Pàgines

dilluns, 16 de juliol del 2012

Nou perfil de l'escola





Ningú podíem pensar en la situació escolar que ens  trobaríem recent acabat el curs escolar. Fins i tot, ni els més realistes pensàvem que el Govern de la Generalitat poguera portar les retallades d'aquesta manera a l'ensenyament rural, i ens quedàvem curts a l'hora de preveure les condicions del començament del nou curs escolar al poble. Ens han deixat amb 2+3+menjador, o siga 2 unitats d'infantil i 3 unitats de primària més menjador, i es passa de 12 mestres fixes a 5. Tot això amb pràcticament la mateixa matrícula de xiquets.

Tot el poble ens hem de sentir discriminats amb aquestes decisions que, lluny de afavorir els serveis dels pobles d'interior, ja de per sí prou castigats, ens ofeguen cada cop més. 

Aquesta situació ens a pillat tant de sorpresa perquè el 25 de novembre de 2011, el llavors Conseller d'Educació, José Ciscar, i ara Conseller de Presidència, Vicepresident del Consell i Portaveu del Consell, contestava a la Mesa de les Corts Valencianes:

            

També l'actual Consellera d'Educació, Mª José Català, informava a la Mesa de les Corts Valencianes el 24 de febrer de 2012:

     

Aquestes contestacions es produïen com a resposta de dues preguntes promogudes per JPA a causa de la falta d'informació per part de l'Alcalde pel que fa a les escoles noves. Ara les hem ofertes a l'Alcalde per a què les faça valer davant l'Administració amb la finalitat de què es puga reconduir el nou perfil de l'escola, però l'Alcalde ni tan sols s'ha interessat  per elles. Acata i calla, mentre les conseqüències de la decisió política les paguen els xiquets i tot el poble en general. Una vegada més, i ja ens té acostumats, veiem que el partit preval davant els interessos de la gent.

Tenim l'escola més vella del País Valencià i Conselleria  ha estat esperant des del 2003 uns terrenys que l'Alcalde no cedia perquè volia una escola de dues línies, ara en tindrà una amb cinc aules. Fa un préstec a corre-cuita en període electoral per expropiar uns terrenys de 16.127 m2 amb un cost de 134.112 € més 65.000 € dels plans provincial per l'adequació dels terrenys, més els de l'estudi d'impacte ambiental, més el portar la llum, i ara en posa 259.915,34 € del Conveni de la Diputació. Però si tenim prou m2 en l'actual terreny o està ubicada ara l'escola!

L'Alcalde mai ha explicat públicament la conveniència de canviar l'escola de lloc, i les seues excuses l'han portat a dir mentides com: En l'actual terreny no hi ha espai suficient per una escola segons les exigències de la Conselleria d'Educació, o també, En la nova zona educativa està prevista la construcció d'un institut. Tampoc ha admès mai que l'escola tinguera una ordre d'evacuació, ni ha assumit responsabilitats ni el que comporta. La seua obstinació per obrir un PAI, que respecte al promotor del qual, no sols es incapaç de contestar a la pregunta en un Plenari de si ha fet alguna compra conjunta amb ell, sinó que a més a més, amaga la pregunta en l'acta del Plenari, ens embolica en una macroinfraestructura que per a aquest poble i en els temps que corren és inviable.

JPA proposa que ara aquest terreny amb diners ja invertits i els del Conveni de la Diputació s'utilitzen per la creació d'una residència per a la gent gran que no es pot valer per ella mateix. Algú més, a més de JPA, li ho hauria de fer vore, a l'Alcalde, i fer-lo desistir d'aquesta obcecació.

37 comentaris:

  1. El poble te el que es mereix ni mes ni menys, el AMPA com a representacio dels pares d'alumnes hauria de remoure cel i terra per a defençar els drets dels nostres fills i pel contrari no hi fan res, quina vergonya que no els importa ni els seus propis fills..... això si, si es tracta de anular excursions ahì si que els pica i protesten, no hi ha qui ho entenge!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pregunto: l'AMPA no s'escull per votació de tots el pares?

      Elimina
    2. L'ultima AMPA se va formar per voluntaris.

      Elimina
    3. Amb l'ojectiu clar de fer d'escut a l'Ajuntament, esperant les seues ordres i paralitzant qualsevol mobilització, només les que anaven contra els mestres. No són concients del mal que un AMPA com aquest està fent als xiquets. Com a pare els demano per favor que deixen estar als mestres que fan molt bé la seua feina, no fiqueu més canya i com a associació defengueu els drets dels nostres xiquets. Si ficareu la mitat de ganes que quan us vau mobilizar per les excursions, segur que aconseguiriem alguna cosa.

      Elimina
  2. L'Ampa està pel que està, per malparlar dels mestres, de l'escola, de les excursions i dels pantalons que porten. Sempre han pensat més en l'estat dels mestres (cotxina enveja) que en el benestar dels xiquets, encara deuen estar pensant la famosa frase "QUE SE JODAN" i com no saben vore és enllà no deuen pensar que l'educació i calitat dels nostres fills s'en va a pique, per això estan a la piscina, cara al sol, com a fardatxes en lloc de moure's pels xiquets i per la educació del poble. Menys mal que s'han ficat voluntaris. vergonyós!!!

    ResponElimina
  3. No espereu q l'AMPA faja res, perq són tots del mateix partit q el nostre benvolgut alcalde.
    Recordo q fa molts anys ens vam manifestar tallan la carretera en Sant Pau per a evitar q ens llevaren l'institut, i va funcionar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A l'AMPA els podem fer un monument al voluntariat, ja que gràcies a ficar-se voluntaris per ordre del senyor alcalde ( o senyora) han conseguit obstaculizar els drets dels xiquets, més que per a defensar-los. Passaran a la història i ens enrecordarem de cadascun d'ells perquè gràcies a la seua passivitat i per no molestar als mandataris del PP en aquest poble van llevar quasi tots els mestres i van enviar la qualitat educativa del poble a fer la ma. Els farem un monolito al parque per la seua labor.Quins pebrots.

      Elimina
  4. el que tenim que fer es presentar-nos nosaltres i no deixar que, es presenten voluntaris aquesta colla de indocumentats

    ResponElimina
  5. Si no fuérais anónimos, ¿diríais lo mismo?. Resulta obsceno leer estos comentarios. En la próxima asamblea del ampa , espero que la gente opine lo que realmente piensa. Es necesario, porque estaremos toda la vida siendo anónimos a este paso. Si creeis que el ampa debería cambiar la junta, proponerlo. También digo, que no vendría mal utilizar el blog del ampa para estas opiniones, porque hace un flaco favor a JPA que se utilice este blog para que la gente se desahogue viscerálmente. Recordar que el ampa es una asociación y que los socios tenemos voz y voto. Utilizarlo, pero no de esta manera, que solo conduce a algo no constructivo. Es mi opinión personal y no quiero ofender a nadie con ello, pero creo que debemos ser más activos y menos anónimos. Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. no sabia q el AMPA tenia un blog. puedes darme la direccion ???

      Elimina
    2. http://ampacollegijoandebrusca.wordpress.com/page/2/

      Elimina
  6. Y hablando del tema de la escuela, creo que no se hará una nueva escuela en un montón de años, viendo la que nos estamos comiendo a nivel nacional, autonómico y local. Quien crea lo contrario, porque se lo ha dicho un amigo de confianza y esas cosas de estos sitios, es su problema. Se pueden hacer cosas para intentar no perder más calidad de vida, ya que se está convirtiendo esto en calidad de supervivencia. Se pueden presentar recursos y esas cosas, pero creo que no valdrá de mucho. Yo solo apelo a la inteligencia de los que gobiernan el ayuntamiento, porque está claro que ese solar, no va a tener una escuela y que luchen por defender, por lo menos, lo que tenemos todavía. Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si en la que esta caiem, encara tenim ganes de comprar cadafals i fer festa es que no tenim ni un poc de cervell, que es fique els cadafals on li càpiguen al senyor alcalde

      Elimina
    2. Yo pienso que fiestas tiene que haberlas, pero ajustando las cuentas al máximo y cambiando el chip del consumismo. Se podrían planificar actividades con un coste pequeño y un montón de ideas. Pero hace falta un compromiso serio por parte del PP local. Hay que estar también a las maduras....

      Elimina
  7. JPA ha demanat amb data 16 de juliol la celebració d'un Plenari Extraordinari amb el següent ordre del dia:
    1. Gestions, tramitacions i actuacions fetes com a conseqüència del nou perfil educatiu de l'escola Joan de Brusca.
    2. Motius que justifiquen la conveniència del canvi d'ubicació de l'escola.
    3. Detall de les previsions del cost total dels terrenys i el seu condicionament per poder cedir-los a Conselleria.

    Després de la resolució del 29/06/12 ( DOCV 04/07/12) pareix que ara, amb aquesta sol•licitud i després de vore que altres pobles s'han mobilitzat, han entrat les presses per justificar que es fa alguna gestió al respecte.

    JPA també ofereix les dues contestacions fetes en el seu dia pels respectius Consellers, i que a l'Alcalde no han interessat, a l'AMPA i al Consell Escolar, per si les volen utilitzar a l'hora de demanar que es reconsidere el nou perfil de l'escola.

    ResponElimina
  8. Veien les preguntes i contestacions del consell,me quedat sorprés, os esteu menejant molt JPA.Anims.

    ResponElimina
  9. que voleu, un mestre per a cada xiquet, si no teniu xiquets, la culpa no es de conselleria, si voleu mes mestres, critiqueu mens y foll.. mes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Simplement, volem una educació digna i de calitat per als nostres xiquets, no com la que han recibit alguns!

      Elimina
    2. Jo vullc una escola pública de qualitat i en valencià.

      Elimina
  10. sobre tot els que han estudiat a la planeta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pos la majoria de xiquets del poble han estudiat a La Planeta i entre ells han eixit premis fi de carrera,premis d' instituts, llicenciats, diplomats, tecnics... simplement com a tots els altres instituts ni mes ni menos.
      O encara hi ha gen que es pensa que als altres IES niguen els gossos en llonganises!

      Elimina
  11. Si los niños no tienen maestros ,QUE SE JODAN , yo los mios los llevare a una escuela privada ,religiosa por supuesto , donde educacion ,no les va a faltar ,como no me falta a mi. por cierto, muchas muchas muchas gracias por votarme.

    Andrea Fabra ,(hija de p.... olitico del pp)

    ResponElimina
  12. andrea Fabra puede ser una hija de p..., pero recuerdo que el año pasado una regidora de jpa, mediante facebok envio a todo el pueblo de albocasser a la farmacia a por vaselina...(porque en este pueblo nos gusta ke nos den por ...)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qué tiempos esos, que podías ir a la farmacia todos los días a comprar vaselina. Ahora solo se puede ir los días que tiene guardia, gracias a que tenemos un aeropuerto sin abrir, una ciudad de las ciéncias en quiebra, una tierra Mítica quebrada, una copa américa para otros, un supercircuíto urbano, un montón de asesores y asesoras chupando del bote, bolsos de cocodrilo para todas y trajes para todos, campos de golf para el niño y la niña, etc. Una lista demasiado larga. Gracias PP local y autonómico, muchas gracias.

      Elimina
    2. jajajajjajaj Christian Robles cada dia dia me gusta más lo que escribes !!!!!

      Elimina
  13. GRANDE CHRISTIAN ROBLES; MUY GRANDE!!!

    ALTO Y CLARO.

    ResponElimina
  14. Jo volia contestar al que diu que no hi han xiquets al poble i que si volem un mestre per a cada xiquet, tenim quasi que 100 xiquets a l´escola i no volem un mestre per xiquet, però si una educació de qualitat i no amuntonar 25 xiquets de 2 cursos diferents en aules diminutes on crec que es molt difìcil donar classe a 2 nivells. I un altra cosa no em senc gens identificat amb l´AMPA que fa el que vol i pren decisions sense contar amb el que pense la resta de pares.

    ResponElimina
  15. S'ha demostrat aquesta setmana que l'AMPA quan vol si que ens informa a tots els pares a través de correus electrònics, perquè no ho fa per a facilitar-nos informació d'altres qüestions? o per preguntar-nos el que pensem de certes coses? o per passar-nos els comptes anuals de gestió? Com a soci crec que tinc dret a saber en que es gasta els diners que jo pago com a soci, ja que no fan cap assamblea anual com totes les associacions per informar-nos. Actualment hi ha molt de xoriço suelto i no m'agradaria emportar-me cap sorpresa quan ixquen, ja que si que sabem els diners que hi havia abans (encara que també de manera informal). Jo tampoc em sentisc identificat en aquest AM I QUE ENS AMAGA ELS COMPTES.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I als que no tenim correu electronic i som socis , no ens han de informar com als atres ?

      Elimina
  16. Els del ajuntament el que tenen que fer el limpiar els carrers del poble, que fa una setmana que ha passat lo del" autos locos" i encara hi ha palla per tot arreu , no es vergonya això ? tanta gent que hi ha sense faena!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. en lo q mos cobren de BASURA ja podrien estar els carres més limpios

      Elimina
  17. Dons les pareperes del parque ja fa un parell de dies que no baixo però han estan plenetes molt de temps, fen aulor, no cabie ni una pipa, quina vergonya, i tenies que emportar-te la basura a casa perquè no cabie res més. Tant de pagar per basura i les parereres del poble fan vergonya.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enhorabona, la teva queixa ha tingut resposta. Gràcies a Manolo i l'ajuda de
      l'aguatzil, ara tenim el parc " como los chorros de oro"....ara que dure!

      Elimina
  18. M´he enterat que que enguany, per tercer any consecutiu també ixen a fer l´espectacle de la nit de festes els mateixos xiquets, no me pareix gens just de cara als altres xiquets del poble que sempre ixquen els mateixos, encara que aquets any haguen agarrat un altre curs, hi han molts xiquets al poble que també tenen il.lusió i que mai han tingut l´oportunitat d´eixir, i no ho veig just, s´haurie de tindre mirament per tots els xiquets i no sempre per els mateixos, me pareix bé si volen tornar a eixir els de sempre però que no s´obliden dels altres xiquets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Simplemen demanem DEMOCRACIA I IGUALTAT D'OPORTUNITATS. Tan dificil es!!!

      Elimina
    2. I no s'en donen vergoña que nomes ixquen a ballar els cursos dels fills dels concejals del PP i afines. Hi ha xiquet que eixirà de l'escola sense haber participat cap any en res.

      Elimina