Pàgines

dimarts, 17 de gener del 2012

Escoles noves



L'Ajuntament ja ha iniciat el condicionament dels 16.127m2 de terreny hipotecat de la que ha de ser nova Area Eductiva. En ella està prevista la construcció d'una escola on es necessiten no més de 4900m2 i, un institut? El diners provenen de la Cooperació Econòmica de l'Estat a les Inversions de les Entitats Locals del 2011 que la Diputació gestiona mitjançant el Plans Provincials i concedeix a tots els municipis pel mer fet de sol•licitar-los, dels quals 30.875 euros els aporta el Ministeri, 30.875 euros la Diputació i 3.250 euros l'Ajuntament.

     Ara mateix, a pesar de la inversió feta, l'Ajuntament no té garantida la construcció per part de Conselleria de la nova escola perquè no hi ha cap document signat entre ambdues entitats i el perfil constructiu no va per eixe camí, a més a més, quin invent és el del institut sense cap estudi ni projecte educatiu fet? No es pot justificar aquesta inversió si no és per justificar l'obertura d'un PAI paralitzat no sabem ben bé si per la normativa europea.
     Els sindicats estan denunciant contínuament la situació dels centres educatius pels impagaments de la Conselleria, n'hem volgut reproduir una mostra: La Conselleria d'Educació segueix sense pagar les despeses de funcionament als centres educatius del País Valencià, públics i concertats, que s'estan veient immersos en una situació insostenible. En els centres públics aquesta partida afecta les despeses de manteniment, materials, etc., però en els centres concertats el problema és molt greu perquè en aqueix capítol estan inclosos els salaris del personal d'administració i serveis. En la premsa escrita del cap de setmana llegim: Els col•legis i instituts exigeixen al Consell els 8 milions pendents des d'abril per a continuar funcionant / ja no hi ha folis en els centres educatius, no queda per a fotocòpies, els estudiants ja no disposen de material escolar, classes sense professor perquè tampoc es cobreixen les baixes / alumnes de l'Alfons XII de la Vall d'Alba van denunciar la falta de calefacció. Tant l'Associació de Directors d'Infantil i Primària com l'Associació de Directors de Secundària de la província de Castelló coincideixen en assenyalar que la inanició financera dels centres públics és "molt greu i més seriosa del que pareix".
    
     Com s'han de construir escoles noves? Des de JPA sempre hem defensat una escola nova, una escola que hauria de fer anys que hauria d'haver estat construïda, però en el mateix indret on està l'actual, un lloc privilegiat per al nostres xiquets i sense hipoteques a 20 anys. El 65.000 euros s'hagueren pogut emprar en adequadament i neteja de carrers, per exemple, que falta fa, com fan altres pobles que es preocupen per l'estètica i imatge del seu poble.

31 comentaris:

  1. Encara no tinc fills, pero segurament ni els meus nets voran eixa escola nova.

    ResponElimina
  2. necessiteu més proves???? més clar,aigua.

    http://www.economiadigital.es/valencia/notices/2011/09/la_empresa_publica_ciegsa_agoniza_con_una_deuda_que_roza_los_2.250_millones_22105.php

    ResponElimina
  3. espero que a la publicata de Sant Antoni, li donen un poc de canya a l'Alluntament, avore si espavila que ja esta bé, prendre el pel a tot el poble

    ResponElimina
  4. JPA per favor, seguiu ben de prop aquesta obra.Tots volen fer grans obres perque es quan entre contrates i subcontrates entre tots es repartixen el pastis.Esteu al tanto!!!

    ResponElimina
  5. Quina vergoña, hi ha centres aon els xiquets es tenen que portar els folios de casa i per un altre costat estan construint l'estatua de l'aeroport SURREALISTE!!

    ResponElimina
  6. Alguns pajaros encara tenen la barra de venir al poble i lluir els coches grans i nous mentres van lapidan els serveis publics mes bàsics com son educació i sanitat.Aixo si,a ells ni tocarlos.La C valenciana som la risa del pais.Ara, tenim el que ens mereixem.

    ResponElimina
  7. Osti! Això es el camió de l'alcalde? si, no?
    Ha de ficar el nas a totes les obres de l'ajuntament? Quina barra. No li queda ni vergonya.

    ResponElimina
  8. I aixo esta clar que la empresa del alcalde estiga treballan en una obra publica?
    Aixó te algun nom.

    ResponElimina
  9. les obres del poble sempre les fa l'alcalde, o sinos algun obré amiguet d'ell

    ResponElimina
  10. LO que te que fer el señor alcalde , ja que sa empeñat en fer la escola nova , es donar treball ,a tots el obrers del poble que estan parats. que son molts i despres pa acabar de rematar la faena i quedar com un señor, es emplear a totes les dones del poble pa limpiar les escoles noves, que tambe son moltes les que estan parades sense faena i sense cobrar res , de res, per lo menos no estara tot perdut i estarem tots contents

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ole, ole i ole fa temps que no sentia una cosa més inteligent, tan de bo passes de veres

      Elimina
  11. Aixó es el que deuria fer, pero el que ell faria seria fer l'obra entre ell i l'amic i el que quede per a les amigues de la filla.

    ResponElimina
  12. les amigues de la filla tindran que acabar de fer el cursillo.......claro que en lo que se tarda en fer una escola igual ja an acabat!!!!!

    ResponElimina
  13. Vull aprofitar la data d'avui, 27 de gener , dia de la memoria de l'holocaust per rendir homenatges als bocassins que van morir assassinats als camps de concentració nazi:
    NOM Any de naixemnet/Lloc i any de defunció Anys
    Albert Falcó, José 1908 Gusen, 14/11/1941 33 años
    Carceller Albalat, Pablo 1889 Gusen, 26/03/1941 41 años
    Miralles Barberá, Tomás 1904 Gusen, 29/11/1941 37 años
    Montañés Bellmunt, Ángel 1918 Comando Steyr, 9-12-1942 24 años
    Montañés Escrig, Vicente 1908 Gusen, 19/12/1941 33 años
    M'haguera agradat haver conegut la seua història, pero de menudets no ens contàvem aquestos fets i quedaren en l'oblit (volgut).Potser encara queda algú viu que vulga recordar les seus vides, tan curtes.Impressiona saber que els nostres pares/avis van jugar amb ells pels carrers del nostre poble...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Descansen en Pau !! i que no es torne a repetir la historia

      Elimina
    2. Tambe seria bo recordar ,a tots el bocassins victimes de la guerra civil, de un bando y del altre, y a totes les victimes de la repressio franquista, alguns de ells ,els que van perdre ,oblidats en alguna fossa commu.
      Ells es van deixar la vida ,lluitan per uns ideals de llibertat ,i els ho agraim ara votant al sucessors politics del seus assesins .EL PARTIDO POPULAR ,¿per aixo voliem lA "DEMOCRACIA JUANCARLISTA" ?

      Elimina
  14. que fort lo que pase ha este poble, les obres publiques les fa el alcalde o " allegados" els cursos formatius o tallers de empleo, amigos o simpatizantes
    aqui a este poble no canviarem jamas de los jamases

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara ho dubtaves , pos espavila que en beuràs de més grosses

      Elimina
    2. Tu t'has presentat per afer el curset i has tret punts??

      Elimina
  15. Mires per aon mires sempre son els mateixos/es els que estan a primera fila.I ells/elles no sen donen vergoña?, perque lo de la selecció previa en els cursets no seu creuen ni ells, per lo menos els d'aci del poble.

    ResponElimina
  16. En la terra bona es reompli les seues finques de terra que no val res. Fa viages pel camí del mas de Navarro. El saldó per als atres. Ni en aixó te vergoña.

    ResponElimina
  17. Tot aixó ho fa perquè ningú li pare els peus, ens queixem i ens queixem, pero ningú tenim collons per a denunciarlo

    ResponElimina
  18. I si el denunciem, li passarà com a Camps: no culpable i tot solucionat

    ResponElimina
  19. Ells creuen que son intocables,perque no me direu que despues de lo del carrer San Pere i el barranc en lo que la gent va parlar i continue passejanse en el camion treballan a una obra publica.Que miren cap atras a Paquito i Don Carlos encara que ixquen inocents el mal trago no els lo lleve ningu.

    ResponElimina
  20. Ei!! Mireu per internet els esquets setmanals de Xavi Castillo "VERIUEU-HO" sobre la actualitat politica de la nostra Comunitat. Podem fer un veriueu-ho de la política local també. PA CAGAR-SE!!!!!!

    ResponElimina
  21. Somos seres humanos. Tenemos boca, podemos expresarnos y pensar lo que decimos. A estas alturas, me resulta muy vago que todavía estéis empeñados en despotricar a la gente de forma anónima. El que tenga un problema, debe y tiene que solucionarlo. Cada cierto tiempo, hay plenos ordinarios en el ayuntamiento. Es ahí donde los ciudadanos tenemos que acudir y es ahí, donde tenemos que decir estas cosas. Ahí hay que preguntarle al alcalde si lo que hace es legal, si la empresa contratada (supongo que será tani), le ha subcontratado o qué, etc. Me parece que ya es hora que la gente se expresa de esa forma, porque el blog está muy bien para intercambiar ideas y para estar informados, pero también es muy necesario que la gente de la cara. Yo lo tendría más fácil si no la diera, pero prefiero que me miren mal, porque digo lo que pienso, soy más libre y me siento más agusto. Yo en el próximo pleno ordinario, si puedo iré, y en el turno de preguntas de los ciudadanos, preguntaré. Me respondan o no, preguntaré a la cara. Lo del carrer Sanp Pere y el Barranc, todos sabemos (porque tenemos ojos y sabemos ver y mirar), que el camión del alcalde, sus empleados y él mismo estaban trabajando en la obra. Estoy seguro que si alguien se lo pregunta en un pleno, de forma pública, él va a decir que es mentira y que no hay pruebas de ello. Pero es lo que hay que hacer: preguntar y no quedarse con las dudas. Yo mismo le preguntaré en el próximo pleno qué labor ejercicía construcciones valltorta en el movimiento de tierras de la planeta. Es más fácil decírselo a él mismo, que pregonarlo por el blog.
    Por ello pido, que la gente tenga más valor, que aquí no se mata a nadie, que aquí no se echa a nadie del trabajo, más que nada porque quedan muy pocos trabajando y que cuando no utilizas el anonimato, los comentarios son más constructivos, porque no se vomitan las palabras; se piensan y se razonan. Un saludo y a ver si en el próximo pleno somos más.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó Chirstian Robles, pero jo particularment no parlo perque tinc temor, tinc temor de que algun membre de la meua família i o mateix no tinguem faena , estem tots parats els fills i el pares, ens apuntem a cursets i no mos agarren , no més ens falta que ens agarre mania el alcalde o algú dels seus amics, ja se que es una error no parlar a la cara, pero se de molts que desde que s'han manifestat publicamnet , estan sense treball i els miren malament , natros no ens podem permetre fer-nos vore

      Estem pitjor que als temps de Franco, entonces no podien parlar pero teniem treball Un saludo Christian, continua sen com eres , gent com tu fa falta sempre molts anims

      Elimina
  22. Muy bien Cristian, bien dicho. Como ha dicho el comentario posterior al tuyo, gente como tú hace falta en este pueblo.
    Un abrazo y no cambies nunca.

    ResponElimina
  23. Aixo li passe a mig poble i ja no te dic si te veuen parlar en algú de JPA.

    ResponElimina
  24. Jo parlo en tots, tan em fa que siguin del JPA, que del PP, tinc clarissim qui son els meus amics, pero els bons dies i una conversa la tinc en qualsevol, i al que no li agrade que no so menje

    ResponElimina