junta ni socis, que si un mal rollo, que si un altre mal rollo, ELS SOCIS NOMÉS VOLEM TRANSPARENCIA, NEUTRALITAT I NORMALITAT.RES MÉS.Si teniu altres interessos particulars ficant-vos voluntaris o ens ho dieu clar o no ens feu complices de les vostres jugadetes. Volem viure informats, tranquils i en armonia. A vore si el proxim curs escolar ho conseguim.

    ResponElimina
  12. Reconozco que hay un problema de fondo. Las relaciones entre las personas a veces no son lo que deberían y las cuestiones personales se llevan a otros terrenos. Creo a título personal que el tema del colegio nuevo que esperamos desde hace muchos años, se debería haber luchado por conseguirlo o mejor dicho, por que no nos tomaran el pelo con ese asunto. Yo tengo claro que no se hará ningún colegio. Ya lo dijeron el año pasado cuando arreglaron lo mínimo para que pudieran entrar los niños con un mínimo de seguridad de ese centro. Creo que debería haber habido algún tipo de movilización vía prensa para que se nos escuchara, porque por culpa directa de los que "gobiernan" este pueblo, tenemos lo que tenemos. Tenemos un alcalde que dijo en el último pleno, que el proyecto de futuro que marcan es la construcción de un nuevo colegio de dos líneas y si es posible un instituto. Es una gran patraña, porque es un proyecto que verá la luz dentro de muchos años. La propia directora territorial de educación me dijo a la cara que mientras ente pueblo no tenga muchos más niños, no se podrá estudiar la posibilidad de hacer NINGÚN colegio. En el momento que cedan los terrenos, pueden pasar un montón de años, porque hay una cola enorme delante nuestra. Esa es la realidad. Ante esa realidad, no hay ningún movimiento por parte del ampa de decirles a las autoridades municipales que nosotros no queremos dos líneas dentro de veinte años, sino un colegio nuevo ahora. Nos dicen que no es posible, pero sí lo fue. Mira, el compromiso del ayuntamiento hacía la educación es tan grande, que en el mes de octubre propuse en el consejo escolar que se colocara una línea amarilla de prohibido aparcar en la entrada lateral del colegio, así como de colocar una señal de peligro como la que hay en la entrada principal, para evitar que un día algún niño sea atropellado al entrar o salir por esa entrada. Se aprobó por unanimidad, incluído el representante municipal. Estamos a finales de agosto y no han hecho nada. En cada consejo escolar le he vuelto a recordar al representante municipal por qué no lo ponen y siempre dice que lo ha comunicado, pero no sabe por qué no lo hacen. Te lo digo yo. Porque se la suda.Envié una carta a la consellería y pasaron de todo. Enviaré una carta a los medios de comunicación, para que vean otros lo bien que se preocupan por nuestros hijos. Yo sí estuve en el pleno, pero no por ser de jpa, sino porque soy padre. Me gustaría que todos pensaran así, pero ya que no es, por lo menos lo comparto. Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Christian Robles si la mitat de gente de este pueblo fueran tan valientes y tal claros como tu que bien que viviriamos todos!!!! provablemente no canviaras nada con tus palabras , pero te puedes acostar tranquilo y satisfecho , Ole , ole y ole!!!

      Elimina
  13. Christian. llama a Jordi Évole y saldremos en SALVADOS.
    Verás como entonces se movilizarán y harán lo que haga falta por los niños y el colegio.
    Hay que meter caña para que la gente se ponga las pilas.
    gracias por ser tan claro y preciso.

    ResponElimina
  14. Falte 1 dia per a que comence l'escola i dels llibres no se res.Algú me pot informar que passa ja que no ho fa l'AMPA.

    ResponElimina