Pàgines

diumenge, 12 de juny del 2011

Discurs de Joan J. Fermosell en la presa de posició com a regidor

Alcalde, regidores i regidors electes, públic en general; bon dia a tots, gràcies per vindre.

    La voluntat del veïns expressada el passat 22 de maig, ha decidit una nova composició d'esta Corporació. En aquest moment emotiu per ser la primera vegada que prenc posició com a regidor d'Albocàsser vull donar les gràcies a la gent de JPA i a tots els que heu cregut amb aquest nou projecte. Us puc assegurar que disposem de noves idees per a la nova legislatura. Sabem el que volem i com ho volem, com diu la cançó: "no estamos locos, sabemos lo que queremos".

    Degut a circumstàncies, Albocàsser ha viscut una legislatura monopartidista que ha comportat vore només una manera de treballar en l'Ajuntament, obviant a una part del poble. Açò, penso, ha comportat un problema de convivència, problema que s'ha anat engrandint i ningú ha fet res per resoldre'l a punt. Albocàsser és la suma del treball de molts bocassins, arrelaments, tradicions, sentiments... i amb açò no es juga. Solucionar-lo ens correspon ara a tots els que estem asseguts a esta taula.

    Quatre anys no haurien de ser més que una anècdota al costat dels gairebé 800 d'història d'Albocàsser. Dic hauria si no fora per ser, segurament, el període que més diners han entrat al poble i, què s'ha fet? on estem? com es pot recuperar açò? Quatre anys és una part fonamental en la nostra existència.

    Ha passat la legislatura i més de la meitat de la gent que la que us ha donat suport us ha dit que no heu governat bé. Aquest sector s'ha vist reflectit en Junts per Albocàsser, una agrupació que a un mes per a les eleccions s'ha organitzat per dir-vos tot el que heu fet malament. La gent sabrà que hi han altres maneres de fer, i vosaltres eixiu de la bombolla i obriu els ulls per vore realitats, que la casa del Nostre Senyor, si que està a la plaça, però és la que hi ha justament enfront de l'Ajuntament.

    Entenc que des de l'oposició em correspon controlar a l'equip de govern, i també a contribuir activament que l'alcalde faça les coses millor. Us dic ara que serem crítics, molt crítics amb les actuacions que no compartim, en aquest sentit no us agradarà tindre oposició per molt que heu estat reclamant-la, ara bé, aplaudirem tot allò que beneficie els interessos del poble.

    Albocàsser es troba en un moment amb importants problemes que resoldre, problemes que el PP local no li ha donat importància fins ara, escola, gent gran, urbanisme... tots amb possibilitats de solucionar-los si se saben donar les passes adequades, i sobre tot dialogant, dialogant i contrastant opinions. Estic disposat a despatxar tot tipus de temes amb l'alcalde sempre que ell vullga donar un temps a aquest menester.

    Li demano que faça un plenari al mes i no al trimestre i perquè li obliga la llei. Que el faça amb horari adequat a la gent treballadora, així no es queixarà que la gent no va als plenaris. Que deixe les comissions de govern a banda o per a casos excepcionals, i que les gestions i decisions es debateixquen i s'aproven als plenaris i no en secret.
    Al llarg del propers 4 anys les meues intervencions estaran marcades per la serietat, i per donar transparència a les actuacions de l'equip de govern. Fins ara l'opacitat en les gestions ha segut una constant en aquest Consistori. Vull defendre els interessos generals per damunt de tots els altres, també dels personals, aquest és el meu compromís; fes-lo teu també.

    Durant la campanya electoral et vaig proposar un cara a cara per confrontar i debatre públicament els programes de govern d'ambdues candidatures. Em vas contestar l'últim dia de campanya dient-me, gràcies però no, argüint  una sèrie de raons que no comparteixc en absolut, perquè confons l'Ajuntament amb ta casa, i la gent de la candidatura popular amb la teua família, i si, jo també tinc família i sé diferenciar-ho. A més a més si en campanya electoral no es pot debatre de política municipal, quin és el moment i la manera?

    A la gent del poble li agradaria que aclarires avui ja, els emoluments i despeses de regidors i càrrecs de confiança dels propers quatre anys. Nosaltres hem xifrat en més de 70 milions de les antigues pessetes els de la passada legislatura, com han revertit al poble? I per cert, què ens ha aportat tenir un diputat?. També ens podries dir ara la xifra de la caixa de l'Ajuntament al dia d'avui; i si no la saps, quina mena d'Alcalde tenim? Et demano també que fases una auditoria ara, al començar la legislatura, així ningú tindrà cap dubte de l'honradesa amb què has governat el poble fins ara.

    També hi ha una sèrie de qüestions que la gent vol saber com:
    - Per què es convoca un plenari extraordinari dins de campanya electoral, per aprovar un préstec per adquirir terrenys per construir una escola? Què heu esperat? De què teníeu temor? Quins motius convencen per treure-la fora del casc urbà? Què voleu fer en els terrenys actuals? Espero dones resposta el més aviat possible a estes preguntes, als pares i a tot el poble, sobretot perquè són els xiquets qui han de fer ús d'aquest indret.
    - Teniu a la gent gran desassistida, no a la que va al llar del jubilats no, a eixa no, a la que no pot anar. No és prioritària una residència que les prioritats que vosaltres us heu marcat? Contesteu als familiars d'esta gent.
    - ¿És ètic nomenar la construcció del Centre de Salut com un aconseguiment vostre després que es va construir per una ordre judicial? a més a més tinc entés en temps i forma, perquè el govern autonòmic del PP se'l volia emportar a Benassal fins i tot amb el conveni signat per l'equip de govern anterior? O l'institut que ara l'incloeu en un programa fet a corre-cuita i copiat, quan anys enrere estàveu d'acord amb què els nostres xiquets se n'anaren a estudiar fora. No obstant, no nomeneu enlloc, aconseguiments que si heu dut a terme, en teniu vergonya?
    - Heu redactat un Pla General d'Ordenació Urbana que ni vosaltres ni ningú vorà fet, quants diners us heu gastat amb ell? Senyors, vull recordar que vivim a Albocàsser, no a Nova York o Chicago. Adecenteu el poble que tenim, netegeu i arregleu els carrers, feu voreres noves, desbloquetgeu el solar del mig del poble... Fiqueu a Albocàsser "guapo".
    - Ah! altra cosa, 100 llocs de treball, tenen nom i cognoms?

    Ja per finalitzar, us demano que esborreu aquest somriure irònic dels "mequetrefes" prepotents i que us poseu a treballar pel poble demà mateix, amb serietat i amb intel·ligència. Albocàsser us ho agrairà. Estos propers quatre anys han de ser els anys de les persones, de cuidar a les persones.
    Albocàsser ens mou. Volem servir a Albocàsser i no servir-nos d'Albocàsser.

    Gràcies a tots els assistents per haver-me escoltat. Gràcies Antonio per donar-me la paraula.

25 comentaris:

  1. La paraula mequetrefe l'he dita dins d'un context quan vaig vore somriures burlons en escoltar les meues paraules per part de certa persona, i no era la primera vegada. Entenc la paraula mequetrefe com persona que, per la seua falta de formalitat, no mereix ser presa seriosament. No està dita com insult, sinó com a contestació, de fet el seu significat no és tant com el puga parèixer.

    ResponElimina
  2. En la prensa ha ixit aquest tema com a noticia important però aquesta paraula només significa persona orgullosa.Aquest discurs hem pareix que està molt be fet!!!Ja es hora de que s'enadonen de que no podran fer el que vullgen!!!Ánims JPA!!!

    ResponElimina
  3. Dins de la linea de tot el discurs eixa paraula només és una "xorrà".
    Ole discurs!!!
    Continueu com ara JPA, vosaltres tampoc us doblegueu.

    ResponElimina
  4. Enhorabona pel discurs, has deixat les coses molt claretes. En destacaría tres: el compromis que adquireixes i la intenció que tens de "defendre els interessos generals per damunt de tots els altres, també dels personals". La necessitat d'una auditoria ara, ja que durant aquests anys no hem sabut res de la situació económica del nostre Ajuntament, tenim dret a saber-ho, després cadasquún traurem colclusions. Y també m'ha agradat que tingues com a prioritat aclarir el tema de les escoles. I el tema mes importarnt La gent grant desasistida.
    La transparencia es fonamental en les nostres institucions, es un dret que tenim com a ciutadans el d'estar informats . Per aixó es important el que dius que estas dispossat a tractar tots els temes amb l'equip de Govern i aquest haurie de garantir-ho ja que representeu a una gran part de la població.
    Molta sort per aquests propers quatre anys, les vostres propostes hauríen de tindre-les en consideració.
    Salut.

    ResponElimina
  5. Ole, ole i ole per el discurs de Fermosell.
    Que n'aprenguin, que segurament que d'aquests discursos en tindran més
    Salut!!!!!!

    ResponElimina
  6. Molt,molt bé.I això que no teniu secretaria.Tot ben claret i a la cara,a això si que no estàn acostumats.Es un canvi fort per a ells, després de tants anys de cabotà.

    ResponElimina
  7. La Real Academia de la Llengua Espanyola diu que mequetrefe vol dir "Hombre entremetido, bullicioso y de poco provecho", és a dir, el que diem en valencià un poca-sustància que fa molt d'enrenou (o sigue que fa carasses en lloc d'agumentar). Bon començament. Enhorabona!

    ResponElimina
  8. Ja era hora que escolatarem un discurs d'un representant del poble coherent, estructurat i intel.ligent. Les paraules existeixen per ser utilitzades i si el significat es el adequat, cap problema. Mira, tal vegada ens aprofitarà per enriquir el vocabulari castellà.

    Enhorabona Fermo i endavant!!!

    ResponElimina
  9. M'encanta el discurs, com hauràs disfrutat de dir-los això a la cara! Ara, que segur que ells feien com la Pantoja "dientes, dientes". Espero que facen cas del teu discurs i que accepten les teues crítiques d'una manera constructiva i no destructiva, que és el que solen fer. Força a tots JPA.

    ResponElimina
  10. Enhorabona Fermo, no creia que fores un tio tan valent, hi ha que tindre ... per a dir el que els vas dir a la cara, com m´agradarie haber estat, encara que penso que ells no farán ni cas, no poden argumentar, no poden discutir, que han de dir? el que han fet? mes val que es callen, espere que tinguen en compte les teues propostes i poc a poc Albocàsser sigue un poble del que estiguem orgullosos. Gracies.

    ResponElimina
  11. Buffff, començar insultant!
    Aixo es intentar millorar el poble?
    O crear mes confrontament dins de l'Ajuntament per a que en 4 anys no s'aclarisca res??

    ResponElimina
  12. Docs si només les rialletes d'algú et van sentar malament, no saps on et fiques. Relaxat que el que t'espera és bo. Ho dic per experiència i us desitjo sensatesa i força perquè no us facin perdre la salut amb les seues "maneres d'actuar".
    Per cert, és certa la legenda urbana que corre pel poble de que la filla de l'acalde, la diplomàtica, et va "piropejar" durant el plenari?

    ResponElimina
  13. Fermo con ese discurso os habeis retartado, ¿asi esperais que haya un clima de paz y conciliación en el pueblo?, pues apañaos vamos.
    Mal empezais si teneis que basarlo todo en descalificaciones,ese no es el camino!

    ResponElimina
  14. Que mal os ha sentado el discurso, que esperabais que os hicieran la ola, eso lo dejamos para la plaza , para cuando hagan toros
    Ola, ola , ola

    ResponElimina
  15. Veo un discurso inteligente y bien argumentado,carente de descalificaciones personales, en todo caso descalificaciones por decisiones políticas, que son tan válidas en la política actual y más viniendo del portavoz de la oposición. Creo que hay que que apoyar esa diversidad de formas de opinar, rompiendo con el monopartidismo que a la larga "cae" en una serie de comportamientos un tanto desafortunados, prepotentes ...
    Lo de "mequetrefes" únicamente puede sentar mal a "aquellos" cuyo comportamiento estaba fuera de lugar, en ese momento en que el portavoz de la oposición tomó la palabra para dirigirse a la audiencia.
    Después de tantos años será necerario recordarles "a algunos" las reglas de juego.
    Seguro que ningún demócrata se dió por aludido.

    ResponElimina
  16. El realment important del discurs és el contingut i això em pareix molt bé, ara cal reconéixer que la part final es podria haver dit d'una altra forma, no feia cap falta usar paraules agressives, i encara que tampoc tinga tanta importància comparant-ho amb les seues actuacions, jo ho tindria en compte, però repetisc que el realment important molt bé!!!.
    Seguiu avant defenent la vostra política , però amb control de bones maneres, encara que vos provoquen.

    ResponElimina
  17. Contestant a l'anòmim del 13 de juny a les 10:34.
    Al poble fa 12 anys que no hi ha cap clima de pau i conciliació.O ESTÀS EN ELLS O ESTAS CONTRA ELLS.

    ResponElimina
  18. Açò és una riota al costat de tot el que corre per facebook per part de gent del PP.
    Continueu aixina, no on calleu ni una.En discurssos com aquest els desmonteu dialecticament, que en els fets ja s'estan desmontant ells solets.

    ResponElimina
  19. Estrella donde estas????? Estas bien???????

    ResponElimina
  20. Doncs jo estic completament d'acord amb l'anònim del 13 de juny a les 21:07. Entenc que hi ha situacions que trauen de quici a qualsevol, però heu d'intentar controlar-ho i respetar el límit que hi ha entre dir les coses clares i entrar en la descalificació. Jo personalment no crec q la paraula "mequetrefe" siga del tot despectiva,ja que està pronunciada dins d'un context que ha explicat Joan J. Fermosell perfectament, però pot ser utilitzada per part d'ells en contra vostra. No heu de donar cap tipus d'argument que puga ser magnificat i os puga perjudicar.

    Per una altra banda,no, no és veritat que "o estàs en ells o contra ells". Precisament JPA naix per a acabar en ixa classe de confrontacions o prejudicis de temps passats. O això vullc creure almenys.

    En fi, espero que no es pergue el sentit de crítica que teniu i que sigue utilitzat en intel·ligència i educació. No ens decepcioneu, que molta gent ha depositat una gran confiança en vosaltres, perquè de veritat volem un canvi en Albocàsser i no el circ de sempre (tant d'una part com de l'altra). Ànim!

    ResponElimina
  21. Verd estic d'acord en tu, la historia no es " en ells o contra ells", per esta raor tots estarien barallats els uns en els altres, qualsevol pot tenir una opinió diferent a mi i no per aixo , el deixo de parlar o saludar. Jo particularment no estic en " ells", pro no m'oblido que la gent els ha votat i que per aixo estan en majoria, La democràcia i la llibertat d'expressió, te estes coses.No es facil estar al Ajuntament d'un poble com Albocasser, os aconsello que tingueu molta paciència JPA la necessitareu MOLTA SORT !!!!!
    Estrella has emigrat?

    ResponElimina
  22. Hola. No, no he emigrat. Nomès que no tinc res a dir. Es el començament de JPA amb Fermo al davant i jo prefereixo deixar a JPA que començi a caminar (no oblidem que nomès té uns mesos de vida) i que tingue sort en fer les coses bé.

    Gracies a qui se recorde de mi, es gratificant. ;)

    ResponElimina
  23. Trobem a faltar els teus comentaris tan savis!!!!!!!

    ResponElimina
  24. Hola, enhorabona pel començament. Des del meu punt de vista al poble hi ha una crispació molt forta que crec que tots hauriem de ficar de la nostra part per pal·liar-la. El fons del discurs de Fermo em va agradar molt perquè va saber dibuixar molt bé el missatge que tots tenim dins, però crec que pel context i els ànims que es respiren al poble, en aquest moment cal fer un discurs, en la forma, més calmat. De segur, que en un futur, vindrà el temps de fer una oposició més agressiva. A més, ara, tots sou autoritats, per la qual cosa caldria que, de la millor forma possible, us aclimatareu els uns als altres i intentareu apostar pel bé del poble. Penso que haurieu de desestimar l'energia negativa que comporta la confrontació i deixar lloc per a les idees i, com a regidors que ara sou, arrimar el muscle a l'equip de govern, sempre que el seu saber fer i les seues idees ho permeten, clar. Doneu-vos una oportunitat, tal vegada és una manera que fer pluralisme ideològic en aquest poble. Ànim i endavant.

    ResponElimina
  25. Vosaltres sou com la punta de l'iceberg, davall, sostenint-vos, es troben els votants a qui representeu i que us han fet emergir: ensenyeu el millor de vosaltres perquè sou el reflex d'aquestos,una part important de la població que ha obtat per uns valors quasi perduts en el poble: transparència, diàleg, respecte i per què no, il.lusió.Ànim!!!

    ResponElimina