Pàgines

dilluns, 29 d’abril del 2013

Beques



març de 2013 publicava les Bases per a la concessió de beques de formació de la Diputació Provincial 2013. El 5 d'abril l'Alcalde signava les Bases de la convocatòria de dues beques de formació en les àrees d'administració i turisme en l'Ajuntament d'Albocàsser. El termini per a la presentació de sol·licituds acabava el 10 d'abril. Ja està ve en 5 dies, no cal més si no s'assabentarà  massa gent. Tampoc cal fer cap pregó, que aquestes coses a la gent no l'importen tant com la sardineta, i a la web oficial, doncs "pa què?" està per a altres coses. Així, l'Alcalde podrà oferir les beques amb diners de la Diputació i de l'Ajuntament a qui ell vulga.

Hem vist exposades en el tauló d'anuncis de l'Ajuntament unes bases entre els requisits de les quals estan, entre altres:
- Trobar-se cursant Cicles Formatius de FP o Ensenyaments Universitaris.
- Tindran una durada de 2 mesos a l'estiu i estaran dotades de 1000 € cadascuna, el 80 % sufragat per la Diputació i la resta per l'Ajuntament. L'alta en la Seguretat Social anirà a càrrec de l'Ajuntament.

També:
- S'adjuntarà Currículum Vitae. (Però no s'especifica que es valorarà d'ell)
- Per estar cursant estudis universitaris es valora 2 punts, per estar cursant estudis no universitaris 1 punt. (Però no són requisits? Perquè es valoren? I si tant un com l'altre són requisits, perquè es valora un més que l'altre?)
- Coneixements de valencià fins a 3 punts. (No es requisit la més mínima formació en la llengua pròpia d'ací)
- Entrevista personal es valora 5 punts. (Ho siga que ja es poden aportar mèrits ja..., que als candidats els determinarà la Comissió Qualificadora)

No hi ha cap apartat que valore el coneixement d'idiomes o el tracte personal, qualitats quasi imprescindibles per a unes beques de turisme i administració com les que s'ofereixen.

La Comissió Qualificadora estarà integrada per:

- President: Ana Belén Tena Bellmunt, promotor social.
- Vocal: Manuel Ibañez Miralles, peó.
- Vocal: Isabel Rubert Miralles, treballadora social.
- Secretari: Ernesto Romero Galindo, secretari, amb veu però sense vot.

No ens sembla la manera més justa i equànime de fer un concurs públic amb igualtat de condicions per a tots els aspirants. Mentre els estudiants d'Albocàsser ho passen mal per buscar-se un avenir, no és de rebut que el PP municipal puga garantir per als seus afins uns recursos a costa de diners públics mitjançant una selecció gens transparent.

Si desconfiem és per la política "d'enxufisme" que ha practicat l'equip el PP municipal en els últims anys, una pràctica sectària que perjudica al dret d'igualtat de tots els bocassins. Amb tota la descaradura perquè, com s'han fet les últimes oposicions a l'Ajuntament?, quins mèrits tenien els càrrecs de confiança de la passada legislatura? o, qui treballa en les empreses adjudicatàries de serveis que es paguen amb impostos municipals?

JPA som clars i taxatius, no hi ha d'haver cap tracte de favor cap a cap participant. Per això, la nostra mesura és l'eliminació de l'entrevista, no hauria d'haver entrevista, i per tant, els criteris de valoració i admissió, serien objectius i no donarien joc a cap mala interpretació. La Comissió Qualificadora ha d'estar integrada per funcionaris o professionals que no siguen, ni personal eventual, ni amb contracte temporal, vinculacions properes al seu contractant, i sobretot consensuada amb l'Oposició en l'Ajuntament. És l'única forma de seleccionar a les persones que, de debò, mereixen obtenir les beques.

Demanem coherència i igualtat en un procés de selecció que ha de ser net, transparent, obert i objectiu. És a dir, sense entrevistes subjectives ni Comissions Qualificadores nomenades a dit, que només prevalgue el currículum de la persona i que no estiga subjecte a criteris partidistes. Però l'alcalde que tenim no dialoga, només amaga i encobreix, defuig i "enxufa". Veurem com esdevé aquest procés.

6 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. I qué se supose que hi ha que fer si no tenim la possibilitat d'entrar a dit?? ¬¬ presentar currículum?? Gràcies.

    ResponElimina
  3. el termini de presentació era fins el 10 d'Abril.

    ResponElimina
  4. http://www.levante-emv.com/castello/2013/05/02/tribunal-cuentas-deja-subvencion-electoral-11-partidos-locales-castello/994377.html

    Si que hace falta que hableis de transparencia cuando vosotros tampoco cumplis. Querol y familia son como vosotros. Sois todos iguales.

    ResponElimina
  5. Una grandísima verguenza por parte del ayuntamiento, que tenía que haber dado difusión de esas becas.Hasta para una beca se tiene que recurrir al vil trampeo. No basta con desangran las arcas públicas. ¿Es ese el compromiso que adquirísteis cuando prometísteis servir fiélmente a la noble y leal vila de Albocàsser?.De aquel que opina que el dinero puede hacerlo todo, cabe sospechar con fundamento que será capaz de hacer cualquier cosa por dinero.

    ResponElimina
  6. pues si cristian, tu tambien a tu manera has saqueado las arcas gubernamentales, cuantos años cobrando de baja? cuantos años haciendo de fotografo sin cotizar?
    declaras todo lo que ganas con tus trapicheos...? y tu vas hablando de moralidad? anda ya¡¡¡¡. supongo que hablas con conocimiento de causa (cabe sospechar con fundamento que se es capaz de hacer cualquier cosa por dinero...)

    ResponElimina