Pàgines

divendres, 24 d’abril del 2015

Plenari extraordinari 16 d'abril


Punt únic. Aprovació reconeixement extrajudicial de crèdits

L'Alcalde comença dient que s'han de pagar factures de l'any passat, perquè la partida estava esgotada i no hi havia diners.

- S'ha informat d'alguna manera a la gent, a part del tauló d'anuncis, de l'ordre del dia del Plenari? Hem de repetir la pregunta i l'Alcalde un poc atabalat diu que s'ha fet com sempre.

Es tracta d'aprovar el pagament de factures de l'any passat, com l'alcalde ha dit, perquè no es van pagar amb els pressupostos de 2014? Se'ns contesta que el sistema de pagament es complex (la complexitat són factures de subministrament i de festes)

- Clar, eixos pressupostos es van aprovar al novembre, i els d'enguany, que estem al l'abril, encara no estan confeccionats. Ara encara es paguen, entre altres, la presentació i els bous de Festes. JPA no governarà aixina, els números eixiran.

- Està la factura del muntatge i desmuntatge de la plaça que puja 11.705 €. La del 2011 va pujar 3.380 € sense càrrec del servei de grua. Al 2012 a l'Ajuntament li va eixir debades per què la plaça la va muntar l'empresa de l'Alcalde. Se'ns diu que en part sí. Li preguntem que on està la factura de l'altra part i no tenim resposta. Al 2013 la factura va pujar 7.203 € (un increment de 3.823 €) . Ara l'increment és de 4.500 €, no serà per què al 2014 treballava en el muntatge l'Alcalde? Se'ns contesta que no, que està el corro i altres coses que els altres anys ho feia l'Alcalde.

- Per què, respecte al 2013, 82 hores més facturades de mà d'obra i més del doble en maquinaria? Se'ns contesta altra vegada que està el corro i l'arena.

- Una altra factura, de netejar el pati de l'escola va costar 1.383 €. És de netejar la pólvora que va quedar després del castell de Festes? Se'ns contesta que es va netejar i es va tallar un arbre i es van podar els altres.

- Sí, ho posa a la factura que es va tallar un arbre. Es va tallar perquè feia nosa per tirar els coets? Se'ns contesta que es va tallar perquè ho van sol·licitar els veïns.

- Suposem que el preu de la mà d'obra era a 17 €, a la factura no consta, però és la mateixa empresa que va muntar la plaça a eixe preu. Va costar 81 hores de netejar el pati? Això són 10 dies una persona... Se'ns contesta que es va netejar dues vegades, es va despedregar (?), i es van fer coses (?) que els altres anys no es podien fer.

- Volem fer una comparació. Els calendaris de felicitació que es van repartir a Nadal van costar 650 € i les targetes de felicitació que va repartir JPA ens en van costar 34 €. Es va demanar pressupost abans? Se'ns contesta que aquest any no hi havia patrocinadors i es van fer a Vinaròs (?), els altres anys es feien a Castelló (?) i eixien de franc.

- JPA sol·licita ara, ací al Plenari, el Compte General de 2014 en el que no s'han pagat aquestes factures. JPA el publicaria, i la gent coneixeria a què atendre's abans de les eleccions municipals. L'Alcalde diu que ho sol·licitem per escrit. Li diem al secretari que conste en l'acta i ja està sol·licitat. A partir de quan podem passar a consultar-lo? L'Alcalde diu que ja ens avisarà.

Insistim en què diga quan, o no vol l'Alcalde que la gent conegue els Comptes actuals abans de votar? Ens contesta que ni vol ni no vol (?).

Ja fora de Plenari li preguntem si vol fer algun comentari a la noticia política del dia sobre la detenció de Rodrigo Rato. Diu que és lamentable lo de este home, lo de Griñán, lo de Chávez, lo dels catalans i lo de Podemos. (Aquest home "lamentable" ha robat els estalvis de gent treballadora)


- No se'n deixa de noms? L'Alcalde se'n va (com sempre té presa, i és el primer en abandonar el Plenari).

1 comentari:

  1. M'encanta....ni vol ni no vol. Ja tenim canción del verano com el caloret....

    ResponElimina