Pàgines

dilluns, 4 d’agost del 2014

La corrupció de la casta política



La corrupció, lluny de remetre, està a l'ordre del dia. No passen gaire dies sense que hi haga un nou cas. Exministres, dirigents autonòmics, alts càrrecs d'administracions i de partit, alcaldes i responsables municipals, càrrecs d'empreses públiques, polítics al cap d'entitats financeres... estan dins la teranyina de la corrupció. Les causes obertes són per: prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversacions, blanqueig de capitals, estafa, frau, revelació de secrets, apropiació indeguda, falsedat documental... Tots posen la mà a la caixa comuna i ningú torna els diners.

Una moda implantada pel PP, el partit més corrupte de la història d'Espanya, i que quan ix un cas d'altres carreguen tot l'entusiasme de "salvadors" de la corrupció, i dient això no volem justificar a ningú.

Suïssa o Andorra s'han convertit en el destí de prestigiosos polítics que amb la seua reputació cobren comissions en les adjudicacions amb diners de tots. Els polítics més xicotets, els que sols tenen la "reputació" a nivell local, augmenten el seu patrimoni a base d'hipoteques per poder "col·locar" les comissions als adjudicataris subornats. Aquests diners no embruten les mans, o sí, el que es clar és que embruten la vida.

A Espanya: 1.700 causes obertes, 500 imputats i sols 20 a la presó. El cost social que això ens comporta és de 40.000 milions d'euros. A la Comunitat Valenciana molts imputats i cap empresonat. Alberto Fabra ha apartat fins 23 alts càrrecs de la Generalitat i càrrecs orgànics del PP per acabar imputats en casos de corrupció (Gürtel, Nóos, Emarsa, Blasco, RTVV, Calatrava, Brugal o frau a Hisenda). No s'ha atrevit amb imputacions a diputats autonòmics i alcaldes, que s'aferren amb ungles i dents a la seua acta. Però, a aquesta gentola els podem fer fora la gent amb el nostre vot. Així tenim que el 3er "partit" en les Corts Valencianes són els imputats del PP.

Podem mencionar els casos més sonats i recents: Bárcenas, Mata, Pujol... però sobretot al "totpoderós" Carlos Fabra, pare polític de l'ara President i del que el nostre Alcalde, també imputat per prevaricació i enriquiment il·legal, presumia públicament de ser el seu amic. Carlos Fabra s'ha pres el seu temps en deixar la presidència provincial del partit sense que Alberto el fera fora. Al President li ha tremolat el pols amb aquest  personatge demostrant la seua i coneguda feblesa política.

JPA tenim indicis sobrats de què al nostre poble també hi ha corrupció política, així ho hem publicat al nostre blog i ho hem fet saber a la gent casa per casa: falta d'informació i privació a la consulta d'expedients, anomalies en el funcionament intern i dels Plenaris, comptes confusos i amagats, o la dubtosa procedència del manifest augment patrimonial del nostre alcalde. Pensem que tenim motius argumentats i documentats per denuncia-ho i els posem a la disposició del que vulguen conèixer. No som covards, però sols ho farem si vosaltres ens feu saber el vostre suport i recolzament.

Els corruptes aparenten tranquil·litat, però internament no la tenen, de fet demostren nerviosisme i desassossec i només es presenten davant la gent que tenen enganyada.

3 comentaris:

  1. Sou covards. Vos voleu escudar en la massa per actuar. Si teniu proves al jutjat. Si realment es vol presentar una denúncia no es diu que es va a presentar, es presenta. No cal que utilitzeu a Carles Mulet per presentar-les. Aneu a la Fiscalia, al jutjat o la Guàrdia Civil i presenteu la denúncia. Des de l'anonimat és molt bonic llargar. Aneu al jutjat, poseu dni noms i cognoms a la querella i a partir d'ahi que la justícia diga. No vos cal tanta literatura. La denúncia la firmaràs tu Fermosell?, o voldràs que la signen tots els bocassins per així escapar per la gatera. O és que no la vols pagar per si ixes condemnat a pagar el jui. I si, este comentari és anònim. El dia que poseu nom i cognoms a qui escriu els vostres articles farem el mateix.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan Fermosell diu: Els articles els escriu JPA, de fet és el nostre blog. Com diem en l'article, els arguments documentats els posem a la disposició dels qui vulguen conèixer-los. I com diem en l'article anterior apropa't i parlarem.

      Elimina
  2. -Feu-los públics. Esquerra Unida ho ha fet amb molts documents de la Generalitat i no ha passat res. Porteu-los al jutjat i no feu tanta literatura ni intoxicació. Deixeu de fer seguiments personals a familiars de regidors com si foreu la Gestapo. O teniu por d'anar al jutjat? És que si no, no s'entén tanta literatura i tan poca acció. Al final tot fa indicar que és una fixació que teniu amb l'alcalde que, segur, ha fet coses malament, però si ha comès un delicte, ho sabeu, i no el denuncieu també l'esteu encobrint i això també està penat. Igual vos esteu convertint en cooperadors. O resulta que voleu anar d'amagades a veure si algú vos presta la cara per anar a la Fiscalia. Vos enteneu vosaltres mateix. Si és tan greu denuncieu. Ja feu tard.

    ResponElimina