Pàgines

dilluns, 2 de febrer del 2015

Enxufats


És com coneixem col·loquialment als beneficiats pel nepotisme. La paraula s'usa amb el significat de "proporcionar a una persona una feina o un benefici mitjançant influències, especialment si es tracta d'algú que no té prou mèrits". No oblidem, però, altres expressions com: col·locar, amiguisme, favoritisme, tenir padrins, anar recomanat, etc.

Sempre s'ha dit que qui té padrí es bateja, però ara l'elecció a dit s'ha convertit en una pràctica habitual, en una rutina en les administracions públiques. Els empleats públics que han guanyat el seu lloc per oposició i honestament noten la falta de reconeixement, enfront d’eixes persones que han accedit a un lloc de treball per qüestions familiars, d’amistat o de pertinença a un partit.

Ser polític és fàcil i satisfactori, i el que és barrut fa el que li dona la gana. A més la impunitat que els atorga la justícia polititzada fa que se senten per damunt del bé i del mal. No obstant, quan se'ls diuen les coses, directament com són, aquesta gent s'indigna i diuen que se'ls està desprestigiant i et neguen la salutació, confonen el càrrec amb la persona i fan de l'administració sa casa. Han perdut tot el respecte societat.

El PP prima "l'enxufisme", crea ocupació per a familiars, gent de la seua llista i afins. Tenir vincles amb ells sembla un valor segur, es així com sedueixen a uns i enganyen a la resta. A la llista de "col·locats" cada dia hi ha noves incorporacions. El clientelisme present en ajuntaments, diputacions, administració autonòmica, empreses públiques i empreses amb contracta beneficia al seu entorn. Aquestes últimes, les empreses beneficiaries de contractes a dit són la gran tapadora per a "enxufar-se" i beneficiar-se ells mateixos i als seus, per això la privatització de l'Administració, ací caben tots els que no saben on col·locar-los en detriment de la qualitat del servei. Clar que primer són ells i la seua família, tu vota'ns que "el teu ja arribarà", així t'enganyen, o creuen enganyar, perquè la gent ja els coneix i sols els queden els mancats de recursos. Els llocs de treball han d'estar en mans de professionals, no "d'enxufats".

Veiem com la nostra Diputació està plena "d'assessors" que en comptes de ser persones tècniques, titulades, capacitades per assessorar als polítics en el seu treball diari, són personal "enxufat" pel PP, són familiars, regidors, alcaldes que perden l'alcaldia, noves novies... i amb sous altíssims per damunt de la seua competència professional. Una mostra és la gent que hi ha a la Diputació de la nostra Comarca:

- Joaquin Puig Segarra, regidor d'Albocàsser. Assessor vicepresidència 3ª.
- Juan José Carreres Montull, alcalde de Tírig. Secretari grup polític PP.
- Baudilio Martinez Monferrer, exalcalde de Benassal. Coordinador de Projecte Castelló Ruta de Sabor.

I... que fan pels pobles de la Comarca? (Perquè aquesta gent també l'escollim nosaltres amb la papereta que votem en les municipals).

Al nostre poble veiem com l'Alcalde, regidors del PP i gent de la seua llista, tenen un familiar directe o ells mateixos amb un sou, de nomenament a dit en l'Ajuntament de Castelló, de la Diputació, del mateix Ajuntament, d'una empresa amb contracta de la Generalitat o d'una empresa que rep diners de l'Ajuntament.

JPA, ja vam donar a conèixer l'opacitat com es van seleccionar per a Agent Turístic i Monitor Esportiu al personal eventual de la passada legislatura, del favoritisme vist en el procés de selecció i examen de la plaça eventual de Agent de Promoció Social, o de què les beques del Programa de Pràctiques Formatives de la Diputació es donen a conèixer boca a boca segons M. José Colomer. Ara també tenim pendent el procés de selecció per la plaça ocupada recentment del Programa Salari Jove, i que no creem que se'ns facilite perquè l'Alcalde voldrà amagar com s'ha cobert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada