Pàgines

dijous, 9 de juny del 2011

Mobilitat urbana.

     Per el poble, les persones ens desplacem la majoria a peu i l'altra part amb cotxe. Comença, per tant, a fer falta un pla de mobilitat urbana i més ara, aprofitant que de cara a l'estiu la gent fem més vida al carrer. Anem a treballar, a l'escola, a comprar, al bar, al parc... per això es necessita racionalitzar aquests desplaçaments.

     Es fa imprescindible la implantació progressiva de mesures, acompanyades de la corresponent informació, per tal de millorar la qualitat de vida als carrers del poble. Els vianants tenen el dret i a més l'obligació d'utilitzar les voreres, s'ha de guardar l'espai reglamentari per a ells i s'han de protegir als carrers on la vorera no està elevada. El xiquets i xiquetes han de poder circular sense baixar a la calçada per anar a l'escola.. També la gent major s'ha de poder moure sense trobar traves al seu pas.

     Tot açò passa per una millora en l'aparcament dels cotxes, donar pas alternatiu en les obres, una ordenació en les terrasses dels bars, posar proteccions en les voreres no elevades, deixar les voreres lliures de entorpiments innecessaris, adequar el mobiliari urbá, treure els pasos zebra dels boca carrers, condicionar els carrers per a que l'aigua de pluja no córrega per els llocs destinats a la gent...en fi, que cal millorar les condicions d'accessibilitat i mobilitat en general, incloses les persones que pateixen una mobilitat reduïda.

     Volem recordar el que va proposar Junts Per Albocàsser en el programa electoral. Mobilitat urbana: La regulació del transit de vehicles i persones al nostre poble comença a fer falta. Els vianants ha de tenir un espai seu en les voreres.
     Busquem ara en el programa del PP alguna cosa al respecte i no trobem res, perquè ni tenen ni volen idees en aquest sentit. Això si al balanç de gestió diuen que la redacció del PGOU permetrà un creixement ordenat i racional del casc urbà.
     ¿Per a què volem un casc urbà més gran si no ordenem i racionalitzem el que tenim?

     Albocàsser ens mou. Ja treballem per servir a Albocàsser i no per servir-nos d'Albocàsser.

25 comentaris:

  1. La veritat és que açò fa molta falta, sobretot els divendres de mercat, els caps de setmana i les festes. És, gairebé, impossible moure't en cotxe. A més també caldria reorganitzar el funcionament dels guals, ja que si els paguem hauriem de tindre un servei de grua, això d'obligar a pagar un servei que no es dóna és legal?

    ResponElimina
  2. Un gual es una prohibició d'aparcar un cotxe en un lloc deteminat perque hi ha un pas de vehicles. El que vol beneficiar-se d'este servei el paga i l'ajuntament que dona i cobra este servei te l'obligació de pendre mesures com obligar a llevar-lo, denunciar-lo o retirar-lo. El que és ilegal per part de l'ajuntament es donar la llicencia en un lloc on no hi ha entrada ni eixida de vehicles.
    Tot açò es el que em pareix a mi. L'alcade te ho aclarirà millor.

    ResponElimina
  3. Pregunta també si cada vei pot decorarse els pilonets com vullgue, veig que fa temps que hi han uns bidons en una porta i ningu diu res.

    ResponElimina
  4. Hi han moltes coses que no s'entenen, apart de ser impossible anar en cotxe també es impossible anar per la vorera sense tindre que baixar a cada moment perquè hi han cotxes aparcats o taules dels bars (que per cert s'agarren tot els tros que volen sense cap mirament)i mes incomprensible encara es que la gent fiquen "fustetes" o floreres per a que ningú els aparquen davant de sa casa,o que fiquen guals comprats al " xinos" sense llicencia ni res,i lo mes incompressible ja es lo de les grues, si hi ha un cotxe mal aparcat , ningú se'l emporta perquè no hi ha grua municipal, Aixo es d'un altre planeta.....

    ResponElimina
  5. En aquest poble els favoritismes se'ls han anat de les mans i ara és el "todo vale". Quina pena que no hi haja un ordre cívic, que és el mínim per a conviure.

    ResponElimina
  6. Jo també vull saber el que he de que fer perquè al pagar la contribució m'entre el dret de poder aparcar davant de ma casa.

    ResponElimina
  7. Y en la calle San Juan???? Vaya aberración!!! En vez de rebajar la calle, suben las aceras por encimma de las casas. Hay que joderse.

    ResponElimina
  8. Les floreres, hi ha que ficar les floreres, les fustetes , els basquets i altres objectes diversos es la contrasenya pa que no aparqui ningú davant de ta casa fasil i barato......ho fan tots no tas enterat?

    ResponElimina
  9. En la calle San Juan, a parte de las aceras, habria que poner limitadores de velocidad igual que delante de casa Bartolillo, porque a la velocidad que entran y salen los coches cualquier dia tenemos una desgracia.

    ResponElimina
  10. El carrer Sant Joan es un perill, els cotxes damunt les voreres aparcats i els que circulen van a moltíssima velocitat qualsevol dia s'emportaran per davant algú.
    Fa temps un cotxe se'n va emportar la façana d'una casa.
    Una carretera per fora no estaria mal

    ResponElimina
  11. I del pas de peatons de davant del parc qué dieu?. Els cotxes que venen del carrer Ferreries han de passar per damunt del pas .
    Surrealista !!!

    ResponElimina
  12. El que és de vore és com al carrer Major els peatons(però sobretot la gent major) van saltant de brancal en brancal per a que els cotxes puguen passar sense frenar.I lo més fort és que els cotxes creuen que tenen prioritat i es posen nerviosets si algún peató va tranquil per la vorera i no s'aparta.

    ResponElimina
  13. Un lloc molt perillós per als xiquets que estan al parc, son els cotxes que circulen / aparquen al carrer peatonal de davant "del Fus" fins al carrer de la Esperança.
    Es podria limitar el accés només als veïns que viuen a eixe carrer? Seria una mesura molt cara?
    Faria molt guapo el parc infantil, aixi com el puesto que es guanyaria per als xiquets.
    Tambè penso que les escaletes que hi han al parc, hui en dia ja no tenen cap sentit, mes bé son un perill i donen la esquena al negoci del bar "del Fus". Son idees per al equip de govern "de turno" siga el que siga.

    ResponElimina
  14. Lo que faria bonico es que el parque estes ben cuidat, les atraccions en condicions no totes trencaes com estan sempre, en un piso acolchat con estan tots els parque infantils dels pobles

    ResponElimina
  15. Una cosa son las prohibiciones y las señales de trafico, y otra es la conciencia urbana y humana, hay un codigo de trafico que todos debemos saber, y la otra es si se respeta o no. La solucion podría ser que a falta de policia local que haga cumplir la normativa, que lo haga el alguacil que para eso está ¿no?

    ResponElimina
  16. JAJAJAJAJAJAJAJJA el aguacil de policia local jajajjajjaja me parto y me troncho.............

    ResponElimina
  17. Hace unos cuantos años, la guardia civil mantenía una reunión mensual con los responsables del ayuntamiento y debatían los problemas de seguridad ciudadana y seguridad vial principalmente. Pero eso era hace unos cuantos años. El alcalde, debido a sus discrepancias personales con algunos miembros de la guardia civil, dejo en el aire esas reuniones.
    El alcalde es la Autoridad local del municipio y como tal, es el responsable de que se cumplan todas las ordenanzas municipales y de mantener reuniones periódicas con los miembros de las FCSE para debatir entre otras cuestiones, los problemas de seguridad ciudadana en el pueblo. El alcalde puede y debe ordenar al alguacil que se cumplan las ordenanzas o hacerlas cumplir el mismo. A veces es difícil cumplir su cometido, pero forma parte del trabajo y de la responsabilidad que le toca (lo digo por el alcalde).

    ResponElimina
  18. Sols un aclariment per a "extraterrestre". Els bars no agafem el troç que ens dona la gana, ja que paguem cada metre quadrat a l'ajuntament. Que fàcil és dir el primer que penses sense tindre ni la més mínima idea.

    ResponElimina
  19. Perdona Andreu, pero segons m'han dit , no mes pageu el troç del toldo, i el altres troç el agarreu sense pagar res, tu i els altres bars, jo nomes dic el m'han dit, si me han enganyat ho sento i perdona, igualment en fare la cerveza a ta casa tots els dies perque m'agrada el ambient que teniu

    ResponElimina
  20. És veritat que sols pagàvem el troç del toldo fins l'any passat. Ara paguem tots els metres quadrats que s'agafen estiguen on estiguen.
    D'altra banda no sé ben cert on comença lo de u i lo de l'altre perquè, si per exemple el vado que hi ha justet al costat del meu bar, qui te prioritat ell que paga el seu vado o jo que pago els metres quadrats del seu vado??
    Per exemple manolo pague els metros quadrats de la casa de baix de Ximo, per aixo pose ahi les seues taules. La pregunta és, si eixe veí volguera posar un vado que passe??
    Jo estic completament a favor de que ens facen pagar els metres quadrats pq és lo legal i el que es fa a tots els llocs, però crec que hi hauría que redactar com una llei o unes pautes per poder saber del tot clar com va la cosa i aixina que no hi hagen malentessos.
    Bé, de totes formes demano disculpes si t'ha pogut ofendre el meu comentari, no era ni és mai la meua intenció.
    Salut!
    Andreu

    ResponElimina
  21. Ja que estem opinant sobre el tema bars, i tambe en tots els meus respectes, crec que les "valles" del Teyma estan molt be i estan fetes amb gust, pero per respecte als veins, que ja tenen prou inconvenients, no deurien de ser fixes, pensar en algun sistema com de "bisagra" per a poder deixar lliures les portes de les cases cuant siga necessari, no es igual unes taules que unes "valles" fixes. Es una opinio com a ciutadana.

    ResponElimina
  22. pense q s'hauria de millorar la senyalitzacio dins el poble, perq al final del carrer virgen del pilar molts coxes van a la dreta, cap a la plaça del pou, perq no esta senyalitzat la direccio cap a tirig

    ResponElimina
  23. Que si, todo muy bonito pero si los del mismo partido no dan ejemplo.....

    ResponElimina
  24. explicate mejor que no te entiendo (?)

    ResponElimina
  25. Les terrasses dels bars estan regulades, si no es compleix la normativa, es un altre tema.

    ResponElimina