Pàgines

dimecres, 5 de desembre del 2012

Els grangers ja no pagaran el Cànon de Sanejament




Així és, aquesta taxa injusta es deixarà de pagar per desmesurada i abusiva. La Llei que regula el sanejament d'aigües residuals en la Comunitat Valenciana es vorà modificada amb l'entrada en vigor de la Llei d’Acompanyament del 2013, i que serà publicada a finals d’aquest any. En concret s'afegeix un punt en les exempcions del cànon al consum d’aigua, serà: g) El consum d’aigua realitzat per les explotacions ramaderes.

Si hi ha que agrair aquest assoliment és a La Unió, han segut ells els promotors i els que amb les seues reivindicacions ha aconseguit estalviar diners als grangers. Nosaltres els felicitem des d'aquest blog.  

JPA ens vam posar al costat dels grangers convocant una reunió per informar sobre la taxa que només paguen els grangers de la Comunitat Valenciana. Vam presentar una Moció per a què des de l'Ajuntament s'instés a la Generalitat a què es deixara de cobrar el cànon i es tornaren els diners cobrats als grangers, però el PP local ho va desestimar. Vam assistir a una Comissió d'Agricultura en les Corts Valencianes on el PP va votar en contra d'un Proposició no de Llei en que es demanava l'anul·lació d'aquesta càrrega per als ramaders i s'equiparara així a les altres comunitats autònomes. Vam repartir fulls informatius el dia de Fira a Sant Pau i vam posar en coneixement del Director Territorial de la Conselleria d'Agricultura el malestar dels grangers del poble ara que prenien consciència del tema. Posàvem informació al tauló d'anuncis de l'Ajuntament, però algú la llevava. També vam donar a conèixer que la Diputació va malbaratar 11,5 milions d'euros en la construcció de plantes de tractament, dels quals 1,7 milions en la d'Albocàsser.

Aquesta consecució tindria encara més abast si l'empresa EPSAR que cobra el cànon en el rebut de l'aigua retornara els diners cobrats aquests anys, o al menys justificarà en què se'ls ha gastat, perquè, els residus de les granges no els sanejava.

En conseqüència, a partir de l’entrada en vigor d’esta Llei, no es cobrarà el cànon i per tant, s’haurà d’estar atent als propers rebuts de l’aigua.

1 comentari:

  1. Si no recordo mal aço ho va proposa JPA al ajuntamen i el PP va votar en contra no?

    ResponElimina