Pàgines

dijous, 25 de febrer del 2016

PLENARI EXTRAORDINARI 25 DE NOVEMBRE



1. Informe Ampliació trencadora ametles Frutos Secos del Maestrazgo SA.

S'està tramitant pel Servei Territorial d'Urbanisme l'expedient del Dictamen d'Interès Comunitari d'ampliació de la trencadora d'ametles, i desprès de què el Servei Territorial no l'aprovat perquè ha considerat insuficient l'informe emès pel tècnic municipal, sol·licita a l'ajuntament un informe per l'òrgan competent. Així ens assabentem JPA, abans ningú ens havia posat al corrent d'aquesta tramitació.

Preguntem qui és l'òrgan competent i el secretari ens contesta que el Pleno. Diem que hem tingut constància d'aquesta tramitació tan complexa ara que se'ns convoca a un Plenari per a què votem emetre un informe exigit per Conselleria.

- Per què no se'ns ha informat d'aquesta tramitació quan feia l'informe el tècnic municipal, o quan heu rebut la sol·licitud de Conselleria (d'això fa un mes) i, heu tingut que esperar l'obligació d'un Plenari? som regidors d'aquest ajuntament. No se'ns contesta.

Demanem que s'ajorne la votació dels punts de l'informe per a un proper Plenari, ja que JPA no hem tingut temps d'informar-nos del projecte. Tampoc hem tingut temps suficient per parlar amb l'empresa ni amb els veïns afectats pel projecte.

Se'ns diu que se'ns ha informat amb antelació i dins dels terminis com sempre, i que si volíem consultar l'informe amb el tècnic municipal un dia en concret pel matí, ell estaria. Es cert que aquesta vegada ens heu convocat 3 dies abans del Plenari (en comptes dels 2 que sempre convoquen), però això no és temps suficient per vore un expedient extens que no faciliteu la consulta per la vesprada (a l'ajuntament tenen la sol·licitud d'informe de la Conselleria des de fa un mes). També entenem que ha de ser el tècnic municipal qui ha d'estar a la disposició dels regidors, sense imposició d'horaris. Som regidors que depenem de la nostra jornada laboral. (L'alcalde ho sap i no facilita la nostra labor, no la vol facilitar, no l'interessa la transparència, res ha canviat en eixe aspecte respecte a l'anterior legislatura)

Preguntem si s'ha comunicat als veïns l'ampliació i si hi ha presentada alguna al·legació. Se'ns contesta que no s'ha comunicat.

La regidora Eva Segarra pregunta si es faran sorolls i ocasionarà molèsties als veïns. L'alcalde no li contesta. Nosaltres li contestem que els impactes han de constar a l'informe del tècnic, que si ella l'ha consultat. Ens diu que no.

La regidora pregunta que si s'absté, si igualment s'aprovarà. JPA demanem que aquesta pregunta conste a l'acta. La regidora pregunta que quin mal hi ha amb la pregunta. Li diem que cap, que no hi ha cap mal en què una pregunta que es fa al Ple conste a l'acta.

El secretari diu que en el Pleno hi ha que aprovar les condicions. L'Alcalde no està al cas (convoca un Pleno i no sap el que hi ha que acordar) i comença a comptar euros en veu baixa ell a soles. Li preguntem que quines càbales fa i, ens respon que compte el que ha de pagar l'empresa. Nosaltres quedem al marge. Finalment acorda baixar a la meitat el cànon i que es page en 30 anys. Els regidors del PP estan d'acord i nosaltres continuem al marge (així no es fan les coses a l'ajuntament)

Es passa a votació, JPA tornem a demanar que s'ajorne la votació per a un altre Pleno a fi de recaptar més informació, que entenem que és una empresa consolidada al poble i que la seua ampliació crearà activitat i llocs de treball. Però a nosaltres no ens s'ha explicat res, no hem vist l'expedient i, fins que ens s'ha demanat que votem a un Plenari no hem tingut constància del projecte. No podem votar, ni a favor, ni en contra ni tan sols abstenir-nos un projecte que desconeixem. Si s'ajorne la votació el resultat podria ser una aprovació per unanimitat.

· No s'ajorne la votació i el resultat és 4 vots a favor i una abstenció per part del PP. JPA no votem.

2. Ratificació sol·licitud Conselleria d'Educació programa llibres de text.

Albocàsser no apareix dins del llistat de municipis que s'han beneficiat del programa de subvencions de llibres de la nova Conselleria d'Educació. Si no s'haguera ampliat el termini Albocàsser s'haguera quedat fora.

Se'ns diu que si no s'haguera ampliat, s'hagueren demanat dins del termini, que als llistats definitius ja eixirem.

3. Sorteig elecció membres Meses Eleccions Generals.

S'ha procedit fer el sorteig dels membres que han de conformar les dues meses electorals amb tota normalitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada