Pàgines

dijous, 5 de desembre del 2013

CDR: eixe desconegut



L'11 de desembre de 2009, ara fa 4 anys, s'inaugurava el Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat d'Albocàsser pel subdelegat del Govern a Castelló. Va estar finançat íntegrament pel govern d’Espanya a través del Ministeri de Sanitat i Política Social, amb les aportacions de l’IRPF efectuades pels ciutadans i ciutadanes que marquen la "altres fins d’interès social" en la declaració de la renda. Aquest Centre és membre de COCEDER (Confederación de Centros de Desarrollo Rural), una ONG d'Acció Social d'àmbit estatal, formada per 22 CDRs, que funcionen de manera autònoma i solidària i que tenen com a objectiu principal el desenvolupament social, evitant així que el col·lectiu de persones que viuen al medi rural queden exclosos d'uns nivells bàsics de benestar i la lluita per la inclusió social, la coherència i els drets socials.  El pressupost per a la construcció d’aquest centre va ser de 288.811 euros.

En l’actualitat les activitats que es porten endavant en aquestes instal·lacions són:

 - Amb el col·lectiu d’immigrants es realitzen dos programes: educació compensatòria per a menors en edat escolar en col·laboració amb els centres educatius d’Albocàsser, i classes d’alfabetització per a immigrants adults. També la possibilitat d’accedir a l'aula d’ordinadors amb connexió gratuïta  a Internet.

- Amb el col·lectiu de dones del món rural es duen a terme dos programes encaminats al seu manteniment físic. Es tracta del Taller d’ Esquena i Gimnàstica de Manteniment.

- Amb el col·lectiu de persones majors també es duen a terme dos programes encaminats a la millora del seu estat cognitiu: El Taller d’Estimulació Cognitiva com a prevenció del deteriorament cognitiu i el de Rehabilitació Neuropsicològica per a majors amb demències. A més de la millora del estat cognitiu (memòria) també es porta endavant, a la sala de rehabilitació que hi ha habilitada en el Centre (amb material i maquinària adequada i la direcció de les sessions a càrrec d’un fisioterapeuta), un programa de rehabilitació física per a majors que ha tingut gran acceptació entre la població de la 3a edat.

Cal destacar que aquests programes que s’estan duent a terme són gratuïts gràcies  que el CDR Alt Maestrat és subvencionat per les administracions públiques com ara el Ministeri de Sanitat i Serveis Socials i la  Diputació de Castelló.

A més a més aquest centre, amb aquest programes en marxa, està donant feina a 6 treballadors durant pràcticament els 1         2 mesos de l’any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada