Pàgines

dilluns, 18 de juny del 2012

JPA: un any a l'Ajuntament


    
 Ara fa un any que els veïns vau decidir que JPA entrara a l'Ajuntament. Des de la irrupció dels independents en el consistori les coses es veuen de manera ben distinta, volem demostrar que som capaços de complir la comesa que ens s'ha encarregat.

     Al llarg de l'any ens hem adonat que l'equip de govern actua seguint el guió que els marquen, sense criteri propi, amb demagògia i ignorant-nos en els actes institucionals i invitacions. Ens hem trobat amb un alcalde rígid, que es deixa portar per la intuïció del moment, amb una manera ambigua de parlar sense concretar, amb pal·liatius, i que no justifica actuacions als plenaris. Un alcalde que té temor a la crítica, al suggeriment i al debat, i que desitja el govern en solitari, cosa que el converteix en sospitós.

     Un any després ens hem quedat sorpresos en conèixer la situació delicadíssima de 174.829 € d'impagats al calaix, d'altres que pareix que han desaparegut, i un deute de 882.861 €, la meitat del qual generat en l'últim any. Producte de la desfavorable gestió econòmica ha segut la pèrdua de la credibilitat d'un equip de govern que no vol consens.

     Del programa electoral que ens va oferir el PP local, en un any veiem que:
     - La nova escola està en marxa. Una excusa per obrir un PAI amb interessos que no són els del poble, hipotecant als veïns amb un préstec que ja paguen els "agüelos" dels xiquets que l'inauguraran i que continuaran pagant els fills d'aquests xiquets. Uns terrenys de 16.127 m2 quan amb 4.900 m2 hi han prou i ja tenim el terreny de l'escola actual; a més a més 65.000 € gastats en l'adequació, però no per al terreny de l'escola, sinó per obrir carrers.
     - La piscina coberta no es fa. Ací entren en escena els famosos 3 milions d'euros pressupostats l'any passat i que han omplit boques sense que ningú els ho fera dir. Ara han canviat el destí dels diners i no hi ha piscina, els vorem? "Ojalà".
     - El museu etnològic cal passar per davant per veure en quina situació es troba.
Les previsions, segons l'alcalde, és que s'inaugure "quan estiga acabat".
     - Els accessos a l'auditori per a quan? és realment un auditori?
     - La gratuïtat dels llibres de text, els pares saben que s'ha incomplert.
     - S'ha creat l'ecoparc, aprovem aquesta gestió.
    - S'han fet les Jornades de la Tòfona, bé, molt bé. Està en projecte les Jornades de l'Ametla, la Fira de l'Oli quan? Tal vegada faltaria la promoció que mereix, per la seua història, la Fira de Sant Pau.
     La política en què ens hem centrat aquest any ja la coneixeu: JPA treballa per la transparència, hem dedicat molt d'esforç en obtindre informació de l'estat de la economia sense resposta, l'escola s'ha de quedar al lloc on està, el cànon de sanejament no s'ha de cobrar als grangers, el rebut de l'aigua s'ha d'equiparar al dels pobles del voltant... Els regidors estem oberts i receptius a tots els representats i no sols als que ens vau votar. Des de l’oposició volem influir i farem propostes per arribar a acords, però cal un gir, un canvi de rumb, perquè preguntem-nos tots, el projecte i model de poble que tenim és el que volem?

     JPA vol arribar a tots i per això us portem a casa les publicacions que durant l'últim mig any hem inserit al nostre blog. JPA us invitem, una vegada més, a visitar-lo de tant en tant per estar al dia de la política local, i a participar amb els vostres comentaris.

5 comentaris:

  1. Esteu fent una gran feina i accedint al que per als llocs on els veïns tenim dret a accedir però en aquest proble se'ns VETA. Espero que no us cremen amb els desaires, el passotisme i la incultura que els caracteritza. Ànim i moltes gràcies per tindre'ns informats.

    ResponElimina
  2. Felicitats JPA!!! Moltes gracies per informar-nos del que pasa a l'ajuntament, seguiu sempre aixi amb transparencia e ilusió.

    ResponElimina
  3. Felicitats pel primer any al consistori i pel treball que esteu duent a terme lluitant per una transparència que no hem tingut durant molts anys.

    Ànims i seguiu així, aneu per bon camí.

    ResponElimina
  4. Lo de l'ecoparque esta mol be.Lo que no esta tan be del ecoparc, tots sabem el que es.

    ResponElimina
    Respostes
    1. el que no està bé , es que no sa fet una selecció de personal per a treballar al eco parc, sa elegit al treballador a dit com sempre, no em tingut opció ha portar cap curriculum ni ha fer cap entrevista, com sempre han agut enxufats

      Elimina