Pàgines

dimarts, 18 d’abril del 2017

COMISSIÓ ESPECIAL DE COMPTES 22 DE MARÇ

1. Dictamen del Compte General 2015

La Comissió està formada per Joan Fermosell, Antonio Querol i Joaquín Puig. Ara, a març de 2017 encara es fa el dictamen dels Comptes de 2015, ho diem per fer-nos una idea de com es tracten els comptes en aquest Ajuntament.

El secretari comença dient que ha hagut una mala recaptació per part de la Diputació, que ha deixat de cobrar alguns impostos, i que s'ha incomplert la regla de la despesa per lio de factures. Nosaltres pensem que són excuses per la poca formalitat i mala gestió interna d'aquest Ajuntament en tots els sentits, comptes inclosos.

Joan Fermosell fa constar a l'acta que:
- Aquest Compte no ha estat a la disposició dels seus membres abans de l'1 de juny de 2016 conforme marca la normativa municipal.
- Sols es faciliten els ingressos i despeses a partir de la convocatòria i fora de l'horari de l'Ajuntament i sols s'ha pogut revisar fins el mes de juliol. (Segons el secretari no hi ha res per consultar)
- No s'ha facilitat el Major de despeses ni el Major d'ingressos.
- No s'han facilitat les factures pendents de pagament.
- Les contractacions d'obres es fan per adjudicació directa sense demanar pressupost.
- Les factures d'obres les considera inflades, així com els projectes presentats per l'arquitecte.
- Factures del pressupost de 2014 es paguen al 2015.

Es demana aclariment sobre 12.262 € pagats per interessos de demora a Instalaciones Ferrandis (recordem que el Sr. Ferrandis era aquell dels famosos esmorzars amb l'Alcalde i que feia les paelles per a l'Ajuntament). L'Alcalde contesta que són interessos que ha demanat el jutjat per una denúncia de factures impagades, que un altre no ho haguera demanat.

Es pregunta com fa constar l'Alcalde que posa mitjans de la seua empresa particular per fer treballs per l'Ajuntament amb contracta d'altre. Contesta que es mitjançant una subcontracta. El secretari, aixina, sense cap rubor insinua que ho pot fer. Joaquín Puig diu que ho diem perquè és l'Alcalde, que sempre ens posem amb ell. Joan Fermosell li contesta que ho diu perquè ho fa, o és que no podem dir el que l'Alcalde fa il·legalment?

DADES DEL COMPTE GENERAL DE 2015:



                                 

- Les factures pendents de pagament ascendeixen segons el secretari a 30.686 €, però no les ha facilitades.

- El romanent de tresoreria era de 41.184 €.
- Segons el Ministeri d'Economia i Hisenda l'Ajuntament d'Albocàsser a 31/12/2015 posseeix un deute de 503.000 el 35,63% del pressupost municipal que ascendia a 1.411.786 € (el secretari en tenia de prevista 385.664 €). Això vol dir que l'Ajuntament ens té endeutats a cada veí en 377 € que estem pagant dels nostres impostos.

Estat del deute:
· Del terreny de l'escola i la casa de la plaça queden per pagar 212.624 € i s'han pagat 8.432 € d'interessos.

· Del préstec per pagar factures queden per pagar 142.048 € i s'han pagat d'interessos per 777 €. Són factures dels anys 2009, 2010 i 2011 de bous de festes, de comerços, de llum, d'anuncis a diaris... Encara paguem factures dels anys on tots els membres de l'Ajuntament cobraven, bé sous o bé comissions informatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada