Pàgines

dissabte, 22 de febrer del 2014

L'escola no es construirà



En el  Mediterraneo
http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/castellon/educacion-construira-5-centros-mas-2015_859035.html de 2 de febrer apareixia la notícia que Educació construirà 15 centres més en el 2015 i abans d'acabar la legislatura. Es relacionaven el nom dels 15 pobles i no apareixia Albocàsser en el llistat. També deia que eren 27 els centres construïts en el que portem de legislatura, 5 d'ells en la província de Castelló. L'escola d'Albocàsser no està en les mires de la Conselleria, l'Alcalde no se sap posicionar davant la Consellera que ens va passejar pel poble i que vol treure el transport de l'Institut (i també tancar-lo?).

En la premsa del mes de juny venia una relació de centres amb deficiències detectades en la que figurava el CEIP Joan de Brusca per manca de manteniment i per pendent de reforma parcial. No constava en pendents de reforma total ni en nova construcció. Ara, es confirma que Conselleria no construirà una escola a Albocàsser, i l'última visita de la Directora Territorial era només "rutinària", segons l'Alcalde.

En el Plenari de setembre de 2012 li vam preguntar a l'Alcalde per a quan estava previst cedir els terrenys a Conselleria i ens va contestar que principis del 2013. En el Plenari de juny de 2013 es va aprovar iniciar la cessió a la Conselleria d'Educació dels terrenys per a l'escola nova. Els terrenys encara no estan cedits. En el Plenari desembre de 2011 l’Alcalde va dir que preveia inaugurar l’escola nova per al curs 2014/2015, i ho va ratificar en el Plenari de setembre 2012, però ja no ens podia contestar en el Plenari de juny de 2013, la seua supèrbia no li va deixar admetre que era impossible.

L'Alcalde, encara avui, no ha donat cap motiu fonamentat sobre la conveniència del canvi d'ubicació de l'escola, que si és cap de comarca, que aposta pel futur o que en la zona anirà un nou institut... i què? què tenen a veure eixes contestacions amb el canvi d’ubicació de l’escola, contestacions sense arguments.  Mares i pares, direcció, i també la Junta de Govern, saben que l'escola planificada per a Albocàsser és l'aulari d'un CRA (col·legi rural agrupat) i no una escola com a tal, serà una escola més xicoteta que la que tenim ara. L’Alcalde no té cap document que li garantisca la construcció d'una escola nova, i així i tot s'ha gastat més de 600.000 € de tots, d'un Ajuntament que amaga factures sense pagar.

La urbanització dels terrenys on ha d’anar ubicada la nova escola ha costat 259.891 €, i s'ha sufragat amb el Pla d'Inversions municipals de 2012 per decisió de la Junta de Govern municipal, perquè els diners s'hagueren pogut invertir en altres projectes. Es va adjudicar a Garcia Monterde SL pel procediment de negociat sense publicitat per un import de 232.579 €. En l'expedient de la urbanització dels terrenys no consten ni millores ni la gestió de residus per part de l'adjudicatària.

També s'invita al concurs a les empreses Geo i Excapiedra Almazora SL. La primera amb una nota posterior, diu que no pot executar obres, per tant per què s’invita, a què es dedica?. La segona, en l'expedient que se'ns ensenya no es contempla la seua oferta, l’hem demanada, però no se’ns facilita per part del Secretari.

La realització consistia principalment en: execució de la rotonda, enllumenat, accés rodat i per als vianants , clavegueram, i abastiment d'aigua i comunicacions. No s'ha executat la partida "energia elèctrica" i s'ha compensat amb reomplert i compactat amb graves, refinament del terreny, millores en l'abastiment d'aigua potable i millores en la xarxa de sanejament. Ens preguntem que, si aquestes millores s'han fet realment, ja que l'Alcalde no ens deixa comprovar-ho, per què no constaven en el projecte de G. Rubert SL? i per què constava una partida si no s'havia d'executar?.

En l'expedient del Pla Especial Centre Docent i Àrea Educativa figura un certificat on consta la planificació de la reposició de l'actual CEIP Joan de Brusca i la construcció d’una secció d'Educació Secundària. El Pla Especial compren 16.127 m², el Centre Docent 10.349, l'Àrea Educativa 1.566 m², i la resta són vials.

En la Memòria Justificativa que vol justificar tota la despesa que comporta aquest terreny, diu disbarats i absurds com que la presó tindrà una gran repercussió en l’augment de població, que en el poble no hi ha terrenys per poder ubicar l'escola, que es pretén establir una zona contigua per activitats educatives complementàries (sense especificar quines, ara per què no es fan?).

El perfil del CEIP Joan de Brusca és de 3 unitats d’infantil i 6 de primària. Segons informe de Conselleria, la idoneïtat és de 4.500 m², i el terreny actual passa de 8.000 m².

Tots els tràmits del Pla Especial del Centre Docent s'havien d'aprovar per majoria absoluta del Plenari, d'ací el convocar un Plenari Extraordinari quinze dies d'abans de les eleccions, corria "massa" pressa, no fora que "eixos" de JPA llevaren la majoria absoluta. Eixe procedir diu del mètode de governar del nostre Equip de Govern.

En la Sessió ordinària de setembre de 2011 de la Junta de Govern, es va aprovar el Projecte d'Expropiació dels terrenys per a la escola nova. Constava en l'acta que existia urgència per posar-los a disposició de la Conselleria perquè duga a terme les obres i el retard pot comportar la perduda de la inversió. Li vam preguntar a l'Alcalde si podia explicar això i ens va contestar que es podien perdre subvencions. Doncs, deuen estar totes perdudes.


Ens mereixem tantes confusions i mentides?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada