Pàgines

dissabte, 2 de maig del 2015

Com es vota


Cada elector rebrà de l'Oficina del Cens Electoral una targeta censal amb les dades actualitzades de la seua inscripció en el cens electoral i de la Secció i Taula en la qual li correspon votar.

La votació comença a les 9 hores del dia 24 de maig, i acaba a les 20 hores. La identificació de l'elector davant la Taula es realitza mitjançant: DNI, passaport, permís de conduir o targeta d'identitat d'estranger. No importa que aquests documents estiguen caducats, però han de ser els originals, en cap cas fotocòpies.

Els electors s'acostaran a la Taula d'un en un i manifestaran el seu nom i cognoms al President. Els vocals i interventors comprovaran a través de les llistes del cens el dret a votar i la identitat de l'elector. Aquest lliurarà per la seua pròpia mà al President el sobre o sobres de votació tancats, qui, sense ocultar-los en cap moment a la vista del públic, dirà en veu alta el nom de l'elector i, afegint "Vota", lliurarà el sobre o sobres a l'elector, qui els dipositarà en l'urna.

Vot per correu

Fins al dia 14 de maig de 2015, data en què finalitza el termini per a sol·licitar el vot per correu, els electors podran acudir a qualsevol oficina de Correus i sol·licitar l'imprès per a votar per correu. Degudament emplenat, el lliurarà personalment en qualsevol oficina de Correus, acreditant la seua identificació amb la presentació del seu DNI. L'elector que sol·licita el vot per correu, ja no pot votar personalment.

A continuació, l'Oficina del Cens Electoral envia per correu certificat al domicili de l'elector un sobre amb la següent documentació: una papereta de cadascuna de les formacions polítiques que es presenten, un sobre de votació, el certificat d'inscripció en el cens i un sobre en el qual figurarà l'adreça de la Mesa on li correspondria votar.

Una vegada que l'elector haja escollit la papereta de vot, la introduirà en el sobre de votació corresponent i el tancarà. Inclourà el sobre de votació i el certificat en el sobre dirigit a la Mesa i ho remetrà per correu certificat no més tard del 20 de maig. Aquest enviament és gratuït per a l'elector.

1 comentari:

  1. Teniu programa electoral ? cuan el fareu public? com el finaçareu ? pujareu o baixareu els imposts municipals?
    O el unic objectiu vostre es desbancar al PP?

    ResponElimina