Pàgines

dissabte, 25 de juny del 2011

Un mes des de les eleccions


    Ja ha passat un mes des de les eleccions i pareix que l'equip de govern s'ha ficat a treballar. Tenim la piscina oberta, fins i tot, abans de què finalitze el curs escolar; algú recorda si això havia ocorregut alguna vegada? Pareix que ara han començat a netejar els carrers, deuen voler ficar a Albocàsser "guapo"?. Igual ara els pega per fer voreres "boniques", transitables i que l'aigua de pluja no banye els peus dels vianants les properes tronades. A tots ens pareix molt bé, ja que açò eren propostes que JPA teníem al nostre programa, i encara que en la candidatura del PP no es mencionava, ho han fet; bé, molt bé, desitgem continuen així en aquest aspecte.

     Altre tema molt seriós que continua preocupant-nos, i molt, és el tema de l'escola. La setmana passada es van elegir nous representants dels pares, però pel que pareix, ningú els va informar de l'última reunió del Consell Escolar, tampoc els representants de l'AMPA que hi assistiren. A l'acta de la qual, que té accés qualsevol pare, queda reflectit que el passat 2 de juny, un tècnic d'instal·lacions elèctriques revisà la xarxa elèctrica dels dos edificis de l'escola, i adverteix que l'estat en què es troba pot comportar perill d'incendi. En les aules 3 i 6 hi havien alumnes a pesar de què el tècnic coneix l'existència d'una ordre d'evacuació. Al dia següent representants del Gabinet d'Arquitectes de la Conselleria van observar que les aules 2 i 5 també representen perill.

     Per tots aquests fets, l'oposició en l'Ajuntament demanà una reunió amb l'alcalde i com a hores d'ara no ens ha estat concedida, volem fer públiques les preguntes i qüestions que li s'hagueren plantejat:

     - És veritat que existeix una ordre d'evacuació? Des de quan? Han anat els nostres xiquets a l'escola amb aquesta ordre amb registre d'eixida de Conselleria?
     - Per què el representant de l'Ajuntament no informa l'AMPA?
     - Són conscients els pares de l'estat de l'escola? Algú els ha informat?
     - On començarà el curs que ve? En quines condicions?

      També és lamentable que, s'use aquest recinte per a les berbenes de les Festes Patronals sense cap mesura de sanitat, higiene ni seguretat, ja que quan acaben les festes, el pati del col·legi i els banys dels xiquets i xiquetes queda tot infectat d'orins i vòmits, cristalls i fem, amb la manca d'higiene, olors i molèsties que tot açò comporta per al començament del curs escolar.

         També tenim pendent de contestació les següents preguntes ja formulades, però no contestades:

     - Per què es convoca un plenari extraordinari dins de campanya electoral, per aprovar un préstec per adquirir terrenys per construir una escola?
     - Què ha esperat?
     - Quins motius convencen per treure-la fora del casc urbà?
     - Què vol fer en els terrenys actuals?
     - Cal demanar un préstec si hi ha terreny més que suficient?

     JPA estudia la conveniència de fer una recollida de signatures per presentar-li-la a la fi de què tinguera en compte la idoneïtat de mantenir l'escola en l'indret on es troba ara, on des de fa tres generacions els xiquets, inclòs ell, hem anat a aprendre i que es deixe d'interessos, si hi han, que no siguen pel bé dels xiquets. Ens agradaria que ens féreu arribar comentaris, punts de vista i sobre tot el que penseu per dir-li-ho, si ens vol rebre.

100 comentaris:

  1. La direcció de l'escola te la obligacio de avisar al representats dels consell escolar i del AMPA cada vegada que es convoquen un consell i el pares i mares del consell i del AMPA tenen la obligació de informar a la resta de pares del que sa parlat i del que sa votat a la resta de pares de alumnes. No oblidem que els pares del consell estan representant a la resta de pares i per aixo se'ls a votat. El tema dels xiquets i de l'escola es molt serio, i no tenim que deixar passar mes tems per trobar una solució

    ResponElimina
  2. Com es que als pares no ens informe ningú?es una vergonya que ens hagem d´enterar del greu estat de l´escola d´aquesta manera, no se si es la direcció de l´escola, l´AMPA o el consell escolar pero açí els pares no ens enterem de res, o es que a l´Ajuntament no li interese i está colocan a la seua gent per eixes asociacions? com ara l´AMPA . Perque hem fan dubtar tots eixos "voluntaris" del AMPA, no se si realment faran tot el possible per a que l´escola es quede on está o tot el contrari, de tota manera tinc un fill en l´escola i m´agradarie estar informat de tot el que passa, crec que es el meu dret, gracies a JPA per informar de l´estat de l´escola.

    ResponElimina
  3. Lo mejor que podemos hacer es meternos en al AMPA y asi nos enteraremos de todos los asuntos , que conciernen a la escula y a nuestros hijos, ya que los maestros no nos informan , intentaremos informarnos nosotros de primera mano, este asunto es muy serio para dejarlo pasar , a si como a si

    ResponElimina
  4. LA ASOCIACIÓN (AMPA)COMO TAL Y DESDE SIEMPRE, HA HECHO COSAS POSITIVAS PARA LA ESCUELA(EXTRAESCOLARES,LIBROS...)QUE NO HACE FALTA RECORDARLAS TODAS PORQUE PARA ESO SE CREÓ.
    LA CLAVE CREO QUE ESTÁ EN SU REPRESENTANTE EN EL "CONSELL" QUE ES EL QUE TIENE QUE INFORMAR A LA JUNTA DIRECTIVA Y ÉSTA A LOS PADRES POR MEDIO DE COMUNICACIONES POR ESCRITO O CONVOCANDO REUNIONES. EL "CONSELL ESCOLAR" ES EL MÀXIMO ÓRGANO DEL COLEGIO, POR ENCIMA DE MAESTROS, PADRES Y OTROS.
    EL QUE TIENE QUE INFORMAR A LOS PADRES NO SON LOS MAESTROS, SINO LOS REPRESENTANTES DEL AMPA EN EL "CONSELL", Y HASTA RECURRIR A LAS ACTAS QUE REDACTA LA SECRETARIA, EN EL CASO DE LA MÌNIMA ACLARACIÓN. A LAS ACTAS, CUALQUIER PADRE-MADRE TIENE ACCESO.

    ResponElimina
  5. Ací hi ha diversos problemes,però que es resumixen en el mateix. Primer i principal la cabuderia de canviar-la de lloc,sols per interessos , ja que tots sabem que on es troba ara té unes condicions privilegiades en situació i espai, que molts pobles voldrien i que pel que s'ha vist la conselleria pensava el mateix. I l'altre problema és que els representants són la mateixa gent i estan ahí per a defendre els interessos de l'ajuntament mes que als nostres xiquets, la mostra és evident i gravíssima.
    QUE ESPEREM QUE OCÓRREGA UN ACCIDENT I APAREGUEM PER LA TELE ??????

    ResponElimina
  6. Es pot saber quí son els representants al Consell? i quins son els interessos que dieu que hi han per canviar les escoles de lloc? i per cert, per qué es va obrir carrer només per les escoles, i no s'ha acabat?, seríe d'agraïr que les coses s'explicaren mes clarament i en nom i cognoms,aixi els que no ho sabem podrem formar-nos la nostra propia opinió i seguir tots els temes que proposeu, com el de les escoles que trobo molt important per a tots.

    ResponElimina
  7. Molt bona pelicula "Fahrenheit"
    La meva pregunta es: no sabeu qui sons els representants del Consell escolar? si se suposa que els heu votat vatros , els pares, com pot ser que no els conegueu.
    Soc del consell escolar de l'escola del meu fill-no visc Albocasser- i ho soc perquè es van fer unes eleccions i el pares dels alumnes en van votar.
    El consell escolar esta integrat , per pares de alumnes que s'han presentat, per menbres del AMPA,per mestres, direcció del centre i representat del Ajuntament. i cada vegada que es pren una decisió s'ha de votar entre tots.La seguretat dels xiquets es un tema molt serio!!!!

    ResponElimina
  8. jo ho tinc molt clar, si al setembre no estan obrant a l'escola que no entri cap xiquet a classe ja voras, que pronte, s'ha arregla tot, i si no que venguin els de España en Directo

    ResponElimina
  9. El que està clar és que si l'AMPA era sabedor de tot aquest tema tant important que afecta a la seguretat dels nostres fills perquè, segons dieu, té un representant al Consell Escolar, perquè no ho va comunicar a la assemblea general?. Perquè el representant no va donar la cara? No és més important abordar aquest tema i buscar advocats o arquitectes si és necessari, que gastar-se els diners en flotadors per a botar?. Crec que l'AMPA en aquest cas s'ha columpiat i molt, quan tots els socis hem confiat en la honestetat dels membres de la junta i ara es sentim manipulats, haurem de replantejar-nos seguir sent socis d'aquesta AMPA que juga en la desinformació quan està en joc la seguretat dels xiquets.

    ResponElimina
  10. Mare meua, la Presidenta de l'AMPA regidora de l'Ajuntament. Canvia la junta i, quan mai hi han hagut voluntaris, ara tot el món té interès per manejar els pares desde la junta directiva de l'AMPA. Açò fa molta tufera però.....AMB ELS XIQUETS NO ES JUGA I ELS PARES NO ENS DEIXAREM MANEJAR i si cadascú no assumix la seua responsabilitat hi haurà que començar a demanar explicacions, i com son voluntaris, no val dir que s'eximeixen de les desicions de la junta anterior. Esperem que d'ara endavant ens informen puntualment de tot el que ateny a la seguretat dels nostres fills.

    ResponElimina
  11. El AMPA, los mismos perros que no se han molestado ni en canviar de collares.

    ResponElimina
  12. Sr. Alcade y concejala: Sus caprichos no se consiguen a costa de lo que sea, y esta vez lo que sea ha sido poner en peligro a nuestros hijos. Estaremos bien alerta para defenderlos, y que nadie los utilice, con los niños no se juega, son lo mas sagrado.
    No todo vale!!

    ResponElimina
  13. Ara mes que mai , hi ha que ser del AMPA , per no deixar passar nu una mes de aquestes cosa tan greus, i estar al tant de tots aquest problemes tan greus, si els de JPA han pogut natros com a pares de alumn@s també podrem canviar alguna cosa a les escoles

    ResponElimina
  14. Una orde d'evacuació? I els xiquets dins? Des de quan? Això es molt fort, peró que molt fort, i no ha eixit al telediarios? collons!! collons!!

    ResponElimina
  15. Sorpresa! una de les que ens tenie que informar es la cunyatda de l'alcalde. TOT EL MATEIX!!!!!

    ResponElimina
  16. Com podem accedir a l'acta de l´última reunió del Consell Escolar?

    ResponElimina
  17. LO MILLOR ES BUSCAR FIRMES PER A QUE LES ESCOLES ES QUEDEN ON ESTAN, PERO O TINDRA QUE FER JPA, PERQUE SI ESPEREM QUE L'AMPA FAGE ALGO ANEM SERVITS....DE GAVIOTES.....

    ResponElimina
  18. hi ha una comisio de seguiment de la construccio de la nova escola.....ja poden comença a treballa i una junta nova del ampa...EN MOLTISSSSSSSSSSSSSSSIMES GANES DE TREBALLA!!!! NO?, pos avore si sera veritat....

    ResponElimina
  19. No estic segur , pro crec que la direcció de l'escola te la obligació de ensenyar-nos les actes de les reunions del consell, tenim que lluitar per la seguretat i el futur dels nostres fills, UNA ESCOLA NOVA JA!!!!! SIGUI ON SIGUI PRO QUE COMPLEIXI TOTA LA SEGURETAT

    ResponElimina
  20. Aixo es molt Valencià. De Berlanga!!!!

    ResponElimina
  21. La responsabilitat de la escola es del Consell, no del AMPA. Lo que no se que collons fa este AMPA ficant-se enmig de tot: no nomes informe com li done la gana, sino que a més diu que el consell no fot res i ells ho tenen que fer tot. Si el AMPA ho te que fer tot: Perque no ha informat en esta reunio que va fer amb els pares? Es el AMPA el que te que informar lo que se diu al Consell? I perque el Consell no ha informat pels seus medis?

    Això fa pudor, i me pareix que tant el AMPA com el Consell estan infectats. L' escola porta massa temps i ha sigut ara que a eixit a les actes del Consell que hi havia una ordre de evacuaciò. Se diu que els pares poden anar a vore eixes actes. Pos jo dic que anem tots a voreu i a demanar explicacións.

    ResponElimina
  22. El ampa no te cap poder de decisió si mes no de informar als pares, el que te poder a l'hora de votar les decisions es el consell, si el consell i el membre del ampa que integra el consell , no informa a la resta de pares, no te cap sentit , que estiguin a l'escola

    ResponElimina
  23. Tot aixo de l'escola me pareix molt fort, hi ha coses que no acabo de entendre, Perquè els mestres i la direcció de l'escola no han dit res del estat de les classes? perquè no s'han negat exercir , estan la escola en un estat tan perillos, per als xiquets i per a ells mateix?I els pares, no entenc com els pares heu deixat anar als xiquets, a classe sense vore el perill, Esta clar que entre tots directa o indirectament , em arribat a este problema tan greu, sort tenim de que no ha passat res. Ara no es moment de lamentacions si no de solucions tots a una

    ResponElimina
  24. PERÒ ENCARA NO S`HAVIEU ENTERAT DE L`ESTAT DE L`ESCOLA? SI NO RECORDE MAL FA UNS QUANTS ANYS QUE ANAVA UNA ESCOLA NOVA. HI HA QUE ESTAR MOLT CEGO QUAN ELS PARES ANEM A LES REUNIONS O A ARREPLEGAR ALS NOSTRES FILLS PER NO VORE L`ESTAT DE LES INSTALACIONS. A QUI ANEM A FICAR DE "CAP DE TURCO"? SIGUEM UN POQUET RESPONSABLES I FEM EL QUE HEM DE FER. COM A PARES ELS NOSTRES FILLS SON SAGRATS, SON LO PRIMER.

    ResponElimina
  25. Lo que ha fet JPA es descobrir un assumpte molt greu i hara circula molta informació de tots el colors. Propose que se demane explicació, tant al Ajuntament com al Consell escolar abans de fer comentaris que poden fer molt mal a tots. I compartix que el AMPA no hauria de ficar-se en este tema, pos crec que el representant del pares son els del Consell i no el AMPA, que represente nomes als socis que estiguen.

    Demane a JPA una explicaciò de les actuacions que pense fer, perque dir lo que s'ha dit ara i no fer res desprès no te sentit. De segur que trobarà molt de support i serà mes facil que mirar de coordinarse tots els pares.

    ResponElimina
  26. Perquè no assumim cadascú la nostra responsabilitat i no tirem balons fora? Si l'escola està així és per culpa dels pares, de tots i cadascun dels pares i mares dels xiquets de l'escola. No busquem culpables fora. L'AMPA ha de convocar una junta informativa a tots els seus socis i els pares ens hem d'apropar a l'escola a llegir les actes dels Consells per informar-nos del que passa i així podem demanar més informació als nostres representants. O millor encara, que els de l'AMPA junt amb els pares del Consell convoquen una reunió informativa i ens expliquen d'una vegada la realitat.

    ResponElimina
  27. ole ole i ole JPA que vosoltres tingueu que fer obrir els ulls a tots el pares i mares "es gros" com ens costa en aquest poble mobilitzar-nos segur que aneu a recollir signatures i pocs volen posar el seu nom ( hi ha a passat en una altra ocasió) som uns "cagats" en qualsevol poble estarien amb manifestacions,pancartes als balcons etc.etc. es molt molt gros
    seguiu aixi JPA avore si conseguiu que ens convie una mica la mentalitat encara que u crec dificil. Anim.

    ResponElimina
  28. Jo també penso que si feu una recollida de signatures hi haurá molts pares que per por no voldrán signar, es una por que encara hi ha per el poble, pero o estic d´acord amb el comentari que diu que la culta es del pares ja que hi ha molts pares con jo que no sabie el greu estat de l´escola fins ara, i demane a aquesta junta de l´AMPA i sobretot al consell que face el favor de menejar-se pero ja, volem informació i sobretot solucions.

    ResponElimina
  29. Ningún pare/mare no pot dir que no coneixia l'estat deplorable de l'escola ja que a la festa de Nadal,l'oferta... anem tots a vore les actuacions i tots podiem vore que les finestres del menjador a un adult li arriven pel genoll i sense reixes!

    ResponElimina
  30. Pel que tinc entés,només cal que l'ajuntament done el terreny.El que és imcomprensible es que en epoca de crisis demanen un prestamo per a comprar un terreno quan el terreno ja el tenen .Si les escoles es fan aon estan ara EL POBLE NO ES GASTARA NI UNA PERRA.

    ResponElimina
  31. I amb eixos diners és podria fer un centre de dia que falta fa. Com proposa JPA.
    Es cuestió de sentit comú.

    ResponElimina
  32. Un pare també atònit28 de juny del 2011, a les 15:27

    JPA ha tret a la llum l'ordre d'evacuació de Conselleria que afecta a la nostra escola i que fins l'última reunió del Consell Escolar algú s'habia encarregat d'amagar, l'estat ja el coneixiem. Si l'alcalde no els vol rebre per donar explicacions, el que proposen es una recollida de signatures. Ara és questió dels pares intentar que ens rebe l'alcalde, recollir signatures, fer una casolada davant l'ajuntament, concentrar-se, posar pancartes als balcons o el que siga, però si no ens movilitzem ja sabem el que tindrem i entonces la culpa també serà nostra per assentiment.

    ResponElimina
  33. perquè hem de tenir por de manifertarnos de dir el que pensem, ells no tenen cap por, fan i desfan com els dóna la real gana i la gent els VOTA,només ens queda la indagnació.
    INDIGNATS DEL 15M FORMEU UN PARTIT POLÍTIC PER A LES ELECCIONS GENERALS I TENIU EL MEU VOT,NO PODEM PERMETRE QUE LA DRETA ARRASI COM SE'NS ANUNCIA.

    ResponElimina
  34. Estos de l'ajuntament si que van pensar en posar-se un sou, però en arreglar i fer coses pel poble no, a la vista està. On està la morterada de diners que va entrar amb la construcció de la presó? Quina quantitat va entrar? En què se'ls han gastat? Com és possible que els toque demanar un préstec per a les escoles? Que fort és tot açò i damunt amagant informació, i despreocupar-se dels xiquets del poble.

    ResponElimina
  35. Al·lucino al llegir , que la gent no firmaran ni se manifestaran per por a ser reconeguts.
    En quina època viviu gents d'Albocasser? la dictadura i la repressió fa temps que s'acabat , per si no ho sabeu vivim en democràcia podem manifestar-nos i protestar tan com vulguem, hi ha que ser un poc mes valents, preneu exemple del JPA

    ResponElimina
  36. Pues no al.lucines que aixó es una realitat i fa pena reconeixe-ho pero Albocàsser sembla la Espanya profunda i depen de tots els bocasins canviar-ho. Tenim el que ens mereixem, jo veig un poble en guerrat que no es capaç de unirse pel bé del nostres fills. Reaccionem per favor!!!! Tots units podem fer força.

    ResponElimina
  37. MANIFESTACIÓ JA!!! Digueu un dia, una hora, un lloc... Aixina no podem seguir. Pel bé dels nostres fills

    ResponElimina
  38. La unitat fa la força, i ara tenim una bona raó els nostres fills!!!!!! Fem el que deuríem haver fet fa molt de temps una protesta en tota regla ., no com quant lo de la presó que van ser quatre i mal avinguts, MUCHO RUIDO Y POCAS NUECES ara units i sense deixar passar ni una, PER LA SEGURETAT I EL FUTUR DELS NOSTRES FILLS UNA ESCOLA DIGNA!!!!!!!

    ResponElimina
  39. Poc a poc, després de tant de temps ara tot son presses? esperem a vore si l´Ajuntament te algo que dir o te alguna proposta, no tingueu pressa, esperem respostes. Jo també opino que molta gent no vol enemistar-se amb altra i no voldrá donar la cara,esperem respostes de l´ampa, consell, o l´Ajuntament.

    ResponElimina
  40. El que està clar que si al setembre les coses continuen així, els xiquests no haurien d'entrar a l'escola, primer per la seua seguretat i després per reivindicar dignitat.

    ResponElimina
  41. El que se hauria de fer es colocar els xiquets en un altre lloc o en barracons i no consentir que continuen anant a una escola que tenie una ordre de evacuació i que no se ha executat, aixó si que es algo que corre presa.... després ja es tractara el tema de l'escola nova. Pero que no juguen mes en el notres xiquets.

    ResponElimina
  42. Mes poc a poc encara? i que no tinguem presses?.Despres del que ha passat de l'ajuntament nomes podem esperar alguna escusa per a aconsseguir els seus capricis passant per damunt de tot. Recordo que JPA va demanar parlar per a tratar este tema i encara no els ha recibit.
    I si per donar l'opinio sobre algo que no ens agrade pensem que tenim que enemistarnos, mal anem. Val la pena que cadascú ens ho replantegem, tenim la capacitat de decidir, tot s'aconssegueis en primers "pasos" I es una manera de aprofitar i gaudir dels drets i la sort que tenim de viure en estos temps.
    Jo diria: AVANT I ANIMS,ELS XIQUETS CONTEN EN NATROS, ELLS NO PODEN.

    ResponElimina
  43. Tere te raó, no cal encantar-se, el Consell Escolar ha tingut temps, primerament d'informar als pares del greu problema d'infraestructures i després adoptar mesures per a paliar-ho, en cap cas la sol.lucio ere amagar-ho. El setembre está ahí i els xiquets no poden començar el curs en aules que els poden caure damunt. Jo no tinc xiquets en eixes escoles i desconeixia eixe problema, pero no ho hem de consentir, gracies al JPA s'ha fet public i ens han informat a tots i cal buscar sol.lucions i demanar responsabilitats. La meua opinió es que potser s'han deixat caure les escoles per tindre l'excusa de canviar-les de lloc, pot ser?, sense importar els xiquets, pero qui te la competencia en el manteniment de les instal.lacions segueix sent el responsable. Caldrlíe si no s'ha fet presentar un escrit tant a l'ajuntament com a la Consellería fincant de manifest l'estat en que es troben les escoles, i no començar el curs en eixes condicions i si cal demanar el suport de tot el poble, que de bon segur estará del costat de la raó.

    ResponElimina
  44. Pense que els pares també hem tingut molt de temps per tal fer alguna cosa més i no esperar a arribar a questos extrems.Molta gent coneixia l'estat de l'escola.

    ResponElimina
  45. -l'escola està igual que fa 20 anys, pel mig han passat governs del soe i del pp, aixi que de culpables tots
    -que ahi no es pot donar classe és evident, però no ara, si no fa molts anys. O els pares no van a pels seus fills a l'escola o se tapen els ulls. I els mestres, no diuen res a la conselleria? o tenen temor de perdre el puesto?
    -menys fotre culpes a l'ajuntament i més assumir-les cadascú, o es que en jpa no hi ha pares que ho podrien haver denunciat molt abans.
    -no jugueu amb la ignorància de la gent. A este país valencià qui fa les escoles es la conselleria d'educació i no els ajuntaments i la conselleria d'educació demane uns terrenys molt amplis per a fer-les. Aixi que abans de parlar informeu-vos de les condicions que demanen i el que passe a altres pobles. La conselleria té inspectors que saben com estan els centres, l'ampa se va renovant democràticament i entre els càrrecs directius de l'escola hi ha familiars dels candidats de jpa. Aixi que menys hipocresia, tirar culpes als altres amb arguments que no van enlloc i en el proper pleno feu una moció conjunta, votada per unanimitat on demaneu a la conselleria una solució per al curs que ve. I no cal que vos emboliqueu en si la culpa es de uns o els altres, o es que l'escola no estave igual quan manave sales a l'ajuntament, o quan felipe i rosa eren regidors. Menys blogs amb literatura barata i més fer coses. El pp no fa res i vosaltres xarrar molt però solucionar poc, perquè que jo sàpiga viviu a albocàsser de fa molts anys --bé alguns no-- i resulte que heu descobert les coses ara.

    ResponElimina
  46. Com os moleste que opinem !!!.
    És lo últim que hem faltave vore, hem compte d'assumir responsabilitats i donar solucions com molta gent voldriem ,ho voleu solucionar donant les culpes als que estaven fa més de 12 anys.
    Es veu que ta tocat de prop que la gent reaccionem i tens una rabia que no t'aguantes.
    ENTERAT BÉ: fa molt,molt temps que la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana governada pel PP volie construir una escola nova i en condicions i no ho ha pogut fer perquè l'alcalde no volia fer-la al mateix lloc.
    JA SAPS QUI ES EL RESPONSABLE?????????

    ResponElimina
  47. No ens enganyem. Tot el món sabia com estava l’escola des de fa molts anys. Tnat mateix, els d’infantil han tingut unes aules de barracons – barracons de barraques – des de el mateix moment de la seva construció. No recordem con un partit, no fa molt de temps, va haver de posar en el seu programa electoral que si eixia elegit faria uns banys dignes per als menudets? No ho recordeu? No ho heu patit molts de vosaltres? Doncs des d'eixa època es treballa amb la construcció d’una escola nova.

    Des de fa molts anys els tècnics s’han decantat per una construcció nova. La discussió esta centrada en el tamany. De 3/6 unitats o de 1/3 unitats o, excepcionalment, de 2/5 unitats. L’Administració, amb les dades de matriculació i prospecció demogràfica, volien dotar-la de 1/3 o 2/5. Mai d'una escola completa.

    Des dels òrgans de Direcció sempre vam proposar i defendre que Albocàsser deurie tindre 3/6, una escola d’una línia completa. Proposaven, en els Consells Escolars, que els pares haurien de demanar una escola com la que tenen els pobles del nostre entorn amb una població pareguda.

    En quants Consells escolars vos vaig proposar que muntareu a un autobús i visitareu escoles noves? Perquè no ho vau fer? Sabríeu amb quina dignitat han estudiat els alumnes d’eixos pobles. No tenim tots els mateixos drets? Ens destingueix Hisenda per utilitzar menys recursos públics?

    Però tot aixó es història. Ara la cosa es molt, molt,...,infinitament, molt més greu. El Setembre està ahí. I abans arriba l'Agost, ple de festes i "jolgorios varios”. Algú haurà d'oblidar-se de les vacances i fer la feina abandonada.

    Senyors del PP, el poble vos ha donat el poder, aprofiteu-lo per millorar el poble. Rectifiqueu i exigiu una escola de línia completa, 3 infantils i 6 de primària, abans que els retalls pressupostaris ho deixen en res. Ah... oblideu-vos de fer Piràmides de 2 línies!! El temps dels faraons ja ha passat.

    Ah, Antonio, del lloc i dels metres quadrats ja n'hem parlat. El recinte en té suficients. Ho recordes? En L'únic Consell que vingueres, estant jo de President. Llàstima que t'aconsellaren no constituir el Consell Escolar Municipal, lloc on tota la comunitat, escolar o no, del poble pot discutir i aportar solucions a temes d'aquest tamany.

    ResponElimina
  48. Pel que es pot llegir açi ni els pares es tapen els ulls ni crec que els mestres temen pedre el seu lloc de treball, ja que ahí no están ficats precisament a dit, i ni els pares ni els mestres son els responsables directes del mal estat de l'escola, sino els que ho pateixen, ja que tant els xiquets com els mestres están en el mateix perill.
    .- No es lo mateix desconeixement que ignorancia (Tractar-mos a la "gent" d'ignorants es mol poc "diplomátic",) i si les coses no s'expliquen no se saben, quina escola s'ha demanat fer que no cab aón está ara??.
    .- Sobre la falta de terreny, potser que sigue el tros que es va donar de carrer el que ara ens está fent falta?, i d'aixo si que son responsables tots els membres del ajuntament que var acordar llevar-lo del patrimoni municipal de l'escola per afavorir interesos particulars.
    .- S'ha de buscar la solució ja, parlant, informant i després entre totes les parts implicades i els que tenen la responsabilitat i competencies en estos moments actuar quant antes, i sobre tot informar a tota la "gent" així deixarem de ser "ignorants"... tot i que seguirém donant les nostres opinions.

    ResponElimina
  49. Recolzo incondicionalment als del JPA aixo lo primer de tot, fet aquest aclariment he de dir que el anomin del 30 de juny a les 12:19 te raó en moltes coses.
    Si l'escola estava tan malament i o veien per que no deien res i continuaven portant als xiquets a classe?
    Els mestres tenen part de culpa, per callar i continuar treballant en condicions tan roines i perilloses per a ells i per als alumnes.
    Els alcaldes ,regidors, oposició , pares i resta de gents , que sabia del problema han callat i ningú ha sigut capaç de denunciar a ensenyament, el problema tan grau, que hi havia.
    Estem a temps de solucionar-lo antes que pase una desgracia. Es de veres que tots vivim Albocasser i com sempre tots em callat i mirat cap a un altre costat. ENTRE TODOS LA MATARON Y ELLA SOLA SE MURIO!!!!!! NUNCA ES TARDE PARA HACER LAS COSAS BIEN!!!!!!!

    ResponElimina
  50. Paco LLopis, ja tardaves en parlar!!!!! ho has fet molt bé has dit las coses tal com son, ja era hora que algun implicat directe en aquest asunto digerí alguna cosa, per cert tot els pobles tenen consell escolar municipal menys Alboasser , que asta per aixo tenim que ser diferents.
    Qui te collons ara a festes de anar a ballar i ha fer-se un cubata al pati de les escoles, Me pareix vergonyàs damunt de no arreglar les classes treure rendiment , llogant cadires i taules. Que facin el ball a ca l'alcalde, que jo i uns quants més a les escoles no tornarem a ballar, asta que no les apanyeu

    ResponElimina
  51. Al cabreado o cabreada del 30 junio 12:19

    Parece que tu unico problema sea que no nos hayamos movido antes, pues relajate ya lo hemos hecho ahora,tal vez hayamos fallado al confiar demasiadoen que nuestro ayuntamiento nos protejeria.
    Cuando buscas culpar a todo el mundo del estado de las escuelas, has pensado en culpar:A los niños por desgastarlas, a las inclemencias del tiempo, a los 12 años que han pasado.....
    y sobre lo de informarnos antes de hablar,te dire que la historia es publica ,y todos sabemos que hace 12 años o mas que la Conselleria de Educacion que como tu dices es la que hace las escuelas ya estaba dispuesta a construirlas y el alcalde se nego,porque se empeño en hacer una MACROESCUELA sin niños en unos terrenos enormes fuera del pueblo,y claro no se lo aceptaron y nos complico la vida y la economia a todos.
    Es asi y no intentes darle la vuelta.
    Lo demas son consecuencias de cuando no se actua bien.

    ResponElimina
  52. A mi no me molesta que opineu !!!!!! pero a tu que opino jo si que et molesta!!!! pues no dieu que hi ha llibertat d'expressió pues jo m'expresso igual que tu, que t'agradi o no es el teu problema.

    ResponElimina
  53. Als pobles ens coneixem tots,
    i per desgracia estic acostumbrat a sentir "que el que mana fa el que vol" i al nostre poble es així. Les cabuderies les tindriem que deixar de portes a dins, cadascú a sa casa, i no parlo només de l'escola.

    ResponElimina
  54. Eixes cabuderies ens han fet mal a tots perquè el que li ha interessat s'ho ha arreglat i molt bé, ara l'escola i tot el que l'envolta no és el seu punt fort. Ho ha demostrat perquè crec recordar que alguna vegada, o més d'una des de la conselleria se li ha ficat algun projecte damunt la taula. Perquè sempre s'ha negat a firmarlos i a cedir terrenys? Crec que es pot fer "política" en quasitot però es bastant rastrer fer-la en els xiquets.

    ResponElimina
  55. El Consell escolar informa que hi ha uns informes que no garantixen la seguretat i la confiança de les instal.lacions i que Conselleria d'Educació ha destinat una partida presupostària urgent amb l'objectiu de fer les actuacions necessàries per a poder garantir les condicions de seguretat del Centre.
    A vore si fan una renta de cara a l'escola i tenim escola per a cinquanta anys mès.......
    No serie millor ficar als xiquets en barracons i que es fere d'una vegada l'escola nova?
    Así hi ha moltes coses que no cuadren.

    ResponElimina
  56. Crec que ha arribat el moment que els pares ens reunim i demanem explicacions a l'Ajuntament, concretament al Sr. Alcalde, de tot el que passa a l'escola. Per cert, on està l'AMPA? Per a cobrar les quotes si que ens convocaran, esperem que per a donar-nos informació i demanar informació a l'Ajuntament també, ja que són tan voluntariosos.

    ResponElimina
  57. Article en el mediterraneo de avui, hi ha tenim escola "apedassada" per a 50anys mes.

    ResponElimina
  58. En la pagina web del ajuntament, el senyor alcalde diu que conselleria dona 140.000 euros per a reformar l'escola. També detalla en qué se va a gastar... se li oblidà mencionar que s'ha de reforçar un muro de càrrega... també s'oblida de mencionar si quan s'acaven els diners s'acavaran del tot les obres?. jo no entenc de obres, però lo que sí que sé es que un piset ja val més de 140.000 euros. Es que tenen una vareta màgica? que me la deixen quan acaven...

    ResponElimina
  59. Ja veurem si tot això es fa o només es tira flors, perquè l'Ajuntament també té la seua responsabilitat i, per tant haurà d'actuar.Esperem que des del Consell Escolar se'ns seguixca informant.

    ResponElimina
  60. Respecte al comentari de la fulla web d'Albocàsser sobre l'escola, cal dir que sembla de molt mal gust, primer, usar la fulla oficial del poble per emetre opinions personals sobre l'oposició, perquè encara que l'alcalde no vullga Albocàsser som tots i a aquesta fulla només tenen acés uns pocs, cosa que sembla privilegiada per a d'ells. Després, sobre l'escola cal que no s'eludixca les seues resposabilitats sobre el manteniment de l'escola i l'Ajuntament fique el que ha de ficar, que l'arreglo no el pot assumir només la Conselleria, allí hi ha per a tots. A més, em sent insultat quan es valoren les obres de la Conselleria per a que en un futur les puguen disfrutar tots els veins del poble però, senyor alcalde, vosté encara no s'ha enterat que actualment les families tenim el que més volem casda dia allí dins?, que per a vosté com els xiquets no voten no existixen? Ja està bé de ficar els seus interesos per davant i per damunt de tot, hasta dels xiquets. I, finalment, cal recordar-li que l'únic insult que s'ha emés és el de la seua filla, la diplomàtica, al cap de l'opososició en un acte oficial, el que fem en aquest bloc el que fem és opinar de manera lliure, això si baix l'anonimat que per por a represalies, que és l'única forma que ho podem fer.

    ResponElimina
  61. Alocasser ni ara ni mai han existit els xiquets.
    Digueu si hi ha algun centre on puguin anar a passar un rato al hivern que fa fret i no es pot eixir al carrer? No
    Tots els pobles tenen un centre cívic-cultural on els xiquets i adolescents, es poden reunir, connectar als ordenadors, llegir revistes, fer una "tomadilla" jugar a jocs de taula , etc, etc
    Albocasser els xiquets estan al carrer faixi sol o faixi fret i quan son adolescents van als bars o al barranc.
    El mateix dret que els jubilats que tenen un centre per a ells, tenen els xiquets, pero com ells no voten pos no cal pensar.....
    Quan son festes quants actes hi han per als xicuelos? A part dels " inchables" que fiquen a la Castellana- sempre a les ores de mes calor- i de la cursa per la que tenen que pagar (¿?) quines altres activitats hi han? CAP NI UNA.
    Albocasser no pensa ni ha pensat mai en els seus xiquets, i la prova esta en la seva escola que esta en estat ruinos des de fa temps i ningú ha sigut capaç de protestar ni di res .
    Mireu deteniment el" Parque infantil" i els seus gronxadors SON VERGONYOSOS!!!!!!
    Mireu en un cop d'ull la zona infantil de Sant Pere Martir es DENUNCIABLE!!!!! Plena de romegueres i nius d'avispes
    Aixo es el que Albocasser ofereix a la gent que NO VOTA!!!!!!
    I el més fort de tot es que la culpa , la tenim TOTS que vivim miram a un altre costat sense pensar que EL FUTUR DEL POBLE SON ELS XIQUETS!!!!!!

    ResponElimina
  62. Ja era ora que algú ho digues!!!!!!
    Estic completament d'acord en tu "farteta", al poble si hi ha ball i hi han bous, ja estem tots contents.
    La resta del any, no conta per a res, si els parques estan fets una merda, dona igual, si els xicuelos i els adolescents no tenen on anar pos que se queden a sa casa o peguen voltes pels bancals com feien antes....... estem igual o pixor que fa 30 anys al menos antes teniem el Centro i la pista.
    Vivim en un poble medieval en el sentit roin de la paraula

    ResponElimina
  63. Mare, mare teniu tota la raó, de principi a fi
    Els xiquelos i els adolescents son el futur hi ha poca cosa per a ells al poble , poquisima

    ResponElimina
  64. En poques paraules Albocàsser no te futur......que trist i la culpa de tots i cadascú de nosaltres que mirem cap un altre lloc. Quants anys li quede a Albocàsser per a ser un poble fantasma? Tal vegada menys dels que puguem pensar.

    ResponElimina
  65. Acabo de llegir en la web d´Albocàsser els comentaris que fa l´alcalde sobre l´escola, i me fa vergonya com es vol llevar la responsabilitat i no donar la cara en tot el que está pasant a l´escola, jo no hem crec que el lloc on está ara no sigue suficient per a fer una de nova, crec que hi ha lloc suficient i de sobra, per a una escola de una linea, que es el que volem, cada dia estic mes decebut amb aquest alcalde, abans el tenia com a una persona responsable, honrá, i que miraba pels interesos del poble, pero ara pareix que pase de tot i sobretot de l´escola, no sé com un dia el vaig poder votar, o ha cambiat ell o jo el veig diferent, pero necesito vore resultats i com es preocupa que els xiquets per a poder tornar a confiar amb ell.

    ResponElimina
  66. segurament el que has canviat ets tu, perquè el alcalde del poble i el partit al que representa, sempre han anat per el mateix camí.... omplir-se les butxaques i no pensar en el bé del poble si no el de ells

    ResponElimina
  67. I tant que mireu cap a un altre costat ja ss vist en el problema de l'escola fa molts anys que cau i ningú a sigut capaç de plantar-se i dir " el meu fill no va a l'escola fins que no estigui en condicions" es més facil mirar a un altre costat, com sempre fem els bocassins , el no donar la cara i fer-nos vore , no canviarem mai. Per a ixo m'agraden els de JPA per lo menos han donat la cara

    ResponElimina
  68. Si a l'escola estan obrant - per fi- on ficaran la carpa per a fer el ball de festes?

    ResponElimina
  69. De veres que et preocupa on possaran la carpa en comtes del problema del col·legi, que per la informació que tinc, igual ni per septembre els xiquets podran entrar a l'escola?. Jo recomane als pares de contactar amb el consell escolar i preguntar que se pot fer per garantir l'escola per septembre, i deixeu el problema de la carpa al ajuntament que de segur que consells no li falten per poder fer la festa d'agost.
    Crec que els pares teniu ara una oportunidad d'or que començar a rebre informació: pregunteu a qualsevol membre del consell, a qualsevol membre del ajuntament que creieu que está al corrent de este tema... informeu-vos ara i traieu la vostra conclusio. Ara es el moment de cambiar si voleu, no deixeu passar al menys l'oportunitat de informar-vos per vosaltres mateixos i tindre el vostre propi criteri. I per suppost, no deixeu que se polititze este assumpte: ni JPA ni PP hauríen de ficarse: nomes les administracions com l'ajuntament, la consellería i el consell escolar (ho sento per l'Ampa pero no es una administració pública, sino una associació i per tant no te força administrativa).

    ResponElimina
  70. Tinc entés que aquest any no es faran es balls a l´escola, ja era hora, que els xiquets es trobaen de tot quan tornaven, encara queden vidres per el pati, esperen a vore quines reformes farán a l´escola per a plantejar-nos si els xiquets aniran a l´escola o es quedaran a casa, com ja va fer un pare amb el seu fils els últims dies d´escola. Molt valent eixe pare, així hauriem de fer tots.

    ResponElimina
  71. Olé per el pare dels xiquets!!!!!! aixo es el que tindrien que haver fet tots els pares, portar els xiquets a una escola que no te seguretat es una temeritat, val més perdre uns dies de escola que no una vida......El ball a casa l'alcalde que la te molt remaja i si no que el facin a la Castellana con sa fet sempre

    ResponElimina
  72. De bon rollo a tots els usuaris!!! pel bé de tots els nostres i sense por a represàlies, MOBILITZENT-MOS JA!!!! senyors i senyores, vivim al segle XXI i no podem permitir aquestes coses. Cridem a España Directo, als mitjans de comunicació, a la Sexta.... el que faça falta. Però per començar a fer eixes coses cal que ens identifiquem. Jo ara mateix no sé en qui estic parlant, sou tots anònims i m´agradaria que ens vegerem pel poble i poder parlar i intercanviar opinions. Al blog som tots invisibles. Que Franco va morir fa 34 anys!!!! Pensava que els bocassins erem més valents.

    ResponElimina
  73. jo també estic indignat12 de juliol del 2011, a les 8:32

    Estic d'acord en tu, jo també em pensava que els bocassins hereu més valents, clar que quant el tema de la presó ja veu demostrar que os costa molt manifesta-vos en púbic.
    Per que no escomenses tu a posar el teu nom? a lo millor ens animen els altres covards ........

    ResponElimina
  74. I l'AMPA aón està, tan pronte i ja està de vacances,en un tema tant important damunt de la taula?. En tants voluntaris i en les ganes que tenien de entrar. L'AMPA representa(hauria de representar) a tots els, pares/mares per damunt de motius personals i ideologics.
    Convoqueu una reunió URGENT per a escoltat la opinió de tots els socis.Jo crec que tots volem el mateix UNA ESCOLA DIGNA JA!!ni mes ni menos com tots els altres pobles de la C.Valenciana.Paguem els nostres imposts i NO VOLEM REMENDOS després de 50 anys els xiquets de Albocasser tenen tot el dret.

    ResponElimina
  75. Donç jo estic plantejant-me si per al próxim curs pagaré la cuota de socio, jo no vull que me represente una gent que no defensa els interesos dels xiquets i dels pares als que representa.

    ResponElimina
  76. El millor que pots fer , en contes de no pagar la cuota, es ficar-te dins del AMPA i lluitar per els teus fills, eixa seria la millor manera de lluitar des de dins, no deixar el AMPA a les mans de quatre insensats que no pensen en la seguretat del xiquets

    ResponElimina
  77. Pero si la majoria dels de la junta del AMPA son precisament els encarregats de que l´escola no es quede on está, i si tant d´interés tenen en els xiquets, que si que han anat a alguna de les xarles que ha fet l´AMPA? S´han fet xarles sobre com educar als fills, el respecte per els demés, igualtat, no se si han anat mai a cap reunió, i de repen eixen de baix les pedres, per a qué? Per a ajudar o per a parar els peus als pares?

    ResponElimina
  78. Hola!! sóc espe i estic dins de JPA. M´identifico perquè no tinc por a represàlies. Desde quan és un delit opinar??
    Jo no tinc fills, però si els meus nebots anaren a l´escola d´Albocàsser faria el que siga menester per evitar que vagen en aquestes condicions. M´ESTIMO MASSA LA VIDA DELS MEUS XIQUETS i quan dic xiquets em refereixo a tots els bocassins i forasters que els afecta.
    Estic a favor de l´indignat de JPA, poseu noms i no vos amagueu. M´agradaria anar pel poble i poder parlar i intercanviar opinions. Jo tampoc sé en qui estic parlant al blog.
    I una última coseta, al plenari de divendres, malgrat que era extraordinari i no hi havia preguntes per formular, Lola la regidora de JPA va ser molt valenta i a l´alcalde li va mencionar el tema de l´escola.Obviament, no constava en acta, però almenys li ho vam recordar.
    Qualsevol coseta, aci estem per al que fassa falta.
    un salut a tots i a totes i, sobretot, molta força.

    ResponElimina
  79. La gent d¡Albocasser , no canviaran mai, a tots els agrada xarrar pero ningú dona la cara, aixi a sigut sempre i per el que veig aixi continuaran,. La gent del JPA heu sigut molt valents i os admiro per aixo, pero no vos enganyeu la cara els bocassins no la donaran mai,Tan de bo m'enganyo, pero he vist poques denuncies al poble i les que he vist sempre han sigut de gent forastera que no te por de les represa ries, es el que hi ha de tota la vida ,
    Molta Força Espe i molta força als JPA

    ResponElimina
  80. Valga la redundància.... jo l´esperança no la vull perdre mai perquè confio en els bocassins. Jo no vull que siga un poble fantasma o medieval, tot al contrari però depén de tots nosaltres. Donem la cara, identifiqueu-vos per favor.
    Por??? a què tenim por??? diuen que lo que no te mata te hace más fuerte. A mi m´han criticat i m´han posat a caldo sense cap tipus de motiu. Tinc la consciència molt tranquila. Si les coses es fan bé i respectant, no tenim de què tindre por.
    JO CREC EN TOTS ELS BOCASSINS, però ens hem de moure!!! un salut a tots i a totes.

    ResponElimina
  81. Espe, penso el mateix que tu, es tot un gust poder dir el que penses i que l'altra gent ho sapigue. Et fa sentir millor com a persona i com a ciutadana ,i de por ni una,es més constructiu opinar obertament que callar.
    No vos ho pergueu , es gratificant i ens farà creixer com a poble, sense cap dubte.
    No val a dir que la gent d'Albocàsser sempre hem segut tancats, els temps canvien i les persones també hem d'evolucionar.
    Una salutació per a tots encara que pensem diferent, la tolerància i el respecte està per sobre, i ALBOCASSER també.

    ResponElimina
  82. Respecte als comentaris de l'AMPA, cal dir que abans de pagar la quota ens haurien d'explicar que pensen fer i que aportaran als xiquets, perquè no siga un robo com l'any passat quan estava la regidora de presidenta , jo sóc mare de dos xiquets, l'any passat vaig pagar 40€ i l'únic que van rebre els meus fills va ser poder botar a un boti-boti.De vergonya, per això jo també m'estic pensant pagar la quota enguany.

    ResponElimina
  83. Ok no pagem, pero algo més hi ha que fer, ficar-nos dins del AMPA a vore quina solució podem trobar , plegarnos de mans i no pagar no es la solució al problema, hi ha que actuar JA. No esperar a que començe el curs i estar igual que estavem

    ResponElimina
  84. JO CREC QUE TOTES LES PERSONES QUE ESCRIUEN ACI SENSE FICAR EL SEU NOM NO DIUEN LA VERITAT, ES MOLT FACIL TIRAR LA PEDRA I AMAGAR LA MA DARRERE DE LA PARAULA "ANONIM". TANT DIFICIL ES PREGUNTAR LES COSES QUE NO ES SABEN.....ES MES FACIL INVENTARSE LES NOTICIES...PER A QUI? PER A LA GENT SENSE TRELLAT? SEGUR QUE LES PERSONES EN SENTIT COMU SABEN DIFERENCIAR UNA VERITAT D'UNA MENTIRA I QUAN ALGUNA COSA NO LA TENEN CLARA LA PREGUNTEN I NO FAN EL COMENTARI MALINTENCIONAT "ANONIMAMENT"...INTENTEM ENTRE TOTS FER UN MON MILLOR...

    ResponElimina
  85. El fet de escriure com anonim no vol dir que no es diga la veritat ISABEL, açi se han dit veritats i mentires anonimament, pero com tu dius la gent en sentit comu saben diferenciar. Jo escric de forma anonima perque no m'interesa que tots sapiguen el que penso, la gent que a mi m'interesa ja sap la meua manera de pensar i de fer. Crec que el bloc es una molt bona idea per a expresar idees i opinions i que cadascú o faça de la forma que vullgue i que la gent que llija els comentaris que trague les seues propies conclusions.
    Si tu penses que hi ha al poble gent sense trellat que es creu les mentires que hi ha al bloc aleshores dis quines son les mentires, aclara-ho.

    ResponElimina
  86. A vore Isabel, crec que l'anòmim anterior té tota la raó. L'AMPA l'any passat, com tenien la regidora de presidenta varen empenyar totes les quotes i els 6.000€ que hi havia abans per a activitats (extraescolars, excursions, escola de nadal,escola de pasqua,...) en finançar a l'Ajuntament. Quan és l'Ajuntament qui havia de finançar l'AMPA i assumir les seues responsabilitats, i l'AMPA l'únic que han fet és donar la cara per ells i tapar-los amb els diners dels socis, sacrificant material i activitats per als xiquets. Que per a la guarderia si que varen traure diners del fons,com van dir a la reunió, però per als xiquets de primària no els van donar ni un miserable llibre que valia 3 o 4 €. Quan els pares en vam pagar 20 de quota. Jo tinc un fill a l'escola i tot el que s'ha fet enguany m'ho he pagat tot de la butxaca a banda de regalar-vos 20€. I la veritat es que el boti-boti va estar bé, però no crec que l'AMPA estiga per a finançar sopars, no és la seua funció.
    Ah!estem en l'anonimat per por a represalies, que tal vegada a tú no ten ha arribat cap però hi ha gent que pel tema de la presó les ha sofrides.
    I si volem un mon millor haurem de començar per donar la cara i assumir les nostres responsabilitats, l'AMPA també i no culpar els altres de tot, que amb la forma nova d'elecció l'únic que han consegut és polititzar una associació que representa tot tipus de gent, perque de pencar fins ara res.

    ResponElimina
  87. Isabel, no pots dir que perque una persona opine vaig l'anonimat estigue contant mentires, cadascú es molt lliure d'opinar com vullgue i si hi ha alguna mentira al bloc com tu dius la gent es prou intel.ligent per a traure les seues propies conclusions. El que hauries de fer ja que has sigut tan valenta de ficar el teu nom es aclarar quines son eixes mentires de les quals parles i tambe aclarar les mentires o mitjes veritats que es van dir a la ultima reunio del AMPA, perque lo dels voluntaris no teu creus ni tu, per a mi el unic voluntari va ser Christian i els altres els vareu convidar, per quin motiu?. I el voler donar la culpa als mestres del canvi d'horari quan saps perfectament que l'idea va eixir de l'AMPA, ahi si que vau tirar la pedra i despres volieu amagar la má donant la culpa a d'altres.
    Aclara-ho per favor.

    ResponElimina
  88. Jo deixaré de ser anonim quan la gent d'Albocasser sigui civilitzada, i deixin de mirar malament als que no opinen igual i ho dic per tots els uns i els altres....... quan dius les veritats per les amistats, per este motiu continuaré sen anònim

    ResponElimina
  89. ISABEL ALBALAT, sóc espe. Que sàpigues que tens el meu recolzament al 100%.
    Eres una tia molt competent, sí senyor. Espere que a partir d´ara la gent s´anime i comencen a identificar-se. És qüestió de sentit comú.... si ens hem de mobilitzar què ho voleu fer, assentats desde les vostres cadires i davant de l´ordinador???

    ResponElimina
  90. Espe, la gent que faça el que vullga, si no voleu anònims al blog no deixeu eixa opció. Personalment crec que no hi ha cap mal en l'anonimat sempre que es facen comentaris desde el respecte i amb la veritat per davant i si hi ha algún comentari desagradable o amb alguna mentira es tan simple com ignorarlo. Dels comentaris del blog també es poden traure coses bones.

    ResponElimina
  91. Buenos días.

    Hace tiempo que no escribo en el blog, pero vistos los comentarios que hay por aquí, me gustaría aclarar algunos asuntos.

    Que conste, que estoy hablando en mi nombre y aprovecho el blog porque es el sitio mas transparente que existe hoy en dia en este pueblo. Como la mayoría sabéis, pertenezco a la junta directiva de la asociación AMPA de Albocassser. Me puse voluntario hace poco tiempo, junto con otra gente que también se ofrecieron voluntarios.

    Lo que esta claro para mi, es que tenemos que olvidarnos del pasado y de los malos rencores. Sino hacemos eso, nunca podremos avanzar ni progresar y siempre estaremos criticando por criticar.

    Cuestiones personales aparte, supongo y así quiero creer, que la gente que esta como yo en la junta del ampa, lo estamos para representar a nuestros socios, informarles, ser lo mas transparentes que podamos ser y olvidándonos de nuestras diferencias, ser responsables y luchar porque nuestros hijos-as, tengan unas condiciones educativas lo mas coherentes con los tiempos que vivimos.

    Hacia tiempo que no visitaba el blog y he visto comentarios poco constructivos (algunos, ofensivos) en relación a la escuela y al ampa. Puedo asegurar, que desde el ampa, hoy en día, se va a trabajar para que nuestros socios tengan información y participación. Es muy necesario que los socios del ampa también se comprometan, ya que veo que hay mucho abandono y dejadez. Tenemos una escuela que no nos merecemos (y no precisamente por su buen estado). Esa situación se ha llevado por el pasotismo de muchos, pero al final, quien paga el pato, son nuestros hijos (y los que vengan).

    Yo por mi parte, puedo decir, que a partir de ahora (si digo a partir de ahora es porque no puedo opinar de lo que no se), el AMPA va a ser una asociación que luche, ante todo, por los derechos de los socios que la componen, por lo que os vamos a informar de todo lo que pueda ser útil para que progresemos y ganemos la confianza que ahora esta un poco perdida.

    Tener en cuenta, que la junta directiva no es máximo órgano del ampa, sino que es la asamblea general (ordinaria o extraordinaria) la que decide todo. Tenemos que ser participativos.

    Próximamente, se enviara una carta a todos los socios para comunicarles que seremos transparentes, participativos y para reclamarles su voz en los problemas que podamos tener.

    ResponElimina
  92. Siempre que se de toda la información que uno dispone, se le puede llamar al prójimo desinformado. Pero cuando la información que algunos poseen la utilizan POLITICAMENTE Y CON INTERESES PERSONALES (me refiero al tema de la escuela, el por que esta prácticamente abandonada) el resto estará desinformado, porque es lo que les interesa (lo digo principalmente por el alcalde de esta Vila).

    Según fuentes de conselleria (según el alcalde), no hay espacio suficiente. Eso es mentira. El día que me lo demuestre con un escrito de la propia conselleria, me lo creo, pero mientras tanto, el colegio que da asco. Un Alcalde, debería luchar para que no tuviéramos que llevar a nuestros hijos a una mierda de colegio que se cae, que mire por donde se mire, da pena, por los años de dejadez y abandono. Fuentes del ayuntamiento dicen que ellos solo se ocupan del mantenimiento. Seguramente, si JPA enviara un escrito solicitando un documento en el que consten las tareas de mantenimiento que se han llevado a cabo en los últimos veinte años, NUNCA LES CONTESTARIAN. Seguramente, el Alcalde SI lucharía para que no nos hagan una escuela en el mismo sitio, porque en este caso, el interés personal puede mucho mas que el general

    Yo creo, es mi opinión personal, que por culpa de los intereses de una persona (El Alcalde), nos estamos perjudicando muchos y encima, la situación se ha agravado bastante, porque ese colegio no esta para meter niños dentro. Solo hacen falta dos ojos para ver lo que hay.

    ResponElimina
  93. Burriana: Los padres del CEIP Cardenal Tarancón se manifiestan por el abandono que sufre el colegio.

    Protesta frente a la conselleria:
    Las madres y padres del colegio Benadressa se volvieron a manifestar ayer frente a la sede de la Conselleria de Educación en la capital de la Plana junto a los del colegio Errando Vilar (Almassora) y Pintor Sorolla (Alqueries). Los manifestantes exigen soluciones para que sus hijos no se vean obligados a estudiar en instalaciones con deficiencias.

    Axò son pares que defensen als seus fills i el seu benestar.

    ResponElimina
  94. Pos lo de canviar l'horari de tot el curs escolar si que ho va decidir L'AMPA pel seu conte( o sigue que si que te prou autoritat) perque quan van informar als pares la petició ja estave a conselleria.

    ResponElimina
  95. Pos segons tinc entés quant l'AMPA va informar als pares del nou horari per al curs que be, l'informe ja el tenia la conselleria per a confirmar,o siga que l'AMPA si que te prou autoritat per a decidir per tots.

    ResponElimina
  96. Repasem: El AMPA va proposar un cambi d'horari perque els xiquets no cambiaren l'horari durant tot l'any.
    Ho va portar al Consell Escolar que es qui decideix.
    El Consell, davant una proposta del professors (que son experts en com enseyar als xiquets) i seguint la demanda del AMPA van proposar un horari.
    El Consell va decidir l'horari per tal de satisfer la demanda del AMPA que declarà parlava en nom de tots el pares i se va enviar a Conselleria per la seua aprobació.

    Finalment es Consellería qui autoritze el nou horari.

    Tinguem tots molt clar que es el Consell el que pren les decisions, no L'AMPA.

    ResponElimina
  97. Repasem:
    1. L'AMPA, segons van manifestar que parlaen en nom de tots els pares, van posar damunt la taula del Consell la peticio de regularitzar l'horari per que els xiquets entraren durant tot l'any a la mateixa hora i no com ara, un horari d' estiu i un altre d' hivern.
    2. Davant d'això, els professors, com a funcionaris experts en docencia, van aportar la seua proposta per tal de satisfer a l'AMPA i no perjudicar als xiquets.
    3. El consell va aprobar el nou horari i el va enviar a Conselleria per la seua aprobacio.
    4. Finalment es Conselleria si aprobe el nou horari o no.

    Conclusio: L'AMPA no pot pendre decisions, només les por aportar al Consell Escolar. Les decisions que pot pendre l'AMPA son les seues com a asociaciò (referents a la seua activitat), pero mai poden pendre decisions sobre el col·legi.

    ResponElimina
  98. Por favor, repito que es muy importante estar informado para opinar sobre algo. Desde el ampa os daremos toda la información que tengamos sobre todo lo que nos acontece.

    Lo del tema del horario, quien tenga dudas, puede ponerse en contacto con nosotros, directamente o acudiendo a alguna reunión. El ampa, propuso al Consejo Escolar una modificación del horario que consistía en tener el mismo horario de entrada todo el año lectivo. El Consejo Escolar debatió el asunto y decidió “solicitar” a la Conselleria de Educación un horario concreto.

    El ampa en ningún momento modifica horarios, porque no tiene competencias para ello. Tan solo es una asociación y no tiene poder para decidir. Hay un miembro en el consejo escolar del ampa, que tiene voz y voto y eso es todo Las decisiones las toma el consejo escolar que es el que tiene la potestad para hacerlo.

    Personalmente, creo que se debería haber informado a los socios del ampa que se iba a proponer un horario fijo, mas que nada, para que después no existieran estos problemas..De todas formas, se puede proponer al ampa que solicite al consejo escolar una modificación del horario escolar para el siguiente curso (no este que va a entrar ahora).

    En lo del tema del colegio, hay una cosa que yo tengo muy clara y cada día mas: “quien no llora, no mama”. Se acabaron las historias eternas que no conducen más que a “me ha dicho este…”. Si queremos soluciones al tema del colegio, hay que quejarse y dar la cara, que no se trata de ir en contra de nadie, se trata de defender los derechos de nuestros hijos.

    ResponElimina
  99. Tot el que dieu està molt clar, la cuestió es que la junta de l'AMPA va decidir proposar el canvi d'horari sense reunirse antes en els socis i decidiro entre tots. Quan van informar als pares ja estava tot fet.

    ResponElimina
  100. Per clarificar els fets de la qüestió del canvi d'horari i segons consta a les actes del Consell, la sol·licitud del canvi d'horari es va aprovar de la següent forma:
    L'AMPA a través de la seua representant al Consell Escolar va presentar un escrit on, entre altres propostes, va demanar la unificació de l'horari escolar per a tot el curs. Aleshores es va debatir intensament la proposta i es va aplaçar la decisió per a un proper Consell Extraordinari.
    En el següent Consell Extraordinari, que es va convocar per aquest tema i com a únic punt de l'ordre del dia perquè s'acabava el plaç de sol·licitud a la Conselleria d'Educació, es va seguir debatint la possibilitat de sol·licitar el canvi d'horari i es van incorporar altres propostes:
    1. Per part dels pares dels xiquets de transport es va proposar que ja que es feia un canvi d'horari es podria tindre en compte que els seus fills arriben tots els dies a les 9h. al Centre perquè el transport se'n ha d'anar a fer altres rutes, i això suposa que alguns xiquets ixen de casa de nit i tornen a casa de nit, perquè com ixen a les 17h arriben a casa a les 18h passades.
    2. Per part dels mestres, es va proposar que també es tinguera en compte que les hores del matí, que són les que l'alumnat té més atenció, mentalment està més receptiu i pot realitzar més esforç mental, i per això les que en l'horari escolar es fiquen les assignatures instrumentals, es podrien fer les sessions d'una hora sencera i les sessions de la vesprada on l'alumnat està més cansat i relaxat, i en l'horari es fiquen les assignatures més pràctiques i relaxades, podrien ser les sessions de tres quarts d'hora.
    Aleshores, havent encetat el tema de proposta de canvi d'horari per la petició de l'AMPA i tenint en compte totes les propostes de tots els sectors representants al Consell Escolar damunt la taula, es va intentar confeccionar un horari que s'ajustara a totes les necessitats i crec que amb l'horari que es va consensuar ho vam aconseguir.
    Matí 9h-12,30h i vesprada 15h-16,30 perquè:
    1. L'alumnat de l'autobús pel mati, a banda de matinar molt més que l'alumnat del poble, no estiga mitja hora al pati amb el fred de l'hivern esperant l'hora d'entrada i, al mateix temps, que per la vesprada puga arribar una mica més prompte a casa. Que és el que demanaven els pares de l'alumnat de transport.
    2. Que s'unificara l'horari d'entrada al Centre durant tot el curs. Que és el que demanava l'AMPA en representació dels seus socis.
    3. Que les sessions del mati fóren d'una hora per aprofitar més les àrees instrumentals. Que és el demanaven els mestres.
    També m'agradaria afegir que aquest horari s'ha consensuat per tots els membres del Consell pensant en el benefici de totes les parts, però sobretot pensant en l'alumnat.

    ResponElimina