Pàgines

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Centre de Salut


Al 1994 es signava el conveni entre l'Ajuntament i la Conselleria de Sanitat per a construir un Centre de Salut en el nostre poble. Al 1995 la Conselleria d'Hisenda acceptava la cessió  dels terrenys i el govern de la Generalitat va destinar 35 milions de les antigues pessetes per iniciar les obres. Ja en 1996 amb els primers pressupostos del govern del PP, s'adjudicaven 10 milions més. En total 45 milions que no es van gastar perquè el projecte es va paralitzar.

A pesar de que el projecte ja estava iniciat, el llavors conseller Joaquín Farnós, el va paralitzar, i va instar a l'Ajuntament d'Albocàsser a renunciar al Centre a favor de Benassal (a Albocàsser governava el PSPV i a Benassal el PP). En una compareixença parlamentaria, el conseller, va assegurar que la seua Conselleria no tenia cap intenció de construir un Centre de Salut a Albocàsser, i va dir que les noves instal·lacions s'ubicarien a Benassal, ja que en les eleccions que va guanyar el PP així es va prometre. Davant aquesta injustícia, l'Ajuntament d'Albocàsser va decidir recórrer als tribunals la determinació al considerar que era una decisió política.

A l'any 2000, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana donava la raó al nostre Ajuntament en aquest contenciós amb la Conselleria de Sanitat, per incompliment d'un conveni signat, enregistrat i desenvolupat en tots els seus apartats.

La construcció, es va adjudicar al 2001 a l'empresa Macala Construcciones SL, per un import de 407.124 €, i en les subcontractes ja van participar les mateixes empreses que actualment se'ls s'adjudiquen els contractes de l'Ajuntament, inclosa l'empresa de l'Alcalde.

El Centre de Salut es va inaugurar al 2003, i en la tauleta inaugural figuren: el president José Luís Olivas, imputat pel cas Bankia, el conseller Serafín Castellano, a un pas de ser imputat pel cas Taroncher i l'alcalde Antonio Querol, investigat per la Fiscalia Anticorrupció i amb falta d'ortografia en el seu tractament.

Els serveis d'atenció primària del Centre de Salut d'Albocàsser són: Medicina General, Infermeria, Pediatria, Urgències i Treballador Social un dia a la setmana i té que ocupar la consulta d'Urgències al no tindre el Centre cap consulta més lliure. Per als serveis de Llevadora i Rehabilitació ens hem de traslladar a Les Coves, i per als serveis de Radiografia, Dentista i Medicina Interna a La Vall d'Alba (com no). En el programa electoral, el PP es comprometia a dotar-lo de nous serveis, fins ara no n'hem vist cap. El que sí que es veuen són les herbes i la brutesa del carrer i dels seus voltants, encara que, endreçats, un poc, pels propis treballadors. Del Centre de Salut d'Albocàsser depenen els consultoris auxiliars de: Benassal, Vilar de Canes, La Torre d'en Besora, La Serratella, Culla i el de temporada Font d'en Segures.

Aquesta és la història del nostre Centre  de Salut, un Centre que si el govern municipal d'aquell temps no l'hagués portat als jutjats no el tindríem. Un Centre que si haguera segut pels noms que apareixen en la tauleta de l'entrada no estaria construït, no els angoixa i preocupa eixa autocondecoració immerescuda?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada