Pàgines

dijous, 15 de novembre del 2012

Plenaris extraordinaris 10 de novembre


Plenari extraordinari 10 de novembre de les 9:00 h

1. Aprovació inicial Pla General Ordenació Urbana.

S'aprova el nou PGOU. JPA hem sol·licitat formalment la documentació, però no ens s'ha remès i no som coneixedors de la seua redacció. S'exposarà durant 15 dies a l'Ajuntament i és convocarà una reunió amb les associacions del poble per informar.

· ENS ABSTINGUÉREM.

Plenari extraordinari 10 de novembre de les 9:30 h

1. Moció de JPA per  a declarar Albocàsser exempt de fractura hidràulica.

L'Alcalde va començar dient que pot ser una cosa bona, que no és cap catàstrofe i que no votaran a favor de la moció perquè hi ha que esperar a vore açò que resulte.

Abans de llegir la moció, JPA va exposar com a antecedents, que va ser precisament aquest Grup qui va posar en coneixement de tots els membres de la Corporació, durant la Sessió Ordinària de setembre, que aquell mateix dia es publicava al DOCV el fet que una empresa havia sol·licitat permisos per la investigació d'hidrocarburs en el subsòl del terme d'Albocàsser. Cap membre de la Corporació estava al cas. Ningú en l'Ajuntament havia llegit el Diari Oficial aquell dia. És més, l'Alcalde, en comptes de reconèixer la informació, va fer al·lusió de forma despectiva a què no tenia el temps que tenen els funcionaris per assabentar-se de les notícies. Li se va recordar que l'Ajuntament té funcionaris i que es poden sentir desprestigiats pel seu comentari.

Ara el tema a agarrat tota la magnitud que té, i fins des de la Diputació es va convocar a una reunió informativa a tots els alcaldes i caps de grup municipal, però a JPA no ens va arribar.

- Per què ens ho va amagar l'Alcalde? Va posar l'excusa de què no va vore el correu, ara, ell estava.

S'han creat plataformes, cap a favor, s'organitzen xerrades i conferències per a informar a la gent en què consisteix el fràcking. La gent s'informa, es forma un parèixer i es crea una opinió argumentada, així funcionen les coses. L'Alcalde va assistir a la reunió de la Diputació en la que estava un representant de l'empresa que pretén portar a terme la fractura hidràulica.

- Pensa informar a la gent dels beneficis meravellosos, a què es van fer al·lusió, que ens comportarà e fràcking? Va contestar que naturalment que s'informarà a la gent.

- Quan? Va contestar que pròximament.

- Una data? Va tornar a contestar que pròximament.

- Portarà algun tècnic que informe de les conseqüències? Va contestar que buscarà un expert en el tema.

JPA va llegir ara la declaració de l'Observatori Rural de l'UJI sobre les prospeccions d'hidrocarburs per fractura hidràulica als municipis rurals castellonencs del dia 15 d'octubre, d'ella es pot extreure el següent:

- La tecnologia emprada es menys perillosa en la prospecció inicial, però incrementa la seua perillositat de manera gradual, resultant enormement perjudicial conforme es passa a les següents fases.

- Hi ha una alta probabilitat que aquests treballs tinguen els següents impactes negatius als nostres pobles rurals:

1. Contaminació irreversible dels aqüífers, en zones amb ben poques alternatives per ser aigua, generalment, un bé escàs.

2. Pèrdua irreversible de fonts d'aigua, amb efectes desastrosos en la ramaderia, el turisme i l'agricultura.

3. Contaminació ambiental per metalls pesants i substancies tòxiques i perilloses.

4. Devastació ambiental i paisatgística irreversible.

- L'Observatori Rural de l'UJI considera inacceptable aquesta petició, perquè els riscos són immensos i va adreçada a un medi rural en situació precària on un error com aquest podria ser irreparable per alguna de les poblacions afectades.

- Acceptar per part de la Generalitat aquest perillós projecte de prospecció d'hidrocarburs seria, anar en contrasentit de la línia de desenvolupament marcada des de les mateixes institucions durant les darreres dècades i constituiria una amenaça al desenvolupament social, econòmic i cultural d'aquests pobles, però a més a més, amb la informació tècnica de la que actualment disposem seria sobretot una greu irresponsabilitat.

També vam informar de les consideracions fetes pel prestigiós geòleg José Luis  Simón, de la Universitat de Saragossa, de què tot apunta a que la roca de pissarra que busquen les petrolieres en aquesta zona, està al mig del gran aqüífer del Maestrat, el que comunica amb el mar per baix de la Serra d'Irta. Aquesta capa de pissarra té aigua per dalt i per baix d'ella i està situada entre els 1000 m i 2000 m de profunditat segons zones.

Amb tota la informació aportada, i per suposat contrastada, cap membre del Grup PP va votar a favor dels acords de la Moció. Se'ls va preguntar un per un si pensaven que hi ha alguna mentida o exageració en tot allò exposat per JPA, tots van estar d'acord en que aixina devia de ser, però que era prompte per posicionar-se. Se'ls va preguntar, també a tots si tenien alguna altra informació favorable al fràcking que contrastés amb la de JPA, ningú va aportar res. Així i tot heu votat en contra dels acords de la Moció.

- Quines consignes heu seguit? Ningú va contestar, però l'expressió els va delatar.

· VOTÀREM A FAVOR.

2. Aprovació del Codi de bon govern dels membres corporatius de l'Ajuntament d'Albocàsser.

La falta de transparència que hem detectat en el funcionament de l'Ajuntament, ara ja sobradament contrastada, ens ha portat a elaborar aquest Codi amb la finalitat d'aclarir i demostrar la voluntat de tots els membres corporatius per salvaguardar l'ètica de la Corporació amb la seua actuació. Amb la signatura d'aquest document es pot manifestar la conducta i el procedir per part de cada membre en el Consistori.

Tots els membres de JPA vam corroborar aquesta voluntat i ens vam vincular al text amb la signatura. Cap dels membres de PP va signar, com ens pot governar gent incapaç de signar un text ple de bones pràctiques i bones intencions?, quines intencions porten?. El Codi de bon govern no es va aprovar (en breu el publicarem).

· VOTÀREM A FAVOR.

3. Com ja hem explicat aquest punt no va existir. L'Alcalde va "acordar" no incloure'l en l'ordre del dia. No va voler donar explicacions de la documentació que no facilita. Ara que, l'Alcalde tampoc es va vincular amb el bon govern. Fora del Plenari va dir que ell no amagava res, però la seua conducta l'inculpa. El punt era: Explicació detallada de la informació demanada amb anterioritat i no contestada.

23 comentaris:

  1. La Jana es declara per unanimitat en contra de la fractura hidràulica. 3 vots del PP 3 del PSOE i 1 de Compromís. L'alcalde del PP ha dit que al seu parèixer és una barbaritat el que volen fer. L'edil del PSOE diu que si no ens deixen tirar purins per que contamina l'aqüífer no pot ser que deixen tirar milers de litres d'aigua contaminada al subsol. Mentre que l'edil de Compromís va senyalar que tindrem una "bomba" baix dels peus que no sabrem quan ens pot petar.
    Al final del ple el portaveu local de la plataforma antifacking de les comarques de castelló va felicitar als tres partits polítics per saber-se posar d'acord en una cosa tant important per al futur del poble.

    ResponElimina
    Respostes
    1. pues igualet que ací :)

      Elimina
    2. Un aplaudimen per als del PP de La Jana. Han demostrat que miren pel benestar del tots els seus veins sense anteposar interesos personals i no seguixen cap consigna.Es demostra que els del PP del poble tamé es podrien plantar i dir NO.Quins interesos tindran?perque estos domés es mouen per interesos, personals, claro.

      Elimina
  2. Que fort em pareix tot lo de les mocions! Per favor eixe home no pot seguir governant! És INSULTANT tot el que fa. No comprenc quins arguments pot trobar la gent per votat-lo. De veritat, obrim tot el poble els ulls, no siguem covards, ja n'hi ha prou de tirans, no siguem sumisos i lluitem per un poble millor on la transparència, la humiltat i les ganes de treballar pel poble siguen les principals preocupacions dels governants. Desemmascarem a l'alcalde i els seus séguits que només busquen un benefici personal a base de pegar la cabotà sempre als de dalt. INFORMEU-VOS BÉ DEL TEMA DEL FRACKING ABANS DE PARLAR, ÉS UN TEMA REALMENT SERIÓS, NO US QUEDEU INDIFERENTS. TOT NO DÓNA IGUAL.

    ResponElimina
    Respostes
    1. potser que si l´Alcalde ix continuament el.legit es perquè al poble hi ha gent que tampoc li agrada el vostre candidat? I prefereix no anar a votar? Aveu pensat en això?

      Elimina
  3. On estan els "tubos" del auditori? Ahir vaig anar al concert de la banda ,- que per cert cada dia que passa toquen millor- i em vaig a donar que no estaven els tubs, tinc varies preguntes: on son ? si els van ficar era perquè feien falta, ara ja no son necessaris? perquè no tapen els forats? Ja es prou " cutre" el auditori, ara ple de forats......

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mes fort es que al tecnic que va vindre a arreglar el sonido de lo que diuen auditori se li va pagar una pasta.

      Elimina
  4. No, no és perquè no ens agrada el nostre candidat. És perquè l'alcalde, en la seua línia va buscar vots de vellets del poble que estaven descansant als geriàtrics de la província "obligant-los" a votar per correu, igual que als malalts mentals dede Sant Pere Màrtir. Per a este home, com ha demostrat milers de vegades, todo vale. La oposició està fent la feina l'Alcalde, informar al poble. Ja en parlarem les pròximes eleccions, que molta gent ja està obrint els ulls.

    ResponElimina
    Respostes
    1. pos jo conec molta gent que prefereix no anar a votar que votar a cap dels dos candidats.Segurament si vos votarien en conjunt però sabent qui els representaria prefereixen deixar-lo com está.es per a fer-seu mirà.

      Elimina
  5. L' alcaldesa de Canet (PP) també està en contra del Fracking.
    http://www.levante-emv.com/castello/2012/11/20/canet-opone-factura-hidraulica-buscar-petroleo/953175.html

    ResponElimina
  6. Despues de vore el video de Gonzalez Pons no tinc clar que volen els del PP. Oro verde u oro negro?. Fa uns anys volien oro verde pa les nostres terretes i ara volen oro negro. Com quedem? Quin morro!!

    ResponElimina
  7. M'han dit que fa dues setmanes va vindre sanitat a dir-li a l'alcalde i a l'arquitecte municipal que retiraren les vies de tren de Sant Pere Màrtir, que eren altament perjudicials i amb gran risc per al càncer de pell. L' alcalde es va negar i va dir que les llevaria quan li ho ordenara un jutge. Ole, ole,ole.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. el alcohol que beveu als botellons, produeix cancer ,el tabac tambe, els aditius de alguns aliments tambe ,el fum dels cotxes tambe, les radiacions del movil ... HO PROHIBIM TOT.

      Elimina
    2. ... I la mala llet també.

      Elimina
    3. Quan fumes, beus i menges... No ve sanitat a retirar res. Per algo serà. En qui hauran fet el negoci esta vegà per a no fer ni cas de les autoritats sanitaries i ficar en perill la salut de la gent del poble?. A canvi de què?

      Elimina
    4. I les antenes dels mobils, per a cuan una campanya per a llevarles, i deixar el poble sense cobertura com fa 100 anys. No es el primer lloc on ho fan els pijiprogres con vosaltres.

      Elimina
    5. Hi ha coses que se poden evitar, com les travesses de Sant Pere Martir, com un tecnic no sap estes coses, si que estem ven asesorats, a este senyor l'hi pagen? Aço nomes pot passar Albocasser

      Elimina
    6. No erem perroflautas, ara pijiprogres?

      Elimina
    7. Pos quan hi ha tan de pijiprogre alguna raó deuen tindre.Cantabria , Pais Vasc, Aragó...han dit NO AL FRAKING.No será que vosaltres pegueu la cabotá a tot sigue el que sigue?

      Elimina
    8. perque no dieu NO AL ABORT ,aixo si que mate i al instant a persones inocents,

      Elimina
    9. " Quien me dice a mi las copas que tengo que beber o los cigarrillos que tengo que funar"(Aznar).
      El que está clar es que l'alcalde sa pasat pel forro les indicacions de les AUTORITATS SANITARIES que miren per la salut de tota la població.

      Elimina
  8. Morella (PSOE), Ares (PP) i Vilafranca (PSOE) tembé voten contra el Fracking.
    La Moratoria de la Unio europea ha estat rebutjada deixant-ho en mans dels estats membres, però s'ha haprobat una declaració que insta a tots els estats membres a pendre moltes precaucions i proposa una futura revisió de la legislació Europea.
    http://www.levante-emv.com/castello/2012/11/21/europarlamento-aborda-impacto-fracking-posible-moratoria/953507.html

    ResponElimina
  9. en molts pobles estan fent xarles per a explicar lo del FRACKING. està previst fer-ne alguna asi ???? o tenim q anar a un altre poble per a enterar-mos ????

    ResponElimina