Pàgines

divendres, 25 de novembre del 2011

UN ANY MÉS EL 25 DE NOVEMBRE HEM DE RECORDAR QUE CONTINÚA LA LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE


El 25 de Novembre de 1960, Les Mirabal, tres germanes dominiques, van ser assassinades per oposar-se ferventment a la dictadura de Trujillo. Des de 1999, es commemora en esta data el DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES.

Els dies internacionals de les Nacions Unides no ens assenyalen altra cosa que “hi ha un problema en el nostre món pendent de resoldre”. Res a celebrar. Un toc d’atenció. Alguna cosa per la qual cal treballar i sensibilitzar, i no únicament en esta data sinó al llarg de tot l’any.

Aquesta violència, anunciada cada dia pels mitjans de comunicació, arriba sobretot a les nostres consciències i prem el botó d’alarma, quan pren la forma d’horribles successos sagnants. De manera continuada hem naturalitzat comentaris com “una dona més ha mort a mans de la seua parella...”, “el veïnat no pot avenir-se’n del fet ...”, “li ha clavat 16 punyalades ...” o ja no ens produeixen “mal cos” les morboses fotografies i imatges mostrant les restes de sang de la víctima.

No obstant, esta situació hem d'extraure-la del plànol estrictament íntim i denunciar-la en el terreny del públic. No podem desvincular-nos de l'horror que ens transmeten aquestes notícies, doncs som en bona mida còmplices de la massacre.

Les denúncies i la presència mediàtica de les agressions són claus, però cal anar més enllà. Estes agressions no poden presentar-se com fets aïllats. No és suficient, és necessària una anàlisi crítica que entengue que el problema de base es troba en la pròpia estructura social basada en el *patriarcat. Un sistema que condemna, a les dones, pel simple fet de nàixer dones, a una posició inferior dins l’ordre social que, encara que s'entengue de manera general com a superada, és el veritable rerefons del terrorisme masclista.

Perquè ja és hora que parlem amb claredat de TERRORISME. Al llarg del que portem d’any, 61 assassins han acabat amb la vida de les seues parelles o ex-parelles, 965 dones assassinades des que l’any 1999 els moviments de dones van començar, per primera vegada, a fer el recompte, publicar estadístiques i traure la violència de gènere fora de les parets de cada casa.

I recordem que les morts són només la punta de l’iceberg. La violència psicològica, sexual, institucional, econòmica, estructural, cultural, ... es passeja constantment pel nostre dia a dia sense ni tan sols cridar la nostra atenció.

Per tot això, des de JPA entenem que ens trobem davant un greu problema enquistat en el més profund de la nostra societat i us volem convidar a la presa de consciència col·lectiva, a la reflexió i a la lluita activa en el nostre dia a dia mitjançant una educació en igualtat i una tolerància zero als comportaments masclistes, a les discriminacions sexistes i a qualsevol tipus de violència cap a les dones.

Només com a homenatge a totes les dones víctimes del terrorisme masclista, per a què no queden en l’oblit ni en l’anonimat:


Us informem de la següent convocatòria:

MANIFESTACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.
ORGANITZACIÓ: PLATAFORMA CIUTADANA PER A LA IGUALTAT EFECTIVA DE DONES I HOMES
CASTELLÓ DE LA PLANA.  PLAÇA DE LA PAU
25 DE NOVEMBRE DE 2011 A LES 19:00 HORES

14 comentaris:

  1. ole,ole,ole, JPA esteu en tot, esta molt bé que la gent ens concienciem de estes coses,els governs d'aço passen prou...

    ResponElimina
  2. La veritat és que és un gran drama que no està gaire lluny de nosaltres. Crec que les autoritats municipals s'haurien de mullar més. Perquè de vegades tenen informació i, amb el passotisme, en són complices.

    ResponElimina
  3. Sí ... no es mareix cadascuna d'estes dones que tota la representació política vaja darrere una pancarta quan hi es comet un assessinat??? Em resulta dur dir-ho, però de vegades em fa pensar que "socialment" hi ha morts de primera i morts d'altres classes ... I si no hi ha eleccions a prop, no van darrere les pancartes ni el dia 25 de novembre ... tota la raó JPA ... un panorama molt trist i desolador !!!!
    Açò també és política ... i de la més important!!!!

    ResponElimina
  4. EL ALCALDE DE CASTELLO ALFONSO BATALLER NOMBRA ASESORA MUNICIPAL A LA HIJA DEL ALCALDE DE ALBOCÀSSER (A DEDO)

    ResponElimina
  5. No m'estranya que amb aquestes espectatives vullguen el·liminar-nos a tots els que els fem sombra i passen pel costat perdonant-nos la vida. El PP d'Albocàsser actua com un secta, la generalíssima ordena ( i es compra cases i col·loca les filles) i els altres com a gossets ben creguts compleixen ordres, sense ossar a discutir res ( però sense cases i sense col·locar-se). No sigue cas que s'enfade i els fique a la llista negra. Ole, ole,...Quina llibertat i independència es respira en aquest poble.

    ResponElimina
  6. Vaya ulcera de duodeeeeeeeeeeeeeeno te va a salir¡¡¡¡

    ResponElimina
  7. diu que..... TOTS ELS BOBOS TENEN SORT!!!!!!!

    ResponElimina
  8. jajajajajajaj. o cada uno tiene lo que merece, y los hay que cobraran de la vejez y no habra acabado la carrera.

    ResponElimina
  9. Que els ho pregunten als de la cabotà, si cada uno tiene lo que se merece. Eixos lo unic que tienen es ràbia i mosseguen a tot el poble.

    ResponElimina
  10. Por favor, respetar este artículo. No lo convirtais en algo mezquino. Intentar utilizar el blog de forma constructiva.

    ResponElimina
  11. Aconsello que us llegiu el llibre " Fuenteovejuna" apart de ser molt bo agarrareu consciencia
    Tot el poble a una .......

    ResponElimina
  12. Tot el poble a una contra els caciques dominadors!!!! vols dir?.

    ResponElimina