Pàgines

diumenge, 13 de novembre del 2011

Eleccions 20N


     El 20 de novembre es celebren eleccions a les Corts Generals. Seran les onzenes eleccions generals des de la transició, i es renovaran els 350 escons del Congrés dels Diputats i 208 dels 264 escons del Senat. El final de la legislatura estava previst per al mes de març del 2012, però el president del govern a decidit anticipar-les i la controvertida data (el 20 de novembre es compleixen 36 anys de la mort de Franco) no ha de tindre cap connotació més enllà de què donarà pas a la nova Legislatura.

     Durant la campanya electoral els candidats es dirigeixen als electors demanant-los la confiança per representar-los en les institucions. La petició es formula mitjançant un programa que el candidat promet complir i que els electors li han d'exigir que complisca. Però, sovint es diposita la confiança en un partit perquè es creu en el seu líder o en les persones que l'acompanyen. Més que programes, es voten persones i també de vegades es vota a uns per no votar als altres, i els programes no tenen tanta importància com deurien a l'hora de determinar les decisions de vot. En el fons, molt poca gent creu que algun polític vaja a complir el seu propi programa i per això cal buscar candidats creïbles, que concreten, i no programes superflus i generalistes. Sempre hi ha una opció millor que una altra, per això, cal votar a candidats compromesos amb el seu programa perquè tindre una programació pròpia és tindre idees clares, saber el que es vol i no tindre que recórrer a improvisacions.

     Com oferir una bona política amb el que està caient? Els candidats saben que el futur és fosc, sobretot difícil, però, com dir-ho? Com dir totes les dificultats i  destrets que ens esperen? Si ho diuen, perden vots. Estem habituats que els polítics, després de les eleccions no recorden les seues promeses o les incompleixen impunement i, quantes primeres pedres s'han posat pocs dies abans de les eleccions? i, tots els actes que s'organitzen i es convida a la gent amb diners públics la vespra d'unes eleccions? Veiem macroinfraestructures sense donar servei temps i temps, carreteres construïdes amb retràs respecte al seus plans i que una vegada inaugurades per a unes eleccions s'han d'alçar perquè es trenquen, o cartells que anuncien obres ja passades exposats com a trofeus, ara bé els que molesten als ulls trets i de presa perquè venen eleccions. Clar, es juguen el sou i perquè no dir-ho, "les comissions" si és que hi han, tot val, ocultar propaganda d'altres opcions i fins i tot ser mentiders. És important mirar el passat dels futurs polítics que votarem, el present dels seus immerescuts privilegis, i també endevinar el futur relaxat després del seu pas per la política.

     Cal assegurar-se bé a qui es vota, perquè votar cal votar, hi ha que anar a votar, és un deure l'anar a votar en un estat democràtic. Votar té molt de sentit. No val a dir que la política no ens importa, perquè afecta en tot allò de la nostra vida quotidiana. Hem de saber elegir als nostres polítics.

     JPA aposta per una alta participació en aquestes eleccions generals i recolza les idees progressistes perquè són les que defineixen pautes clares de política econòmica-social. JPA no estem sotmesos a cap directriu política, però això si, per davant de tot defenem serveis públics de qualitat, una educació pública, una sanitat sense espera, una seguretat social universal, una contenció en la despesa pública i sense hipoteques innecessàries, igualtat d'oportunitats en contractacions públiques, i una assistència per a la gent gran; perquè, on estan les residències per a la gent que ja no pot anar als llars de jubilats? enlloc, però els porten a votar o els preparen el sobre o els fan votar per correu.
     JPA demana el vot progressista, per tot això, i perquè és el que defén millor els interessos dels no rics.

43 comentaris:

  1. La veritat és que jo encara no he decidit qui votaré, però el que tinc clar és que ni a PP ni a PSOE. Així per saber que el meu vot siga vàlid vote a qui vote m'agradaria saber com funciona això de la lletra menuda dels vots. Si votes en blanc, si votes nul,si no votes,...qui es beneficia d'aquests vots. També m'agradaria saber això dels percentatges de vots que inicialment ja té cada partit segons els vots de les eleccions anteriors etc... Algú em pot explicar açò de forma clara?

    ResponElimina
  2. VOTO NULO YA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. tinc entes, que el vot nul,en blanc o no anar a votar beneficia als dos partits majoritaris per una llei -de nom extrany- que estableix els poncentatges, crec.

    ResponElimina
  4. Jo encara no se a qui votaré, però el que no entenc és que molta gent encara pense que la crisis que estem patin es culpa de Zapatero i que el PP ens traurá. Que no miren la tele? o es que nomes miren canal 9?.SENYORS ES UNA CRISIS MUNDIAL I MOLT GREU!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  5. ¿porque no pedis claramente el voto para compromis? manipuladores...Una cosa que queria preguntar hace mucho tiempo, reclamais transparencia para todo el mundo, pedisteis aportaciones voluntarias en vuestra campaña, pero no habeis publicado en este bloc nada de lo recaudado y en que se ha gastado... !!!bonita transparencia!!!!

    ResponElimina
  6. Si quieres saberlo, ponte en contacto con JPA y se te hará saber con documentos y facturas "reales" lo que nos hemos gastado en la campaña. Por supuesto, nadie utiliza un blog para soltar datos y facturas de un partido. Somos totalmente transparentes. Y te puedo decir una cosa, chica:

    Me apuesto lo que quieras a que no irás a pedirlo, porque no tienes compromiso con lo que dices. Si tuvieras compromiso, nos lo preguntarías directamente, como yo hago cuando tengo interés "real" en algo y no utilizo el escudo del anonimato, que no me parece mal, pero sí mal utilizado.
    Lo curioso ya que lo comentas, es ver como ningún ciudadano de este pueblo ha podido tener un acceso ni por vía particular ni por vía política A NINGÚN DOCUMENTO O FACTURA DE TODA LA GESTIÓN MUNICIPAL GOBERNADA EN SOLITARIO POR EL PP DESDE POR LO MENOS EL 2003. DA IGUAL COMO LO PIDAS, QUE NO FACILITAN NADA DE NADA. ESO NO ES TRANSPARENCIA, ES UNA REALIDAD QUE TENEMOS EN ESTE PUEBLO: CENSURA

    Quien no quiera verlo, es su problema, pero esto sí es una realidad.

    ¿Irás al ayuntamiento a pedirles transparencia?

    HIPÓCRITA

    ResponElimina
  7. Ahir en la plaça de bous de València van dir que volen governar el pais com ací estan governan el País Valencià.Però si som els més endeutats, els que tenim pes paro, mes corrupció, l'exconseller a les portes del banquillo...i ens posen com a exemple
    LA QUE SE AVECINA!!

    ResponElimina
  8. El otro día me pasé por un debate sobre las elecciones, en el que se habló ampliamente sobre la pedagogía del voto, las implicaciones que tienen cada una de las opciones que tenemos como ciudadanía ante las elecciones, etc.

    Señalo un par de enlaces que nos pasaron con la finalidad de contribuir al debate y de aclarar las consecuencias que pueden tener nuestras opciones ante el 20N:

    https://docs.google.com/drawings/d/17HtY6T6u73iJ8J2x9MQnPz6eWOMA-Bsf37lyHpjLBJY/edit?hl=en_US&pli=1

    https://docs.google.com/drawings/d/1p2zrlqQCpkTqK0S0FVI51sBWDHFj5h3sXXO491wxDbM/edit?hl=es&pli=1

    ResponElimina
  9. JPA, teniu molta raó.Vot progressista i que cadascú vote al que vullga.Nosaltres podem decidir a quí votem , altres han de acachar el cap i pegar la cabotà sino els llegiran la cartilla.

    ResponElimina
  10. anomim 14 novembre a les 9:52 que la campanya de JPA la vas patrocina tu, o al ser una associació d'electors la van pagar ells del seu bolsillo, jo crec que va ser aixi, segur que el teu partit PP no va tindre que ficar diners del bolsillo, ells si que no van demanar aportacions o tenien tot pagat,transparencia si diuen per ahi que encara no s'els ha donat ni un conte de com teniu la caixa del ajuntament vergonya tindriu que tindre de anar per el carrer...

    ResponElimina
  11. yo voTaré a CHRISTIAN ROBLES!!!!! PER VALENT,

    CUÁNTA RAZÓN!!!!!!!!!!

    espero algun dia tindre el teu valor. Ànims JPA!!

    ResponElimina
  12. El vot en blanc consisteix en manifestar que cap de les opcions presentades és adequada. El percentatge mínim per a tindre representació és del 3% en les eleccions generals i del 5% en les locals. El vot en blanc es suma al nombre total de vots de l'escrutini, significa, per tant, elevar el nombre de vots necessaris per a arribar al 3% del total, la qual cosa dificulta la representació dels partits minoritaris.
    Abstenció, és quan un votant no exerceix el seu dret a vot, i s'até al resultat del vot dels electors que sí han votat, igual que ocorre amb el vot en blanc o el vot nul. Una alta abstenció s'ha de considerar com un desinterés que pot arribar a deslegitimar políticament les eleccions o el propi sistema polític.
    El vot nul és un vot mal realitzat. A diferència del vot en blanc, el vot nul no se suma al nombre total de vots de l'escrutini.
    El sistema de d'Hondt és la fórmula que aplica el nostre sistema electoral y distribueix de forma poc representativa, encara que proporcional els vots. Permet obtindre el nombre de càrrecs electes en proporció als vots aconseguits. De manera generalista consisteix a anar dividint els resultats obtinguts per cada partit per 1, 2, 3, …, guardant sempre el valor mes alt per a adjudicar un càrrec fins que s'esgoten el nombre de càrrecs.

    ResponElimina
  13. Quans anys fa que van arreglar la carretera de Les Coves? Pos el cartel encara està a Les Forques plantat com si ho acabaren de fer ahir.Els val per a totes les eleccions .Pero claro si no lleven les barreres dels bous de dins del poble en tot l'any, com han de llevar lo de fora?

    ResponElimina
  14. Pos ara que parleu de Compromís, me n'he adonat que no és una mala opció. Almenys lluita per la dignitat professional i la transparència. Heu entrat en el blog DESENXUFA'LS? On donen l'opció de inscriure a totes les persones de la Comunitat Valenciana que es consideren que tenen un sou per enxufe. Ale que ací hi ha un quants.

    ResponElimina
  15. A vore eixa de la transparència si ara cada persona que lluite per ser transparents hem de fer jun pregó en lo que tenim al banc i en les factures de la barra de pa que comprem tots els dies. Xata, transparència no significa això, significa justificar en que una ENTITAT PÚBLICA es gasta els NOSTRES diners.

    ResponElimina
  16. JAJAJAJAJA... COM VOS PIQUEU, M'AGRAE!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  17. Hola a tots!!! sóc espe. Per si encara hi ha algun indecís que no sap a qui votar, us facilito aquest enllaç que està molt interessant.
    Són tots els programes electorals de tots els partits que es presenten a les ELECCIONS ´11, desglosats per temàtiques, treball, economia, juventut, pensionistes,... Espere que vos servisca d´ajuda. un salut*
    http://programas20n.org/

    ResponElimina
  18. que fàcil eres d'agraar!!

    ResponElimina
  19. ke no pots dormir, de lo preocupat que estas?

    ResponElimina
  20. més bé jo diria preocupada.... Què fàcil és confundir!!! si ja sabem tots qui és aquesta persona.

    No critiques tan.... CHICA!!!! per lo menos hi ha gent més valenta que tu i dóna la cara.

    I si, jo no votaré al PP = DICTADURA.

    ResponElimina
  21. Tinc que donar la raó a l'anonim que l'altre dia va comentar lo dels lletreros de les obres públiques.De tots els que hi havien al poble només han retirat el de davant del corro dels bous ,que quina coincidencia era del plan E de Zapatero.Els altres estan plantats de fa segles.Que feo que fan.Igual que les banderetes DE FESTES que queden en alguns carrers del poble.L'ajuntament deuria fer una normativa de drets i obligacions dels ciutadans

    ResponElimina
  22. Torno a posar un altre enllaç molt interessant sobre la mentida i manipulació de les Eleccions. Per a que obrim els ulls.
    Ah!!! sóc espe.... per si hi ha algú o alguna que té ganes de criticar-me una altra vegada.
    http://mundodesconocido.com/WordPress/?p=2463

    un salut a tot/es.

    ResponElimina
  23. Votar a un partit petit i progressista, es la millor opció, els grans ja tenen les butxaques ben plenes i a nosaltres ja ens han desil·lusionat prou !!!!!

    ResponElimina
  24. entonces tendremos que llenar los bolsillos de los partidos pequeños. por lo menos los grandes ya los tienen llenos.

    ResponElimina
  25. Jugant jugant ens fotrem tots !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  26. Una banda de musica tan EXTRAORDINÀRIA no es mereix una auditori tan MEDIOCRE com el que han fet.......

    ResponElimina
  27. Mediocre i sense cap gust, espero que quan estigui acabat, quedi millor perquè les "cortinetes" em recorden a les fundes del sofa que te ma guela

    ResponElimina
  28. Un auditori en cortines???
    pero on s'ha vist

    ResponElimina
  29. ESPE me tens enamorat i mira que soc el que mes te critique , sis plou , ix despullada al interviu uffffff estas pa que te "coman """""""

    ResponElimina
  30. si fan un auditori tan ben disenyat que resone tot pa aixo ja tenim la carpa,pa que han fet un auditori tan mediocre?qui ha disenyat aixo?perke a demostrat que no te ni idea de fer un audotori i de acustica!una vergonya gastar diners en construccions no necessaries i mal fetes!hi han unes altres necessitats en este poble

    ResponElimina
  31. Al enamorat.... Aixs, és una pena que no tinga aquest comentari al Facebook.... M´agrada, m´agrada, m´agrada i 1000 vegades m´agrada!!!!
    Per a mi seria un privilegi eixir a La Interviu, con este cuerpo danone que tengo, agotaria existències, SEGUR!!!
    Por cierto,...
    NO ME QUIERAS TANTO......

    ResponElimina
  32. Es que ho critiqueu tot!!
    Un auditori que ha costat cuatre perres no podem demanar que tinga bastidors sursits en or.
    (Fins la porta d'entrada s'ha tingut que redüir per temes de presupost)
    Una mica de comprensió, home...

    ResponElimina
  33. Me harías un gran favor si me dijeras las cuatro perras que ha costado ese local. Gracias

    ResponElimina
  34. El senyor o senyora que ha dissenyat el auditori, si tan poc pressupost tenien , que se hagueren donat una volteta per IKEA que en poques perres pots redecorar la teva vida
    No demanem bastidors d'or , pero si un poquet de gusts
    El bon gust no sempre te que costar molts diners

    ResponElimina
  35. Espe sis plau no entres en el joc de aquest individu tan maleducat .
    Et tenia per una dona intel·ligent , no ho espatlles perden el temps contestant ha eixe pobre infeliç

    ResponElimina
  36. A mi el que m'agradat mes de l'auditori ha sigut la entrada principal.Te un toc vanguardista, li han vullgut donar un pun rustic com... de molí d'oli?

    ResponElimina
  37. ¿400.000 euros le parece a alguien cuatro perras?

    Menuda estafa. Me gustaría que alguien revisara las facturas de este escándalo.

    Que conste que yo veo muy necesario el local, pero también creo, desde mi ignorancia, que ese local no tiene invertido ese dinero que se dice en la web del ayuntamiento.

    ¿Alguien sabe quien ha hecho la obra?


    http://www.albocasser.es/es/node/497

    ResponElimina
  38. Y más y todo, teniendo en cuenta que la estructura estaba intacta, no han tenido que hacer cimentación, tan solo acometer la obra interior

    http://www.albocasser.es/files/_MG_4308.JPG

    ¿400.000 euros en eso?

    ¿Alguien sabe quien hizo la reforma?

    ResponElimina
  39. JPA! Si sou capaços d'esverinar el que ha costat l'auditori municipal (cosa que per una banda deuria de ser pública),seré el primer en felicitar-vos.

    ResponElimina
  40. Tos els comentaris que vagen dedicats a mi, en la mesura de lo possible els aniré contestant.
    La seua intel.ligència diu poc d´aquesta persona.Però jo educadament li he dit el que penso...
    Diuen que no hay mayor desprecio, que no hacer aprecio....!!!!
    Un salut al enamorat!!!!!!

    ResponElimina
  41. Ara va de salsa rosa???????

    ResponElimina
  42. ESPE, TÚ SI QUE VALES!!!

    no fages cas dels comentaris. Hi ha molt de carroñero per este poble.
    JPA, molt bé, molt bé.Esteu treballan pel bé del nostre poble.

    ResponElimina
  43. el del comentari de un del partit pot dir el que son per a ell cuatre perres??¿ens queixem de les coses mal fetes penso que no ens tenim que acomformar i que ens prengen el pèl tenim que defendre el be del nostre poble!!!

    ResponElimina