Pàgines

dilluns, 22 d’octubre del 2012

El cobrament de la nova taxa de fems no estava autoritzat



Així ho reconeix ara la Diputació. Aquest estiu els veïns vam pagar la nova taxa de fems imposat pel Consorci de residus de la planta de Cervera. Ningú ens va notificar l'existència d'aquest tribut i, a pesar d'això, se'ns va domiciliar en els nostres comptes bancaris. L'Ajuntament va donar les dades personals dels veïns a la Diputació, encarregada de recaptar la taxa, vulnerant així la llei de protecció de dades. Molts afectats dels pobles del consorci van presentar Recursos i ara la Diputació els dóna la raó. Admet que el cobrament no estava autoritzat i els torna els diners (Radio Castellón).

JPA ens vam oferir des de el nostre blog a facilitar el model de Recurs i de facilitar informació al respecte, també ho anàvem anunciant al tauló d'anuncis de l'Ajuntament, però algú s'encarregava de llevar la informació amb el vist i plau de l'Alcalde, com ha reconegut en l'últim plenari que a JPA no li permet penjar informació al tauló d'informació municipal. Nosaltres tampoc hem recorregut el cobrament de la taxa, com havíem de pensar que una institució com la Diputació actuara de manera il·legal? quan d'obsessionats estan els polítics pels nostres impostos! Sí que hem assessorat a comerços i empreses que han volgut recórrer perquè els cobren dues taxes i també hem recorregut un trimestre de la taxa perquè se’ns cobra des de gener i els residus del poble no es van portar fins abril.

Estem del costat de qui pensa que la taxa es abusiva i que s’encareix més encara amb el 10 % que es queda la Diputació pel cobrament del rebut, i pel "servei" d'uns ecoparcs que en molts municipis ni tan sols s’han construït i que més que fomentar, desanimen al reciclatge Al nostre poble qui va aprovar la taxa que ara paguem va ser president del Consorci i ara assessor del vicepresident 3er de la Diputació. Com deien els catalans aquest estiu "això no es paga ni a Barcelona".

La neteja dels contenidors tampoc està d'acord amb el que paguem per la recollida i transport dels residus, 4.000 € mensuals de les nostres butxaques, on posem la mà per obrir-los? 

1 comentari:

  1. Quin asco de contenedor, i com eixe la majoria del poble.Paguem i volem un bon servei i l'ajuntamen deuria velar pels interesos de tots i no nomes de uns pocs afavorits.

    ResponElimina