Pàgines

dimecres, 16 de gener del 2013

Les contractes i els contractes públics



És sabut que està totalment implantada la pràctica de les contractes i subcontractes per a serveis en administracions públiques o en empreses amb participació pública. Clar, darrere hi han diners. I aquestes contractes estan vinculades d'alguna manera a algun alt càrrec de l'administració en qüestió. O no? mentrestant, el treballador ix perdent: la contracta no adquireix amb l'empleat un compromís ferm, les ocupacions que ofereixen aquestes empreses són de caràcter temporal, insegures i inestables, i per descomptat, també es guanya menys. No val el pretext que així l'administració recolza a l'empresa, estem parlant de llocs de treball en organismes públics, no d'empreses de producció o autònoms, que són les que realment haurien d'estar recolzats amb diners públics.

Malgrat aquestes pràctiques desaprensives, el "mandamás" que dirigeix l'organisme públic amb complexos aparents, té la descaradura de presentar-se davant la gent sense desvergonyiment, però salta i amenaça quan no té arguments perquè la consciència no la té tranquil·la, això sí, segueix amb les seues obcecacions a pesar de què afecten a tots i encara que no convencen a ningú. Són individus sense escrúpols morals.

El respecte als principis de publicitat i mèrit en la provisió de llocs de treball i contractació depenent de fons públics gestionats per l'Ajuntament d'Albocàsser, o amb empreses amb contracta pública hauria de tenir normalitat i fer-se amb igualtat de condicions per a tothom, no obstant, allò que està tèrbol confon i dóna lloc a un pols entre la corrupció i la veritat. Tot seria molt diferent si l'equip de govern aclarira les seues activitats i donés informació, però prefereixen posar traves a la rendició de comptes, tapar les conductes i amagar les seues actuacions, la prova evident és que no volen signar un codi que els comprometa amb el bon govern. També els òrgans de control tenen culpa.

En l'Ajuntament d'Albocàsser les contractacions es fan negociades sense publicitat i l'Alcalde es jacta i presumeix de què en les adjudicacions s'afavoreix a les empreses locals, però no mostra els expedients ni les certificacions d'obra. Tampoc mostra el contracte i la forma de provisió de l'Agent Promoció Social interina. Les ajudes, subvencions i cursos remunerats no es publiciten i es venen com a consecució pròpia (portmader, inem,...), el mateix Alcalde es va vore afavorit a nivell particular d'una subvenció de 21.000 € destinada a la creació i al manteniment d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals (DOGV 20/07/2006 pàg. 43). La contracta de neteja dels edificis municipals amb Instalaciones Ferrandis SL ens costava als bocassins 2.775 € mensuals quan la feina la feien dues persones a mitja jornada. No sabem com s'ha fet, ni els requisits, ni les condicions amb la nova empresa de neteja Santiago Garcia Boix, com tampoc la contracta de recollida de "basura" amb TETMA, ni el contracte amb FACSA. Aquestes contractes que se'ns amaguen les paguem directament dels nostres impostos municipals.

En el programa electoral de JPA dèiem: si per alguna cosa ens caracteritzarem serà en la transparència i publicitat dels nostres actes, dotarem de llocs per a taulons d'anuncis per mantenir als veïns informats de les gestions municipals i d'altres d'interès general. Des de JPA apostem per la igualtat d'oportunitats com a criteri d'allò més just.

15 comentaris:

  1. Cas Barcenas = Cas Albocàsser. De la mateixa escola.

    ResponElimina
  2. Als vostres seguidors ens agradaria saber com va ser el vostre encontre amb l'Ilustrissim Senyor President de la Generalitat, o no vos van disar ni vorel ?????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot bé i molt correcte. El president va estar cortès i educat amb nosaltres al igual que els quatre conseller/es que l'acompanyaven que també van estar atents i amables. Volem agrair a Antonio i Ximo les atencions preliminars cap a nosaltres i a l'hora les presentacions.
      Dir també que li vam fer arribar el Codi de bon govern que vam presentar al Plenari només signat pels regidors de JPA i amb la nota que els regidors del PP no el van voler signar.

      Elimina
  3. Enguay els majorals de San Antoni no tenien dimoni per cremar.Van demanar al PP un ninot i els en van enviar una grapatà.El problema va ser que com van arrivar 5 minuts tard no els van poder cremar i els van ficar a la balconà per a enriu-sen de tota la gent.

    ResponElimina
  4. He llegit el DOGV al que feu referencia y me quedat alucinat de la persona encarregada de la prevenció de incendis al 2006.Per aixó no va passar cap desgracia al incedi de La Planeta. Ara estic mes tranquil, estem en bones mans!

    ResponElimina
  5. Domes cal llegir els periodics per a vore que no a tots els pobles es governa igual.A Castellfort(PP) sa convocat i FET PUBLICA una plaça de peó i se han presentat 7 persones. A Vilafamés (PP) tamé sa fet PUBLICA la convocatoria de 1 plaça i se han presentat 21 persones.A Catí (PP) tamé es fa PUBLIC i a les persones que volen treballar al estiu, el ajuntament els demana la declaració de renta i primer son els que mes ho necesiten.
    Domes cal voler ser una miqueta juts i voler gobernar pa tots els veins.

    ResponElimina
  6. Si als pobles menuts tenim mangoneo de dines en contrates,subcontrates permisos de obres,favoritismes... imagineu a gran escala = BARCENAS

    ResponElimina
  7. FILESA , EREs andalucia, fondos reservados del GAL , menos mal que los socia-listos dan ejemplo y no meten mano a la caja ,ja,ja,ja,ja,ja.......

    ResponElimina
    Respostes
    1. La resposta tipica" Y tu mas" no soluciona el problema i mestres tan ¡sobre que te quiero sobre!.

      Elimina
  8. Tens tota la raó tots aquest sanganos a la presó i que tornen tot el que han furtat i "CADA PALO QUE AGUANTE SU VELA"(LA COSPEDAL)i al que li pique que se rasque, ja ,ja ja,ja.......
    No tenien que arreglá el pais, lo que san arreglat son ells!!! i ara retallades i mes retallades, paro,i mes paro.
    I de gracia no en fa gens, lo que no se la gent com aguantem tan perque es pa eixir tots al carrer i que pete per aon pete.

    ResponElimina
  9. perdona no me estaba riendo, es que soy tartamudo...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pos ya tajudaré jo a acabar la frase: Son tots uns chorisos de ja, ja ,ja.. jabugo

      Elimina
  10. Como dice mi abuelo , como no vuelva el Caudillo, esto no tiene arreglo, la democracia es un invento para enriquecerse los politicos, y engañar al populacho haciendole creer que votando decide algo ,cuanto esta todo ya decidido por ellos.
    Los politicos son TODOS unos chorizos ,TODOS.

    ResponElimina
  11. Tindriem q fer com en Islandia, tancar a tots els politics i banqueros a la presó. Pero igual no hi haurien prou presons per a posar-los a tots.

    ResponElimina
  12. TOTS NO SON IGUALS, el que diu aixó es perque pense que ell mateix pot arribar a robar, o a faltar a la paraula o a enganyar. No es excusa el que alguns desgraciats ho fan. Hi han persones honrades entre els polítics i els banquers,com en tot. La solucio no es tornar als temps de la manca de drets i de llibertats, no es temps de pasats "caudillos" (aixo no mos va anar be)son temps d'avançar, de seguir lluitant per una societat mes justa, d'acabar amb la corrupció denunciant als que s'aprofiten dels càrrecs públics i miren per ells i no pel be comú, eixos si han d'asumir responsabilitats. No hem de ficar a totes les persones al mateix sac, hem de rebutjar i reprobar als que no acaten les lleis i denunciar als lladres que tenen nom i cognoms davan de Justicia.

    ResponElimina