Pàgines

dijous, 2 d’abril del 2015

Beques de formació en pràctiques 2015


L'Ajuntament d'Albocàsser s'ha adherit a les beques del Programa de Pràctiques Formatives de la Diputació per a estudiants veïns del poble (Convocatòria en BOP de 12/02/5015 i Bases en BOP de 28/03/2015).
Les beques convocades en són dues, i les dues per a monitors de l'escola d'estiu per a estudiants que estan cursant estudis de Grau de Mestre en Educació Infantil o de Tècnic Superior  de Animació Sociocultural. Cada beca està dotada amb 500 € bruts mensuals cofinançats al 80% per la Diputació i 20% per l'Ajuntament. No s'especifica la durada, sols que màxima serà de tres mesos.
El termini de presentació de sol·licituds serà fins el 10 d'abril. Les bases i la documentació que s'ha d'aportar es poden consultar al tauló d'anuncis de l'Ajuntament. La Comissió Avaluadora estarà integrada per Ana Belén Tena Bellmunt com a presidenta, Guillermo Rubert Castell i Isabel Rubert Miralles com a vocals, i Ernesto Romero Galindo com a secretari.
Aquestes beques són una bona iniciativa per a què els estudiants pugen adquirir pràctica i ampliar coneixements, però sempre i quan hi haja transparència en la selecció dels candidats, i consensuant les bases i la Comissió Avaluadora amb l'oposició.
En la convocatòria no s'especifica com es divulgarà per a què arribe a tots el estudiants del poble. S'ha penjat al tauló d'anuncis de l'Ajuntament i segurament es farà de la manera reconeguda del "boca a boca", com sempre és fa en aquest Ajuntament, incloent també els programes Salari Jove. En altres pobles s'anuncia als diaris.
Veiem que aquest any, tal conforme va dir JPA en anys anteriors, no es valora més als estudiants universitaris que al de cicles i es valora l'expedient acadèmic. Però, el currículum que cal presentar no és valora, i per suposat torna ha haver entrevista a porta tancada. El coneixement del valencià, llengua pròpia del poble, no és requisit i no es valora la minusvalidesa, ni es té en compte la situació social familiar. Continuem tornant a trobar a faltar una beca tècnica d'oficis que  tingue eixida dins del poble.

No s'ha comptat amb l'oposició per consensuar les bases, i el que més puntua en el barem és l'entrevista. Aquestes bases continuen donant joc als favoritismes i compra de voluntats, inadmissible des d'una institució com és l'Ajuntament on tots el veïns som igual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada